Keystone logo
ESIMODE

ESIMODE

ESIMODE

Invoering

Onze school werd in 1981 gelanceerd door de Kamer van Koophandel en Industrie in Toulouse, en de kleding branchevereniging. ESIMODE biedt een breed scala aan cursussen voor modestudenten die gespecialiseerde diploma's omvat. Deze hebben betrekking op fashion design, mode management, textiele technieken, patroon maken en couture.

Hoewel Toulouse staat bekend als het Europese hoofdkwartier van de luchtvaartindustrie, maar beschikt ook over een zeer succesvolle textielindustrie, van oudsher een belangrijke activiteit in de regio Midi-Pyrénées, het is ook een belangrijke toeristische en agrarische site in Frankrijk.

Toulouse dankt zijn dynamiek aan een jonge bevolking; een derde van hen zijn tussen de 18 en 29. De aanwezigheid van zo'n 100.000 studenten maakt Toulouse (plaatselijk bekend als de "Roze Stad"), op één na grootste universiteitsstad van Frankrijk (net achter Parijs) en een gewaardeerde plaats te wijten aan het grote aantal onderwijsinstellingen. Drie universiteiten, bestaande uit 14 scholen in alle, samen met een groot scala aan zowel sportieve en culturele activiteiten, in een zeer gezellige sfeer, zorgen voor de reputatie van Toulouse als een bloeiende stad.

stedelijk weefsel van de stad bestaat uit 342 gemeenten en een agglomeratie die is gerangschikt als de 4e belangrijkste textiel-centrum in Frankrijk. Het is de belangrijkste productielocatie in Frankrijk gekaard garen en materialen, zoals wol. In Toulouse, de textielindustrie werken ongeveer 4.000 mensen; of bijna 7000, als we de kleding, leder en fashion design sectoren.

MBA mode-industrie Heb je een hogeschool of een business school diploma, en je hebt een passie voor mode? Kijk niet verder, deze Master of Business Administration is voor jou. Deze cursus zal u helpen uw deskundigheid ontwikkelen en operationeel worden in de sector. De MBA bereidt studenten voor op:

Bouw een uitgebreid overzicht van de verschillende functies binnen de mode-industrie om bruggen te slaan tussen de ontwikkeling, productie, marketing en management te creëren. Trainen technieken en methoden om een ​​complexe industrie beheren. Ontwikkel een geest van ondernemerschap en innovatie. Dit programma is uniek in zijn educatieve inhoud en bevordert de mogelijkheid om te integreren in de mode-industrie. Een wetenschappelijk comité is verantwoordelijk voor de erkenning en het toezicht op het programma op basis van de behoeften van de mode-industrie.

Niveau en de voorwaarden voor toegang: Uitstekende beheersing van de Franse taal

BACHELOR Fashion Design CREATOR Om de student voor een loopbaan van de creatie en het ontwerp binnen de modesector te bereiden op het gebied van textiel creatie, conceptie van een breed scala van kleding, modeaccessoires en product-display. Om een ​​goed niveau in het technisch Engels verwerven om te kunnen toegang krijgen tot een Bachelor in Fashion Design (4 jaar hoger onderwijs). Dit programma is gericht op de perfecte beheersing van kennis en vaardigheden in verband met de methode van de schepping binnen de modesector. Kennis wordt versterkt dankzij een 8-weekse professionele stage binnen een bedrijf.

Inhoud van de cursus: Fundamentele gebieden te beheersen - de creatieve aanpak: tekening, technische tekening, kleuren, geschiedenis van de kunst, mode ontwerp, de ontwikkeling van het patroon, de bouw van de collectie, textiel creatie en technisch Engels, productie handel. extra kennis: textiel, professionele communicatie, mode marketing, recht en culturele omgeving.

Niveau en de voorwaarden voor toegang: Uitstekende beheersing van de Franse taal

COLLECTION MANAGER In textiel en kleding in de mode en luxe-industrie, met als hoofdvak in Fashion Business Management (Master-niveau)

Duur van de Cursus: 2 jaar Aanvrager moet een bachelor degree van een regionaal erkende instelling, of wordt gelijkwaardige academische voorbereiding hebben afgerond, zoals bepaald door de juiste campus autoriteiten.

Niveau en de voorwaarden voor toegang: Uitstekende beheersing van de Franse taal Deze 2-jarige afgestudeerde cursus bereidt voor management en sales event functies binnen de mode-industrie business. Om het academisch onderwijs, elke student volledige 2 stages volledig te ervaren en te begrijpen tijdens de duur van de cursus, elke plaats in de loop van het academiejaar en een duur van 10 tot 12 weken.

Inhoud van de cursus: Beheer en productiecontrole, fashion design DAO-object-georiënteerde software, Fashion design en patroon maken, Geschiedenis en cultuur van de mode, inleiding tot patroon maken, gradatie en industriële montage van kleding, textiel, vezels en stof technologie, technische Engels, Persoonlijke vaardigheden en leiderschap praktijken binnen een professionele omgeving, Fashion groep strategieën (corporate Law / Financieel management / economie).

Textiel- en kledingsector LUXE en modevormgeving - masterniveau

Duur van de Cursus: 4 jaar.

Niveau en de voorwaarden voor toegang: Uitstekende beheersing van de Franse taal Aan het eind van de cursus zullen jonge ontwerpers die nodig zijn om te werken in het Frans en in het buitenland modebedrijven en, voor zover dit is hun uiteindelijke doel, om hun eigen modelabel te creëren vaardigheden verworven hebben. Inhoud van de cursus: Creatieve aanpak, tekening, ontwerp cultuur, fashion design, textiel creatie, installatie van het product, technisch Engels, professionele communicatie, recht en milieu, mode marketing.

Locaties

  • Toulouse

    3547 avenue de la lauragaise 31683 Labège cedex, 31683, Toulouse

    Vragen