Keystone logo
Federal University Of Santa Catarina

Federal University Of Santa Catarina

Federal University Of Santa Catarina

Invoering

De Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) heeft zijn hoofdcampus in Florianópolis, de hoofdstad van de staat Santa Catarina, Brazilië. UFSC is opgericht op 18 december 1960 met als doel onderwijs, onderzoek en outreach te promoten. UFSC biedt gratis en openbaar onderwijs en behoort tot de beste universiteiten in Brazilië en Latijns-Amerika.

De missie van UFSC is het produceren, systematiseren en socialiseren van filosofische, wetenschappelijke, artistieke en technologische kennis, het verbreden en verdiepen van het onderwijs van studenten voor professionele praktijk, kritisch denken en nationale en internationale solidariteit met het oog op het opbouwen van een rechtvaardige en democratische samenleving en ook het garanderen van de kwaliteit van leven.

Met vier andere campussen verspreid in de steden Araranguá, Blumenau, Curitibanos en Joinville, bestaat de UFSC-gemeenschap uit ongeveer 50.000 mensen, waaronder ongeveer 6.000 docenten en stafleden. De universiteit heeft bijna 30.000 niet-gegradueerde studenten die zijn ingeschreven voor meer dan 100 programma's op de campus en 10 programma's voor afstandsonderwijs. Op graduate niveau biedt UFSC ongeveer 9.000 plaatsen in meer dan 60 academische masteropleidingen, 15 professionele masteropleidingen en 50 doctoraatsprogramma's, naast een aantal graduate certificate-programma's die op de campus of via afstandsonderwijs worden aangeboden.

De prestaties van UFSC worden gezien als een referentie in Brazilië en in het buitenland en het internationaliseringsproces omvat samenwerkingsovereenkomsten met onderwijsinstellingen over de hele wereld. Momenteel zijn er meer dan 300 partnerschappen met landen over de hele wereld.

Locaties

  • Trindade

    Rua Engenheiro Agronômico Andrei Cristian Ferreira,s/n, 88040-900, Trindade

    Vragen