Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Invoering

De Universiteit van Luxemburg: Faculteit der Geesteswetenschappen, Onderwijs en Sociale Wetenschappen

De Universiteit van Luxemburg is een meertalige Europese onderzoeksuniversiteit met bijna 6.200 studenten van over de hele wereld. Onze universiteit is een moderne instelling die een unieke mix van internationale excellentie en nationale relevantie biedt en kennis levert voor de samenleving en het bedrijfsleven.

Een faculteit met een persoonlijke touch

Met een uniek aanbod van meertalige bachelor- en masteropleidingen biedt de Faculteit Geesteswetenschappen, Educatie en Sociale Wetenschappen vernieuwende en aantrekkelijke perspectieven voor de volgende generatie wetenschappers en professionals. Studenten profiteren van kleine klassen en veel cursussen worden gegeven als seminars. die studenten de mogelijkheid bieden voor discussie en hen helpen het meeste uit hun leerervaring te halen. Er zijn geen extra collegegelden voor internationale studenten (het inschrijvingsgeld voor masterstudenten is € 200/semester).

Meertalig onderwijs

Ons internationale onderwijzend personeel is een van onze belangrijkste troeven. De meeste van onze opleidingen worden gegeven in het Engels en/of Frans en/of Duits. Er worden gratis taalcursussen aangeboden en het leven op de campus is net zo meertalig en multicultureel als het land Luxemburg. Studenten krijgen inzicht in verschillende academische culturen en behalen een diploma dat hen duidelijke voordelen biedt op de arbeidsmarkt.

Een internationale sfeer

Studentenmobiliteit en culturele openheid worden aangemoedigd en gepromoot aan de Universiteit van Luxemburg. Al onze studenten moeten ten minste één semester in het buitenland doorbrengen aan een van onze partneruniversiteiten in Europa, Noord-Amerika of Azië.

Studeren in Luxemburg

Luxemburg, de op een na kleinste lidstaat van de Europese Unie, is een echt multicultureel en meertalig land met 3 officiële talen en de thuisbasis van meer dan 170 nationaliteiten. De stad Luxemburg heeft een levendige culturele en kunstscene, waaronder musea, theaters en muziekpodia. De stad Luxemburg is een van de veiligste hoofdsteden ter wereld. De Faculteit der Geesteswetenschappen, Onderwijs en Sociale Wetenschappen is gelegen op Belval, een voormalig staalindustrieterrein, slechts een paar kilometer buiten de stad Luxemburg. De enorme site brengt academisch onderzoek en onderwijs, werk en vrije tijd, stedelijk wonen en cultuur samen en is een opwindende plek om te werken, studeren en wonen.

Ranglijsten

De Universiteit van Luxemburg behoort tot de top 201 tot 250 universiteiten wereldwijd en nummer 1 wereldwijd vanwege haar internationale vooruitzichten in de Times Higher Education (THE) World University Rankings 2020.

Locaties

  • Esch-sur-Alzette

    2, avenue de l'Université

    Vragen