Keystone logo
European School of Political and Social Sciences Master in multilevel governance in Europa
European School of Political and Social Sciences

Master in multilevel governance in Europa

Lille, Frankrijk

2 Years

Engels

Full time

01 May 2025

Sep 2024

EUR 7.000 / per year *

Op de campus

* Bachelor- en mastergelden: € 3.300,- en € 11.640,- afhankelijk van inkomen en huishoudenssamenstelling

Master Open Dag! - 16 maart, 9.30 tot 12.00 uur CET

Invoering

Europa en de EU in een veranderende wereld

Ons interdisciplinaire masterprogramma Global and European Politics is een geavanceerde postdoctorale opleiding die zich richt op de politieke, sociale en filosofische dimensies die ten grondslag liggen aan de Europese Unie, haar bestuur, haar plaats en rol in de wereldpolitiek. Door de interactie op meerdere niveaus tussen publieke actoren (de lidstaten, EU-instellingen, enz.) en particuliere actoren (bedrijven, netwerken, NGO's, enz.) in Europa te verkennen, biedt het programma studenten een grondige kennis van de formele en informele regels van Europese aangelegenheden en van de conflicten die deze vormgeven, maar ook de noodzakelijke kennis om de Europese politiek te begrijpen en ernaar te handelen. Deze graad is bedoeld voor toekomstige professionals in de Europese en wereldpolitiek.

Overzicht

Om de huidige politieke uitdagingen in Europa te begrijpen, moet de interactie op meerdere niveaus tussen publieke actoren (de lidstaten, EU-instellingen enz.) En private actoren (bedrijven, netwerken, ngo's enz.) In Europa worden geanalyseerd. Deze interacties zijn plaatsen van constante strijd voor de herdefiniëring van de spelregels van zowel de Europese als de wereldpolitiek.

Dit programma biedt studenten daarom een grondige kennis van de formele en informele regels van Europese aangelegenheden en van de conflicten die deze vormen. Studenten verwerven de nodige knowhow en de conceptuele tools om de Europese politiek te begrijpen, analyseren en ernaar te handelen. Het studieprogramma stelt studenten in staat innovatief beleid te ontwikkelen voor de publieke en private sector in Europa, op lokaal, nationaal en Europees niveau.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen