Keystone logo
ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

Invoering

122193_180531-poster_presentations-004.jpg

De ETH Zürich

Vrijheid en individuele verantwoordelijkheid, ondernemersgeest en ruimdenkendheid: ETH Zürich staat op een fundament van echte Zwitserse waarden.

Onze universiteit voor wetenschap en technologie dateert uit het jaar 1855, toen de oprichters van het moderne Zwitserland het creëerden als een centrum van innovatie en kennis.

Bij ETH Zürich ontdekken studenten een ideale omgeving voor onafhankelijk denken, onderzoekers een klimaat dat inspireert tot topprestaties. ETH Zürich, gelegen in het hart van Europa, maar smeedt verbindingen over de hele wereld, pioniert met effectieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van vandaag en morgen.

Portret

Vrijheid en individuele verantwoordelijkheid, ondernemersgeest en ruimdenkendheid: ETH Zürich staat op een fundament van echte Zwitserse waarden. Onze universiteit voor wetenschap en technologie dateert uit het jaar 1855, toen de oprichters van het moderne Zwitserland het creëerden als een centrum van innovatie en kennis. Bij ETH Zürich ontdekken studenten een ideale omgeving voor onafhankelijk denken, onderzoekers een klimaat dat inspireert tot topprestaties. ETH Zürich, gelegen in het hart van Europa, maar smeedt verbindingen over de hele wereld, pioniert met effectieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen van vandaag en morgen.

122192_190917-istp-siptalk6-IM5A4624-web-2400.jpg

Feiten

 • 19.800 studenten, waaronder 4.000 doctoraatsstudenten, uit meer dan 120 landen
 • 500 professoren
 • 355 spin-offs sinds 1996
 • 21 Nobelprijswinnaars, waaronder Albert Einstein en Wolfgang Pauli (1 Fields Medal-winnaar, 2 Pritzker Prize-winnaars)
 • 90 octrooiaanvragen en 200 uitvindingsrapporten per jaar
 • CHF 1,8 miljard, bestaande uit CHF 1,3 miljard kernfinanciering van de federale overheid
 • 9e in DE-ranglijst (2016)
 • 8e in QS-ranking (2016)
 • 19e in ARWU-ranglijst (2016)

Belangrijkste aandachtsgebieden

Om de grote uitdagingen van de mensheid het hoofd te bieden, is vaak een combinatie van disciplinaire benaderingen in multidisciplinaire teams of een multidisciplinaire benadering noodzakelijk. Daarom concentreert ETH Zürich zich naast afdelingsactiviteiten op verschillende hoofdaandachtsgebieden. Het onderzoek richt zich op de behoeften van de samenleving – op lokaal, nationaal of mondiaal niveau – en levert zo een waardevolle bijdrage aan politiek, economie en samenleving.

122195_181106-kolloquium-011.jpg

De belangrijkste aandachtsgebieden van ETH Zürich zijn als volgt:

Medicijn

Als technische en wetenschappelijke universiteit levert ETH Zürich al tientallen jaren een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang van de geneeskunde door middel van fundamenteel onderzoek, de ontwikkeling van technologieën voor prognostiek, diagnostiek en therapie, de oprichting van spin-offbedrijven, training- en opleidingsprogramma's en infrastructuur.

Gegevens

Onderzoekers van ETH Zürich ontwikkelen nieuwe benaderingen van datawetenschap en machine learning om enorme hoeveelheden gegevens te beveiligen en te evalueren.

Duurzaamheid

Voedselzekerheid, energievoorziening en klimaatverandering, het duurzaam inrichten van onze leefgebieden en het zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen behoren tot de grootste mondiale uitdagingen. ETH Zürich heeft deze onderwerpen decennialang intensief bestudeerd en is vandaag de dag een leider op het gebied van energie-, voedings- en milieuonderzoek.

Productietechnologieën

Het economische succes van een bedrijf hangt af van het vermogen om innovatieve producten te ontwikkelen en een kosteneffectieve productie te garanderen. Het onderzoek van ETH Zürich draagt bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte productieprocessen en productietechnologieën.

Kritisch Denken Initiatief

ETH Zürich lanceerde in 2012 het Critical Thinking Initiative (CTETH) met als doel ETH-studenten te trainen om kritisch en onafhankelijk te denken. Dit initiatief stelt de universiteit in staat om naast specialistische expertise ook kritisch denken, communicatieve en leiderschapsvaardigheden aan te bieden.

Zürich
122197_180920-kolloquium-028.jpg

Locaties

 • Zürich

  ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy Universitätstrasse 41 8092 Zürich Switzerland , , Zürich

Vragen