Keystone logo
Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences

Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences

Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences

Invoering

Hogeschool van Salzburg

De Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen van Salzburg biedt haar 3.200 studenten een eersteklas academische opleiding met een sterke praktische oriëntatie in de volgende afdelingen: Toegepaste Sociale Wetenschappen , Bedrijfskunde en Toerisme , Creatieve Technologieën , Gezondheidswetenschappen , Groene Engineering en Circulair Ontwerp en Informatietechnologie en Digitalisering . Met haar internationale blik en focus op innovatief onderzoek en onderwijs, is de universiteit een pionier op het gebied van toekomstgerichte oplossingen voor het bedrijfsleven en de samenleving.

We werken samen met partnerinstellingen in Europa, Amerika, Azië en Australië in internationale projecten en in uitwisseling van docenten en studenten. Naast hun studie kunnen studenten netwerken creëren voor latere professionele carrières aan de Salzburg University of Applied Sciences. Al onze auditoria en laboratoria zijn voorzien van moderne, ultramoderne apparatuur. Onze locaties – Urstein Campus, Kuchl Campus, Salzburg Campus (Universitair Ziekenhuis LKH) en Schwarzach Campus (Kardinal Schwarzenberg Ziekenhuis) – bevinden zich in een van de mooiste gebieden ter wereld.

Hoge onderzoeksbevoegdheid

De Salzburg University of Applied Sciences richt zich op toegepast onderzoek, met name op het gebied van informatietechnologie, zaken en toerisme, media en design, gezondheidsgerelateerde studies en houttechnologieën.

Innovatieve en interdisciplinaire curricula

We bieden unieke leerplannen die technologie, inhoud, kunst en zakelijke aspecten integreren. Domeinspecifieke kennis wordt aangevuld met sociale vaardigheden.

Uitstekende contacten met de industrie

We hebben nauwe banden met toonaangevende regionale en internationale bedrijven. Professionele stages en projectervaring vormen een centraal onderdeel van onze studies. De Salzburg University of Applied Sciences werkt nauw samen met bedrijven. Een groot percentage van onze docenten is ook actief in het bedrijfsleven.

Geavanceerde infrastructuur

State-of-the-art laboratoriumapparatuur biedt de ideale setting voor creatieve geesten en ondersteunt de meest geavanceerde lesmethoden. Beide campussen zijn bereikbaar met lokale treinen of bussen. Het pittoreske stadscentrum van Salzburg ligt op slechts een paar minuten rijden. Op onze locaties hebben we ook woonruimte.

programma's

Bachelor & Master opleidingen in de disciplines:

Snelle feiten

 • Opgericht in: 1995
 • Aantal opleidingen: 18 Bachelor, 15 Master
 • Aantal studenten: 3.200
 • Aantal onderwijzend en onderzoekspersoneel: 1.200
 • Aantal alumni: 12.500

Meer informatie op www.fh-salzburg.ac.at .

Locaties

 • Salzburg

  Puch/Urstein Campus: Campus Urstein Süd 1, A-5412, Salzburg

  • Salzburg

   Kuchl Campus: Campus Kuchl, Markt 136a, A-5431, Salzburg

   • Salzburg

    Salzburg - Müllner Hauptstraße 48, , Salzburg

    Vragen