Keystone logo
Maastricht University, Faculty of Arts and Social Sciences

Maastricht University, Faculty of Arts and Social Sciences

Maastricht University, Faculty of Arts and Social Sciences

Invoering

De Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen ( FASoS ) is een van de zes faculteiten aan de Universiteit van Maastricht. Het werd opgericht in 1994. Er zijn ongeveer 240 werknemers en ongeveer 1800 studenten. Het format van het onderwijs is, zoals bij alle faculteiten van de Universiteit Maastricht, gebaseerd op het principe van Problem-Based Learning (PBL). De faculteit is internationaal georiënteerd en de meeste programma's worden in het Engels aangeboden. De studenten komen van over de hele wereld. De faculteit is gevestigd in het centrum van Maastricht, in twee gerenoveerde gebouwen aan de Grote Gracht: het 'Hof van Tilly' en het 'Soirongebouw'.

Academische programma's

De Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen biedt twee driejarige bacheloropleidingen: Cultuurwetenschappen / Kunst en Cultuur; en European Studies, en acht eenjarige masterprogramma's: Kunst, literatuur en samenleving / Kunst, Literatuur en Samenleving; Europese studies; Globalisering en ontwikkelingsstudies; Europese publieke zaken; Europese studies over samenleving, wetenschap en technologie; Kunst, cultuur en erfgoed / Kunst en erfgoed; Politiek en samenleving / Politiek en maatschappij en mediacultuur. Verder worden twee tweejarige onderzoeksmasters aangeboden: Cultures of Arts, Science and Technology; en Europese studies.

De faculteit heeft een Graduate School met een instroom van ongeveer 10 promovendi per jaar.

Onderzoek

Het onderzoeksinstituut voor kunst en cultuur omvat alle onderzoek van de Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen . Het onderzoeksinstituut bestaat uit drie programma's: 1. Politiek en cultuur in Europa, 2. Wetenschap, technologie en maatschappij, en 3. Cultureel geheugen en diversiteit. Het onderzoeksgebied overlapt zowel de geesteswetenschappen als de sociale wetenschappen.

Locaties

  • Maastricht

    Maastricht University Minderbroedersberg 4-6

    Vragen