Keystone logo
FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

FHNW Academy of Art and Design, Institute Digital Communication Environments

Invoering

De HGK FHNW Academie voor Kunst en Vormgeving is een plaats van conceptualisering, productie en kritische reflectie voor Kunst en Vormgeving.

De FHNW Academy of Art and Design in Basel met haar vijf instituten, 750 studenten en 200 docenten, ziet zichzelf als een levendige broedplaats voor ideeën, als een culturele katalysator en als een seismograaf die maatschappelijk relevante gebieden in de kunst detecteert, die vervolgens worden verfijnd, verwerkt en gecommuniceerd via een gereflecteerde praktijk. Op basis van gedifferentieerde perceptie en reflectie, persoonlijke visie en begrip, ziet de Academie het als haar rol om de uitdagingen van vandaag aan te gaan door middel van een verscheidenheid aan creatieve ruimtes en professionele perspectieven.

De HGK FHNW is een site van diversiteit aan attitudes en openheid

Door integratieve infrastructuur en een overgangskader faciliteert de Campus der Kunsten interdisciplinair en transdisciplinair leren, onderzoek en productie. Studenten kunnen momenteel kiezen uit zeven BA- en vier MA-programma's. Projectmatig werken vormt de kern van de programma's en combineert experimentele, creatieve, technologische en wetenschappelijke benaderingen. De Academie ondersteunt en promoot actief de mogelijkheden van experimenteren en netwerken in tegenstelling tot conventionele kennisproductie.

De HGK FHNW is een plek voor dialoog – tussen studenten en docenten, disciplines en culturen, de wetenschap en het publiek.

Als onderdeel van een internationaal netwerk zoekt de Basel Academy bewust de uitwisseling op met toonaangevende partnerinstellingen die opereren binnen een gelijkaardig kritisch discours, baanbrekende oplossingen voor toekomstige contexten en culturen, en actief opinievormend zijn. Waar lesgeven wordt geleefd en gecommuniceerd als een synergetisch proces dat beweegt tussen samenleving, kunst, politiek en economie. Centraal in de maatschappelijke missie van de Academie staat het opleiden van toekomstige generaties van onafhankelijk denkende en zelfverzekerde competente kunstenaars en ontwerpers.

Het Instituut voor digitale communicatieomgevingen / The Basel School of Design

Het Institute Digital Communication Environments / The Basel School of Design is tegenwoordig een van de vijf instituten van de University of Applied Sciences Northwestern Switzerland (FHNW), Academy of Art and Design (HGK) . We bieden curricula aan op Bachelor- en Masterniveau op het gebied van Visuele Communicatie met internationale accreditatie (BA, MA, MDes, PhD). De faculteitsleden zijn actieve deelnemers aan de ontwerpgemeenschap en zijn betrokken bij toegepaste onderzoeksprojecten. De centrale focus van alle activiteiten is het maken van beelden voor analoge en digitale communicatiekanalen. Het Institute Digital Communication Environments is ontstaan uit de invloedrijke traditie van de Basel School of Design die in de jaren zestig begon. We hebben deze achtergrond uitgebreid om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te pakken. We maken deel uit van een internationaal netwerk van kunst- en designscholen dat veel kansen biedt voor studenten en docenten.

De ontwerpschool van Basel

Tegenwoordig biedt het Institute Digital Communication Environments / The Basel School of Design een bacheloropleiding, een masteropleiding, een internationale masteropleiding, internationale winter- en zomerworkshops aan en is betrokken bij vele nationale en internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. We zijn trots op wat ons instituut de afgelopen jaren heeft bereikt. Het instituut heeft een curriculum voor de designwereld van vandaag en morgen en zet de rijke traditie van Zwitsers design en typografie voort.

Geaccrediteerd door de British Skill Funding Agency (PCDL-genoteerde instelling).

Vragen