Keystone logo
ESPI

ESPI

ESPI

Invoering

De ESPI Groep: 50 jaar geschiedenis, expertise en knowhow in onroerend goed!

De Groep ESPI , opgericht in 1972 door grote vastgoedspelers, is opgericht onder associatieve status (wet van 1901) en is een particuliere instelling voor hoger onderwijs waarvan de kwalificaties worden erkend door de staat niveau 6 (Bac+ 3) en niveau 7 (Bac+ 5), of schooldiploma's, en geregistreerd in de National Directory of Professional Certifications (RNCP), met een bachelorcyclus en een professionele mastercyclus (6 specialisaties). Dankzij haar 50-jarig bestaan heeft de Groep voet aan de grond gekregen in alle vastgoedactiviteiten. Vandaag zijn onze studenten verspreid over de campussen van Parijs, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon en Montpellier.

Sinds de oprichting heeft de ESPI -groep zijn verschil laten zien: zijn belanghebbenden - professionals of docent-onderzoekers - allemaal experts in hun vakgebied, en de relevantie en consistentie van de educatieve programma's, zijn de sleutels tot kwaliteitsvol en professioneel onderwijs. Het krachtige netwerk blijft groeien: meer dan 9.000 oud-studenten bekleden verantwoordelijke functies, waaronder een groot aantal managers. De 600 partners, bedrijven en beroepsverenigingen en de 250 sprekers doen er alles aan om studenten te begeleiden naar de beroepen waarvoor ze bestemd zijn. Het plaatsingspercentage is de beste illustratie van de academische kwaliteit en professionaliteit van de school: 97% van de studenten heeft aan het einde van hun opleiding een baan.

Een trainingsmissie

Train via onze academische excellentie operationele, verantwoordelijke en innovatieve professionals in alle takken van onroerend goed in binnen- en buitenland.

Een missie van innovatie en onderzoek

Neem via onze wetenschappelijke producties en onze expertise deel aan de transformaties en innovaties van het nationale en internationale vastgoedecosysteem.

Statistieken

 • Sinds 1972
 • 8 campussen
 • 250 onderwijzend personeel
 • 3900 studenten
 • 11 800 diploma's
 • 30 internationale partners

  Campusfuncties

  Parijs

  Nu geïnstalleerd in een modern gebouw gelegen in het hart van de stad Levallois-Perret, aan de poorten van Parijs, is deze nieuwe campus uitgerust met de nieuwste technologieën met kamers uitgerust met interactieve whiteboards en leerlaboratoria, verdeeld over 5 verdiepingen. Een leerlounge verwelkomt leerlingen en bezoekers voor een koffiepauze.

  Deze nieuwe lokalen maken het mogelijk om nog meer professionele evenementen en workshops te organiseren, in samenwerking met bedrijven uit de vastgoedsector.

  Deze nieuwe locatie is een keerpunt voor de school door haar een eigentijdse architecturale setting en innovatieve onderwijsapparatuur te bieden waarmee de campus haar leidende positie op de Parijse markt kan behouden.

  Nantes

  Nantes wordt regelmatig gerangschikt als de aantrekkelijkste stad van Frankrijk en een van de meest innovatieve van Europa en beschikt inderdaad over vele troeven.

  Als creatieve metropool die de nadruk legt op innovatie en bedrijfsontwikkelingsbenaderingen, weet de stad hoe ze een rijke pool van vaardigheden kan promoten, vers afkomstig uit de vele opleidingscentra die op haar grondgebied aanwezig zijn.

  Uiteraard heeft de vastgoedsector ook een rol te spelen in de Atlantische metropool. De vele stadsvernieuwingsprojecten die zijn opgezet om de economische dynamiek van het grootstedelijk gebied van Nantes te ondersteunen, bieden inderdaad geweldige kansen voor alle professionals in de sector.

  Met het oog op deelname aan deze ontwikkeling opende de ESPI groep in 2003 haar tweede campus in Nantes, aan de rue Louis de Broglie 285, in het bedrijvenpark Rivière.

  Marseille

  Marseille, de op een na grootste stad van Frankrijk, bevindt zich momenteel in een cyclus van economische ontwikkeling, gebaseerd op gediversifieerde sectoren, een sterke industrie en centra van uitmuntendheid op het gebied van hoger onderwijs en onderzoek. Centraal in deze economische ontwikkeling staat het Euroméditerranée-project. Deze stedelijke herstructureringsoperatie, de grootste die ooit in de hele Europese Unie is uitgevoerd, heeft tot doel de Provençaalse metropool een internationale dimensie te bieden.

  Uiteraard integreert een dergelijke ontwikkeling alle profielen van professionals in de vastgoedsector. Om haar studenten in staat te stellen deze ontwikkelingsdynamiek te integreren, opende de ESPI groep in 2012 haar Marseillais Campus. Sindsdien zijn onze gebouwen verhuisd naar 10 plaatsen de La Joliette in de wijk La Joliette, de nieuwe economische wijk. centrum van Marseille gelegen ten noorden van de oude haven, in het hart van het stedelijke herstructureringsproject.

