Keystone logo
Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Invoering

De Federal University Of Bahia begon op 18 februari 1808, toen prins-regent Dom João VI de School of Surgery van Bahia instelde, de eerste universitaire opleiding in Brazilië. Toch omvatte het in de 19e eeuw cursussen in Farmacie (1832) en Tandheelkunde (1864), de Academie voor Schone Kunsten (1877), Rechten (1891) en Polytechnische (1896). In de 20e eeuw richtte Isaías Alves de Faculteit der Wijsbegeerte, Wetenschappen en Letteren (1941) op.

De oprichter van UFBA- De eerste rector van de universiteit kwam naar voren in het traject van het hoger onderwijs. Geboren in Salvador, in 1894, afgestudeerd in geneeskunde en gespecialiseerd in chirurgie in São Paulo. Bij zijn terugkeer trad hij toe tot de leerstoel Pathologie en Chirurgie en leidde hij de Faculteit der Geneeskunde. Gedurende 15 jaar als rector (1946-1961) leidde hij het federaliseringsproces en implementeerde hij de fysieke en personele infrastructuur, en schreef hij het eerste hoofdstuk van een geïntegreerde universiteit: Kunst, Letteren, Geesteswetenschappen en Wetenschappen. In het eerste jaar van het rectoraat werd de Universiteit van Bahia formeel opgericht. In 1950 werd hij de Federal University Of Bahia , waar hij geïsoleerde scholen integreerde en andere cursussen instelde. In vijftien jaar onder leiding van Edgard Santos bloeide UFBA op op het gebied van kunst, geesteswetenschappen en gezondheid.

Edgard Santos bracht namen uit de internationale scene mee naar de Bahia; bouwde het Universitair Ziekenhuis; creëerde het Centrum voor Afro-Oosterse Studies en de campussen Canela, Federação en Ondina. In zijn pastorie kreeg Bahia bekendheid, met de nadruk op dans, muziek en theater, de eerste universitaire cursussen in zijn soort in het land. In de jaren zestig vond UFBA twee belangrijke fenomenen van de hedendaagse cultuur: Cinema Novo en Tropicalismo. De instelling groeide, moderniseerde en handhaafde de identiteit van de Edgard Santos-periode.

Locaties

  • Ondina, Salvador

    Avenida Adhemar de Barros,s/nº, 40170-110, Ondina, Salvador

    Opleidingen

      Vragen