Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Invoering

De European University of Post-Industrial Cities (UNIC) is opgericht in 2020 met als doel inclusief onderwijs te bieden aan een nieuwe generatie studenten. Een alliantie van 10 Europese universiteiten gevestigd in postindustriële steden en gefinancierd door de Europese Commissie, werkt hand in hand met stadsinstellingen om ervoor te zorgen dat stedelijke kwesties op een voor alle leerlingen toegankelijke en inclusieve manier worden meegenomen in onderwijs en onderzoek. De alliantie lanceert haar eerste gezamenlijke masteropleiding in 2023 en is op zoek naar studenten die de postindustriële transformaties van hun steden zullen bevorderen en hoogopgeleide afgestudeerden zullen worden in nieuwe wetenschappelijke disciplines die inspelen op de behoeften van de veranderende economie in Europa en rond de wereld.

Campusfuncties

De European University of Post-Industrial Cities (UNIC) bestaat uit tien universiteiten in verschillende landen in Europa, die tien verschillende postindustriële steden vertegenwoordigen.

Alle tien partners delen de UNIC-identiteit. We zijn opgericht in tijden van en hebben bijgedragen aan postindustriële transities, zoals de sluiting van Opel Fabric in Bochum, het einde van de Ford-autofabriek in Cork, bezuinigingen op de Nokia-industrie in Oulu of de snelle digitalisering van de haven in de wereldhavenstad Rotterdam, en andere belangrijke sociale, economische en culturele transformaties. De overgang van productie naar diensten leidt ook tot een breed scala aan sociale, economische, culturele en demografische transformaties. Onze postindustriële steden zijn de hotspots van dergelijke bredere transformaties in het sociale landschap van Europa. Dit omvat transformaties op de arbeidsmarkt en in de (jeugd)werkgelegenheid, in migratiepatronen en migratiegerelateerde diversiteiten, in oude en nieuwe ongelijkheden, in de impact van nieuwe technologieën, in nieuwe veranderingen in de gezondheidszorg, enz.

  Locaties

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Vragen