  Bordeaux

  Bordeaux is ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke steden van het land en is vooral een metropool op menselijke schaal. Het dynamische lokale ecosysteem en het grote aantal innovatieve bedrijven dat zich daar ontwikkelt, maken het een zeer aantrekkelijk gebied voor alle profielen. De vastgoedsector vormt daarop geen uitzondering en alle grote spelers in de sector zijn in dit gebied actief.

  Onze campus is sinds 2019 aanwezig in de stad Bordeaux en ligt in het hart van de wijk Bastide, in het stadscentrum, tegenover het tramstation "Jardin Botanique" aan de Avenue Thiers 73. In een omgeving die woningen, winkels, cultuurplekken en groen combineert, biedt onze campus een ideale werkomgeving voor haar 140 studenten.

  Lyon

  De regio Auvergne-Rhône-Alpes is een van de meest dynamische van Frankrijk. De vastgoedsector vormt daarop geen uitzondering en in onze regio zijn alle grote spelers uit het vak actief. ESPI is sinds 2017 gevestigd in Lyon en heeft begin 2018 haar nieuwe pand betrokken. Het nieuwe pand van 950 m2 biedt een uitzonderlijke werkomgeving. De klaslokalen zijn uitgerust met de nieuwste touchscreentechnologie. Subgroepen "werkplekken" maken voor veel cursussen projectmatig leren mogelijk. Break-outruimtes en cafetaria's zorgen ervoor dat studenten volop van hun studie kunnen genieten. Alles op de campus is zo ingericht dat studenten en vastgoedprofessionals elkaar in optimale omstandigheden kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen.

  Montpellier

  Sinds het begin van het academiejaar 2018 verwelkomt de campus van Montpellier studenten om hen op te leiden in vastgoedberoepen, een sector waarvan de dynamiek en het potentieel al lang worden waargenomen en waarvan de toekomst onbetwistbaar lijkt.

  De campus van Montpellier garandeert hoogwaardige opleidingsomstandigheden en sluit menselijke ondersteuning, waarbij hoge normen en vriendelijkheid worden gecombineerd.

  Lille

  De campus verwelkomt je in de strategische wijk van de "Stad" Lille, vlakbij Euralille en de treinstations. Rijk aan een uitzonderlijk architectonisch erfgoed en dichtbij Londen, Amsterdam, Brussel en Parijs, uitgerust met de eerste incubator en accelerator van start-ups in Frankrijk dankzij Euratechnologies, valt de aantrekkelijkheid van Lille niet langer te bewijzen!

  Tussen een herontdekte gastronomie en een bloeiend cultureel aanbod biedt de stad alle ingrediënten om een onvergetelijke studentenervaring te beleven.

  Het opleidingsaanbod van de campus van Rijsel speelt perfect in op de dynamiek van de vastgoedmarkt en biedt haar partners, grote spelers in de sector, een getalenteerde generatie werknemers van vandaag en morgen.

  Montreal

  Montreal is in veel opzichten een uitzonderlijke stad. Ten eerste is het, hoewel het de op een na grootste Franstalige stad ter wereld is, gemakkelijk om je Engels te oefenen in de vele lokale Engelssprekende gemeenschappen of door naar de Verenigde Staten te reizen, waarvan de grens ongeveer 45 minuten verwijderd is.

  De levenskwaliteit is hier uitstekend, met veel openbare diensten, een hoog veiligheidsniveau en lagere kosten van levensonderhoud dan in de meeste grote Noord-Amerikaanse steden. Al deze factoren, en nog veel meer, maken het tot een favoriete universiteitsbestemming. Montreal gedijt op innovatie, boordevol kansen en geeft iedereen de kans om zijn volledige potentieel te bereiken.

  Het is in deze geest van prestatie en zorgzaamheid, typisch voor Quebec, dat de campus van Montreal zijn deuren voor je opent. Naast alle voordelen op het gebied van kwalificaties en professionele netwerken, is het een verrijkende menselijke ervaring die studenten te wachten staat. Kiezen voor internationale mobiliteit betekent leren uit je comfortzone te komen, interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en je open te stellen voor verschillende culturele praktijken. Dit is een opmerkelijk voordeel in een wereld waar grenzen steeds vager worden.

   Locaties

   • Paris

    12 rue Belgrand LEVALLOIS-PERRET, 92300, Paris

    • Montreal

     507 Place d'Armes #260,, H2Y 2W8, Montreal

     • Nantes

      Nantes, Frankrijk

      • Marseille

       Marseille, Frankrijk

       • Bordeaux

        Bordeaux, Frankrijk

        • Lyon

         Lyon, Frankrijk

         • Montpellier

          Montpellier, Frankrijk

          • Lille

           Lille, Frankrijk

           Opleidingen

           Vragen