Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master in de architectuur
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master in de architectuur

Esch-sur-Alzette, Groothertogdom Luxemburg

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 500 / per semester

Op de campus

Invoering

De Master in Architecture is een tweejarig Engelstalig programma dat zowel een traditioneel curriculum van architectuureducatie combineert als een geprofileerd programma dat is gestructureerd rond drie hoofdthema's: architectuur, Europese verstedelijking en globalisering.

De Master in Architecture leidt toekomstige architecten op met specifieke aanvullende vaardigheden op het gebied van onderzoek en kennis op het gebied van stedenbouw, met name voor Europese stedenbouw en globalisering.

De Master in Architectuur richt zich op :

  • architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp op verschillende schalen in een Europese context, met de nadruk op de strategische aspecten van design.
  • architectonisch en stedenbouwkundig onderzoek met architectonische middelen (plattegronden, doorsneden, gevels, diagrammen, perspectieven), met name gericht op de Europese verstedelijking.
  • onderzoek naar de impact van globalisering op steden en regio's, evenals naar de vergelijkende analyse van typologieën in architectuur en verstedelijking wereldwijd.

Aan de Universiteit van Luxemburg begrijpen we architectuur als een beroep waarin alle actoren voortdurend anticiperen op een verandering in hun werkcontext, of het nu gaat om demografische, politieke, ecologische, culturele of technologische veranderingen. Daarom gaat het architectonisch ontwerp hand in hand met architectuuronderzoek. Het onderzoekselement van de Master Architectuur omvat zowel ontwerpend experimenteel onderzoek als wetenschappelijk onderzoek in architectuur en stedenbouw.

Waarom architectuur studeren aan de Universiteit van Luxemburg

  • Je onderzoekt de historische, sociale, politieke en ecologische effecten die architectuur vormen.
  • Je studeert in een moderne en professioneel uitgeruste omgeving aan de snelgroeiende, internationale en meertalige universiteit.
  • U kunt uw curriculum afstemmen op uw persoonlijke interesses door te kiezen uit een reeks gespecialiseerde seminars.
  • Interdisciplinaire projecten en teamwork vormen een groot deel van het dagelijkse onderwijs.
  • De Master in Architecture draagt actief bij aan het architectuurdebat en de versterking van de architectuurcultuur in Luxemburg door samen te werken met een breed scala aan nationale actoren en instellingen.

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen