Keystone logo
FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

Invoering

De school

De eerste school voor openbaar bestuur in Latijns-Amerika, de Braziliaanse school voor openbaar bestuur aan de Getulio Vargas Foundation (FGV EBAP), werd op 15 april 1952 opgericht in Rio de Janeiro, via een partnerschap tussen de Verenigde Naties (VN) en de FGV, om te voldoen aan de vraag naar gekwalificeerde professionals op dit gebied.

In 2002 werd het omgedoopt tot de Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), een weerspiegeling van zijn activiteiten in de particuliere sector die in feite al aanwezig waren sinds de oprichting. Gedurende deze decennia heeft het zijn geloofwaardigheid en legitimiteit versterkt door zijn verbazingwekkende vermogen om topkennis aan zijn studenten te bieden, waardoor ze een productieproces inluiden dat als uitstekend werd beoordeeld.

Baanbrekende geest

 • De eerste school in Latijns-Amerika die een master in bestuur biedt;
 • De eerste boeken van Brazilië over administratief werk werden door deze school gepubliceerd;
 • De eerste instelling in Brazilië die het systeem voor cursusinschrijving en studiepunten gebruikt;
 • Het eerste presidentschap en hoofdkantoor van de Nationale Vereniging voor afgestudeerde studies en onderzoek in de administratie (ANPAD)
 • In 1961 stelde voormalig federaal congreslid en EBAPE-professor Alberto Guerreiro Ramos het ontwerpreglement voor het beroep van administrateur op, bevestigd door wet nr. 4.769, uitgevaardigd op 9 september 1965.
 • De eerste school in Brazilië erkend door de vier toonaangevende internationale accreditatie-instellingen voor haar uitstekende programma's, faculteit en curriculum in administratie: AACSB, EQUIS-EFMD, ICAPA en NASPAA.

Missie

Kennis op het gebied van management opbouwen en verspreiden en tegelijkertijd de synergie tussen de publieke en de private sector versterken, door professionals op te leiden om invloed uit te oefenen met conceptuele en methodologische nauwkeurigheid, ideeën en acties die relevant zijn voor de ontwikkeling van Brazilië.

Campusfuncties

De technologiestructuur die de FGV EBAPE aan studenten aanbiedt, is verenigbaar met zijn academische excellentie. De IT-laboratoria zijn uitgerust met wetenschappelijke software, compleet met LCD-schermen, dvd-lezers/recorders en een printpool, allemaal beschikbaar voor gebruik tijdens de openingstijden van het pand, behalve wanneer de laboratoria worden gebruikt voor praktijkcursussen.

Deze Business School biedt ook Wi-Fi internettoegang en een goed gekwalificeerd helpdeskpersoneel dat ondersteuning biedt en computergerelateerde problemen oplost voor studenten en docenten.

De klaslokalen met airconditioning bieden elk plaats aan ongeveer vijftig studenten, terwijl de Getulio Vargas Foundation ook vijf auditoria biedt waar evenementen, seminars, workshops en lessen kunnen worden gehouden.

Plaats

Stad: Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de beroemdste stad van Brazilië, staat wereldwijd bekend om zijn sterke en veelbelovende economie. Met een bevolking van ruim vijftien miljoen mensen die de op één na grootste markt in Brazilië vormt, biedt het land gunstige voorwaarden voor nieuwkomers uit het bedrijfsleven en stelt het nieuwe investeringen op prijs. Maar geen van deze voordelen kan opwegen tegen het toeristisch potentieel: elk jaar verwelkomt het duizenden bezoekers van over de hele wereld, aangetrokken door de prachtige stranden en andere natuurlijke attracties, waaronder Carnaval, en vooral door de levendige gastvrijheid van de bevolking.

FGV EBAPE

Het moderne gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een kelder met een totale oppervlakte van vijfduizendvierhonderd vierkante meter (gelijk aan bijna zestigduizend vierkante voet). De ruimte biedt plaats aan 616 studenten en beschikt over 120 studieplekken. Het gebouw biedt op het instapniveau een moderne grote studentenlounge; twee collegezalen in Harvard-stijl met plaats voor 70 personen, en vijf grote klaslokalen – elk met plaats voor 48 studenten – met vaste zitplaatsen en bureaus die in een traditionele rij-indeling zijn opgesteld.

FGV-hoofdgebouw

Gelegen in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro, kijkt de FGV uit over een van 's werelds meest beroemde en adembenemende uitzichten: de Suikerbroodberg. Het hoofdkantoor werd ingehuldigd op 20 december 1968 en werd ontworpen door een van de meest invloedrijke namen in de moderne internationale architectuur: de Braziliaan Oscar Niemeyer.

Het hoofdgebouw van de FGV kijkt uit op de baai Enseada de Botafogo, met een fietspad langs de kust en groene gebieden die ideaal zijn voor wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Het ligt dicht bij gevestigde wijken zoals Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Catete en Gloria, evenals het centrale zakendistrict, en wordt omringd door hostels en hotels, bars, winkelcentra en winkels, metrostations en buslijnen. evenals kantoorgebouwen waarin de hoofdkantoren van grote Braziliaanse en multinationale ondernemingen zijn gevestigd.

Onderzoekscentra

CBR

Het Centrum voor Gedragsonderzoek (CBR) vertrouwt op interdisciplinair gedragsonderzoek om beter te begrijpen hoe economische, ecologische en sociale krachten de besluitvorming beïnvloeden op gebieden die van belang zijn voor bedrijven, overheids- en niet-gouvernementele entiteiten en beleidsmakers.

De missie van het CBR is het vergroten van de sociale welvaart door middel van gedragsonderzoek.

Met behulp van inzichten uit de gedragswetenschappen identificeren, ontwerpen en testen we de effectiviteit van interventies die gericht zijn op het aanpakken van een groot maatschappelijk probleem.

CBFR

Het Center for Banking and Finance Research in Rio (CBFR) bevordert baanbrekend internationaal onderzoek op het gebied van bankieren en financiën en dient als forum voor kennisoverdracht en samenwerking tussen academici en praktijkmensen. De CBFR streeft ernaar deze doelen te bereiken door samen te werken met internationaal toonaangevende onderzoekers op het gebied van bankieren en financiën van scholen in Azië, Europa, Latijns-Amerika en de VS.

De onderzoeksvragen die door de onderzoekers van de CBFR worden onderzocht, bestrijken brede gebieden van het bankwezen en de financiële wereld, zoals het functioneren van de kredietmarkten, het belang van het bankwezen voor de economische ontwikkeling of de wisselwerking tussen financiële en bancaire regelgeving, en de kwaliteit van de financiële en bancaire sector. Diensten. Om deze onderzoeksvragen te bespreken en de resultaten van de onderzoeksprojecten te verspreiden, publiceert het CBFR een nieuwsbrief en een serie werkdocumenten, biedt het fellowships en een bezoekersprogramma aan en organiseert het onderzoeksseminars, workshops, internationale conferenties en beleidsevenementen.

ARC A&A

Het ARC-A&A – Applied Research Center in Accounting and Analytics heeft de missie om kennis op het gebied van accounting en data-analyse te ontwikkelen en te verspreiden.

In die zin ontwikkelen we toegepast onderzoek om echte problemen op het gebied van planning, budgettering, boekhouding, auditing en data-analyse op te lossen; we werken samen met vergelijkbare internationaal erkende onderzoekscentra; we bereiden onderzoeksrapporten voor die gepubliceerd zullen worden in de belangrijkste wetenschappelijke tijdschriften in het gebied; en we bereiden witboeken voor om beleidsmakers, normbepalers en toezichthouders te beïnvloeden.

