Keystone logo
Finance and Information Management

Finance and Information Management

Finance and Information Management

Invoering

Het Elite Graduate Program Finance & Information Management (FIM) biedt zijn zeer gemotiveerde studenten verschillende exclusieve voordelen die hen niet alleen in staat stellen een uniek en ambitieus programma succesvol af te ronden, maar hen ook voor te bereiden op toekomstig carrièresucces in leidinggevende posities in het bedrijfsleven, de wetenschap of regering. Het programma garandeert een brede opleiding met lezingen en seminars door nationale en internationale gerenommeerde collega's van gerenommeerde universiteiten.

In 2004 werd FIM geïntroduceerd in het kader van het Elite Network of Bavaria. FIM is sindsdien uitgegroeid tot een groot succesverhaal: naast de Universität Augsburg, de Universität Bayreuth en de Technische Universität München, vormen andere nationale en internationale wetenschappelijke en zakelijke partners dit unieke en individuele studieprogramma.

Succesvol zijn in een leidinggevende positie vereist zowel professionele als interpersoonlijke competenties. Regelmatige cursussen voor zachte vaardigheden, zomercursussen, projecten met zakenpartners en een verplicht sociaal project als onderdeel van het curriculum bieden deze belangrijke kwalificaties. Zo promoot FIM persoonlijkheden met zeer uiteenlopende vaardigheden en interesses. Daarnaast is het technisch onderwijs, de persoonlijke ontwikkeling en uitbreiding van interdisciplinaire competenties een belangrijk element binnen ons programma met als doel leiderschapscompetenties op te bouwen. Bovendien leidt de hoge mate van diversiteit door de verschillende achtergronden van zowel studenten als docenten tot een grote wederzijdse verrijking.

Locaties

  • Augsburg

    FIM Kernkompetenzzentrum Universitätsstr. 12 86159 Augsburg, , Augsburg

    Vragen