Keystone logo
© CU Marketing Department
European University

European University

European University

Invoering

European University is een geautoriseerde instelling voor hoger onderwijs met de status van een onderwijsuniversiteit, die programma's voor hoger onderwijs uitvoert in overeenstemming met de wettelijke regels en een door de staat erkend kwalificatiecertificaat afgeeft.

Bij besluit van het College van Bevoegdheden Onderwijsinstellingen van 21 januari 2011 heeft de Universiteit voor een periode van 5 jaar de status van onderwijsuniversiteit gekregen. In 2012 voerde de universiteit drie onderwijsprogramma's uit: de bacheloropleiding verpleegkunde, de bacheloropleiding farmacie en de masteropleiding gezondheidsmanagement. Het marginale aantal studenten was 246 studenten. Eind 2013 kreeg de universiteit accreditatie voor de bacheloropleiding Finance and Banking en in 2014-2017 - voor de opleidingen die ze nu volgt, waaronder de Engelstalige opleiding van de gediplomeerde arts, die verantwoordelijk is voor de grootste aandeel buitenlandse studenten. Volgens het besluit van de Raad van Toelating van Hoger Onderwijsinstellingen van 18 januari 2016 heeft European University de status van onderwijsuniversiteit herwonnen voor een periode van 5 jaar, tot 2021. Volgens het besluit van de Raad van Toelating van Hoger Onderwijs Onderwijsinstellingen van 13 december 2016, de universiteit heeft een marginaal aantal studenten met 1500 studenten, en volgens het besluit van de Raad van Toelating van Hoger Onderwijsinstellingen van 26 juli 2019 heeft European University een drempel van 3.000 studenten vastgesteld.

European University werken 4 faculteiten:

 • Faculteit Bedrijfskunde en Technologie
 • Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen
 • Faculteit Geneeskunde
 • Faculteit Diergeneeskunde

In het kader van de genoemde faculteiten voert de universiteit 12 onderwijsprogramma's uit, waaronder onderwijsprogramma's van twee niveaus van hoger onderwijs (bachelor-, master-, één- en éénjarige lerarenopleiding).

European University heeft de volgende strategische prioriteiten voor de komende zeven jaar gedefinieerd in overeenstemming met haar missie, visie en waarden:

 • Ontwikkelen van naamsbekendheid en vergroten van maatschappelijke verantwoordelijkheid;
 • Ontwikkeling van alle drie de niveaus van programma's voor hoger onderwijs;
 • Verbetering van de kwaliteit van de planning en uitvoering van het leerproces, brede introductie van innovatieve onderwijsleer- en beoordelingsmethoden;
 • Bevordering en versterking van activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek;
 • Ontwikkeling van studentenvoorzieningen en omgeving;
 • Organisatiebeheer van de universiteit en ontwikkeling van middelen.

Tegen 2025 is European University , volgens haar visietoepassing, een open academische ruimte die moderne, goed uitgeruste, comfortabele en aangepaste onderwijs-, wetenschappelijke en werkinfrastructuur ontwikkelt, financiële duurzaamheid handhaaft, hooggekwalificeerde menselijke hulpbronnen aantrekt en effectief in stand houdt, bevordert hun professionele ontwikkeling en stimuleert academische en studentenmobiliteit door middel van zelfrealisatie en actieve betrokkenheid bij het proces van internationalisering.

De Faculteit der Geneeskunde

De Faculteit Geneeskunde van de European University is actief sinds 2014. Het doel van de faculteit is om de opleiding van studenten op het gebied van gezondheidszorg te waarborgen in termen van academische vrijheid en institutionele autonomie.

Het onderwijsproces op de faculteit wordt geleid door bekende en erkende specialisten in het veld, die vele jaren medische en pedagogische ervaring hebben. Een verscheidenheid aan onderwijs- en beoordelingsmethoden bieden de mogelijkheid om niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden onder de knie te krijgen.

De Faculteit der Geneeskunde heeft samenwerkingsovereenkomsten getekend met ongeveer 60 klinieken in Georgië, evenals met medische universiteiten van verschillende landen over de hele wereld. Hoogleraren en studenten van de Faculteit der Geneeskunde zijn lid van verschillende internationale wetenschappelijke en beroepsverenigingen. Op basis van al het bovenstaande hebben studenten, afgezien van de praktische training die door het programma wordt geboden, de mogelijkheid om klinische praktijk te hebben in verschillende universitaire klinieken over de hele wereld, ook om betrokken te raken bij lopende onderzoeksprojecten op de faculteit en deel te nemen aan lokale en internationale wetenschappelijke evenementen. Sinds 2020 verschijnt het studentenwetenschappelijk tijdschrift "Biomedical and Core Clinical Research Practice".

Er is een simulatiecentrum op de faculteit, waar klinische/sectorale vaardigheden worden aangeleerd en beoordeeld door middel van moderne medische technologieën, mannequins in een gesimuleerde klinische omgeving.

De faculteit voert:

 • Medical Doctor programma MD in de Engelse taal
 • Dental Medicine-programma in de Engelse taal
 • Programma tandheelkunde in de Georgische taal

Aan de faculteit is het Research Institute of Medicine gevestigd, dat opereert vanuit het Nationaal Centrum voor Tuberculose en Longziekten. Naast deelname aan lokale en internationale wetenschappelijke subsidieprojecten, publiceert het Instituut een wetenschappelijk tijdschrift - "Journal of Biomedicine and Medical Sciences".

We zijn niet beperkt tot het onderwijzen van medicijnen. Wij bieden u een onvergetelijke reis door de micro- en macrowerelden van het menselijk lichaam, gebruikmakend van moderne medische literatuur, multimediamiddelen en medische simulatoren. We heten je welkom in grote klinieken waar je een realistische medische omgeving kunt ervaren en echte taken kunt helpen oplossen en technieken kunt gebruiken die later cruciaal zullen zijn voor het uitvoeren van onafhankelijke procedures in je toekomstige specialiteit.

Campusfuncties

 • Moderne technologische basis, gevarieerde bibliotheek en noodzakelijke apparaten voor respectieve programma's;
 • Laboratoria;
 • Goed uitgeruste kamers;
 • Gemoderniseerde en hoogwaardige simulatieruimtes.

Waarom studeren aan de European University ?

European University is gevestigd in Tbilisi, de mooie en veilige hoofdstad van Georgië, waar ongeveer negenduizend internationale studenten wonen, waarvan de meesten medische opleidingen volgen. Tbilisi is een oude stad met een 1500 jaar oude geschiedenis en prachtige oude gebouwen, relatief goedkoop eten en onderdak, en vooral heel veilig net als de rest van Georgië.

Slaapzalen

We bieden ook slaapzalen voor onze studenten. De slaapzalen bevinden zich in een veilige en milieuvriendelijke omgeving in de buurt van de ambassade van de VS naar Georgië. De slaapzaal omvat 4700 vierkante meter ruimte met een huisvestingscapaciteit van 250 studenten. Elke gemeubileerde en goed uitgeruste kamer heeft een slaapkamer voor twee studenten met gratis wifi, airconditioning, centrale verwarming en een eigen badkamer. Enkele gemeenschappelijke ruimtes zijn onder meer een cafetaria en een fitnessruimte op de begane grond. Het professionele personeel van de residentie zorgt voor het onderhoud en de veiligheid van de slaapzalen.

  toelatingen

  Internationale toelating

  We proberen het toelatingsproces zo flexibel mogelijk te maken voor studenten die van buiten Georgië European University

  Taal vereiste

  Aankomende internationale studenten slagen voor een examen Engels op afstand. Het maakt het proces kostenefficiënt voor studenten die thuis gekwalificeerd kunnen worden voor het programma. Het examen omvat een spreek- en schrijfgedeelte.

  Vereiste documenten ingediend via de applicatie

  Bij het invullen van het onderstaande aanvraagformulier moet een aanvrager de volgende documenten bijvoegen om de aanvraag te vervolledigen.

  • Notariële kopie van het burgerschapsdocument.
  • Verklaring van een persoon zonder staatsburgerschap moet worden bijgevoegd bij een kopie van de verblijfskaart in plaats van het document dat het staatsburgerschap bevestigt.
  • Een notariële kopie van het document dat het volledige algemene onderwijs of het equivalent daarvan bevestigt, ontvangen in het buitenland.
  • Foto 3X4.

  Hoe aanvragen?

  Vul het aanvraagformulier van European University (vereist een Gmail-account) dat gedetailleerde en stapsgewijze instructies bevat voor het invullen ervan. Na het invullen van de aanvraag zal de studentwervings- en toelatingsmanager de documenten beoordelen en zal de commissie een online interview afnemen om te bepalen of de aanvrager in aanmerking komt voor het programma. De volgende stap is om de documenten van de kandidaten voor erkenning in te dienen bij het National Center for Educational Quality Enhancement en ze naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport van Georgië te sturen met het oog op het verkrijgen van het recht om aan de universiteit te studeren .

  Na het verkrijgen van het recht om te studeren, wordt een overeenkomst getekend met de aanvrager, waarna de aanvrager het collegegeld betaalt.

  Nadat de volledige documentatie is ingediend, wordt de aanvrager toegelaten tot de European University en wordt een visum afgegeven.

  Visum vereisten

  Als internationale student kun je in Georgië studeren en wonen als je een goede visumhouder bent. Buitenlanders die voor langdurige studie naar Georgië komen, krijgen het immigratievisum (categorie D3) met een looptijd van 90 kalenderdagen en meervoudige toegangsrechten. Ministerie van Buitenlandse Zaken van Georgië, diplomatieke vertegenwoordiging van Georgië in het buitenland en de consulaire afdeling nemen de beslissing over de afgifte van het D-visum binnen de termijn van 30 kalenderdagen na indiening van de visumaanvraag.

  1. Elektronisch ingevulde en ondertekende visumaanvraag;
  2. Reisdocument/paspoort;
  3. Ontvangstbewijs ter verificatie van de betaling van de consulaire vergoeding;
  4. Foto;
  5. Documenten die het doel van reizen in Georgië bevestigen;
  6. Document ter verificatie van de inschrijving bij een erkende onderwijsinstelling;
  7. Document dat het bestaan van voldoende middelen tijdens de gewenste reisperiode verifieert;
  8. Document ter verificatie van het bestaan van de woonplaats;
  9. Reis- en ziektekostenverzekering;
  10. Document ter verificatie van de betaling van de boete in het geval dat de buitenlander de boete heeft gekregen voor illegaal verblijf in Georgië;
  11. Als het document via de vertegenwoordigers wordt ingediend bij de instantie die het visum afgeeft, is het noodzakelijk om het document te hebben dat het recht van vertegenwoordiging bevestigt.

  Voor meer informatie over visumregelgeving kunt u terecht op de website van de consulaire diensten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Georgië.

  Ranglijsten

  Internationale erkenning

  De Faculteit der Geneeskunde van de European University heeft al naam gemaakt op de Georgische en buitenlandse markt en wordt erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (FAIMER). Daarnaast is European University vertegenwoordigd in de World Directory of Medical Schools. De faculteit wordt ook erkend door de Medische Raad (MCI) van India en de Raad voor Hoger Onderwijs van Turkije (YOK). European University is lid van de Association for Medical Education in Europe (AMEE), Association of Medical School in Europe (AMSE), Jordanië en Duitsland.

  Locaties

  • Tbilisi

   Administrative Building Tbilisi, 0141, Guramishvili Avenue 76, , Tbilisi

   • Tbilisi

    The Building of the Faculty of Medicine Tbilisi, 0189, Sarajishvili Street 17, , Tbilisi

    Vragen