CECIN

Het Centrum voor Competitiviteit en Innovatiestudies (CECIN) is een initiatief van de Brazilian School of Public and Business Administration van Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE). Het ontwikkelt toegepast onderzoek op het gebied van concurrentievermogen en innovatie en bevordert de samenwerking van projecten met onderzoekers en publieke en private organisaties op nationaal en internationaal niveau.

De algemene doelstelling van het Center for Competitiveness and Innovation Studies is om een Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse referentie te worden op het gebied van toegepast onderzoek op het gebied van concurrentievermogen, efficiënt openbaar management, economische studies, publieke en zakelijke innovatie, creatieve industrieën en de ervaringseconomie.

  Ranglijsten

  Nationale consolidatie

  CAPES - Braziliaans Federaal Agentschap voor Ondersteuning en Evaluatie van Graduate Education
  Coördinatie voor de verbetering van het hoger onderwijspersoneel

  • Maximumcijfer voor academische opleidingen.
   • MSc & PhD;
   • Maximumcijfer voor professionele masteropleidingen.
   • Executive Master in Bedrijfskunde (MEX);
   • Master in bedrijfsmanagement – intensief (MEXi);
   • Master in Management (MIM).

  Graad 4
  De professionele masteropleiding openbaar bestuur, aanbevolen in 2011 door CAPES, startte zijn activiteiten met een score van 4.

  • Professionele master in openbaar bestuur - MAP.

  Bron: Coördinatie ter verbetering van het hoger onderwijspersoneel (CAPES), 2017. CAPES is verantwoordelijk voor het evalueren van alle graduate programma's in Brazilië.


  ENADE - Nationaal examen voor de prestaties van studenten

  • Beste niet-afgestudeerde programma

  De cursus Undergraduate Business Administration bij FGV EBAPE behaalde de maximale score op de kwaliteitsindicatoren die het Ministerie van Onderwijs in 2019 heeft vrijgegeven. De cursus behaalde een score van 5 in het National Student Performance Examination (ENADE) en Preliminary Course Concept (CPC).

  Bron: Nationaal Instituut voor Onderwijsstudies en Onderzoek Anisio Teixeira (INEP), 2019.


  IGC - Algemene index van ingestelde cursussen

  • Maximaal cijfer 5

  FGV EBAPE is geclassificeerd als een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in Brazilië, volgens de Índice Geral de Cursos (IGC), gepubliceerd op 12 december 2019 door het Ministerie van Onderwijs (MEC). Volgens de IGC is de school een van de weinige instellingen voor hoger onderwijs van topniveau. Slechts 2,03% van de instellingen voor hoger onderwijs scoort in deze index een 5.

  Bron: Nationaal Instituut voor Onderwijsstudies en Onderzoek Anisio Teixeira (INEP), 2019


  Guia Abril

  Studenten gids

  • Maximaal cijfer voor bachelorprogramma - BSc in administratie

  Voor het 8e jaar op rij een 5-sterrendiploma in bedrijfskunde. Guia do Estudante is een studentengids voor het kiezen van bachelorprogramma's.

  Bron: volgens Guia do Estudante, Abril Publishing - 2018.


  Internationale consolidatie

  De school is een van de beste business schools ter wereld. In 2014 kreeg FGV EBAPE de internationale EQUIS-accreditatie onder het European Quality Improvement System, een van de belangrijkste certificeringen in de academische wereld. In 2018 ontving FGV EBAPE het AACSB-zegel van de belangrijkste accreditatie-instantie voor business schools in de VS. In maart 2015 werd de Professional Master's in Public Administration (MAP), aangeboden door FGV EBAPE, geaccrediteerd door de International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training (ICAPA), de instelling die verantwoordelijk is voor het accrediteren van onderwijs- en trainingsprogramma's op het gebied van openbaar bestuur. . Onlangs is FGV EBAPE de eerste school in Brazilië geworden die is geaccrediteerd door het Network of Schools of Public Policy, Affairs and Administration (NASPAA).

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Vragen