Keystone logo
FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

Invoering

Het Instituut Digitale Communicatieomgevingen HGK Basel biedt internationaal geaccrediteerde curricula aan voor de bachelor-, master- en Ph.D. niveaus die de rijke traditie van de Basel School of Design in het bijzonder en Swiss Graphic Design in het algemeen weerspiegelen.

De stad Bazel, gelegen in het drielandenpunt van de Rijnvallei, is een unieke culturele omgeving met gemakkelijke toegang tot Frankrijk en Duitsland.

Terwijl onze bacheloropleiding zich richt op het vermogen van studenten om een creatief proces uit te voeren, streeft ons Master of Design-programma ernaar om de individuele ontwerpvocabulaire van de studenten uit te breiden, gebaseerd op de erfenis van Swiss Design en zijn unieke pedagogie. De International Master of Design wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Illinois in Chicago (UIC). Het programma leidt tot een dubbele graad van de UIC en de HGK Basel.

Internationale Master of Design UIC / HGK Basel

Grafisch ontwerp, visuele communicatie en mediaontwerp geven visuele vorm aan boodschappen die onderdeel worden van ons dagelijks leven. Hoewel deze disciplines bijdragen aan de veelbesproken ‘beeldenvloed’ in de hedendaagse samenleving, vinden we impliciete kennis over de betekenis van beelden, het proces van het creëren ervan en hun mediareferenties van extreem belang. Het is op dit centrale thema waar de MDes zich op richt. Daarom is het doel van het programma de verdieping van procesgerichte ontwerpvaardigheden door projectgericht ontwerpwerk met verbeterde analytische competentie in beeldtheorie en de mediawetenschappen.

Belangrijkste problemen

Het internationale partnerschap tussen de UIC en de HGK Basel genereert een verscheidenheid aan mogelijkheden voor de deelnemers aan het programma, zoals internationale stages, studeren in een buitenlandse culturele omgeving en een internationale groep studenten en professoren.

De unieke methodologie van de Basel School of Design, zijn traditie en zijn focus maken het MDes-programma een buitengewone kans om een hoog niveau van praktische en theoretische ontwerpcompetentie te bereiken.

Het MDes-programma is betrokken bij de huidige discussies over de internationaal georiënteerde ontwerppraktijk en de problematiek van ontwerponderzoek. In combinatie met de sterke praktische achtergrond van de Basel School of Design krijgen afgestudeerde studenten de kans om voorop te lopen in het discours over beeldtheorie en ontwerpgericht onderzoek.

Vragen