Keystone logo
ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

Invoering

ESIEA, een afgestudeerde ingenieurs school en onderzoekscentrum, met campussen in Parijs en Laval (Frankrijk), gespecialiseerd in digitale Sciences and Technologies.

Kom en doe mee aan de nieuwe gezichten van de digitale wereld op ESIEA: de mannen en vrouwen die, morgen, in staat om complexe systemen, het ontwerp te begrijpen en nieuwe te bouwen en denk aan nieuwe toepassingen en hoe ze op de markt zal worden ... Opgericht in 1958, met campussen in Parijs en Laval (Frankrijk), ESIEA traint IT-engineers, gespecialiseerd in Information Systems and Embedded Systems, aan de groeiende behoefte aan geavanceerde expertise op het gebied van de digitale economie te voldoen. Van geneeskunde te vervoeren, niet te vergeten de media, financiën, energie, recreatie en educatie ... de digitale wereld is overal.

ESIEA nodigt u uit om de vele mogelijkheden die het biedt te verkennen, om je toekomstige carrière plannen en maken het uitkomen. Toegang tot een sector van IT!

 • Word lid van een technische school waar leerlingen worden gezien als individuen, waar persoonlijke relaties en ondernemerschap stof; waar u uw ambities, uw talent en uw potentiële een vrije loop kan geven, terwijl het ontwikkelen tot een flexibele, multi-opgeleide en creatieve professional.
 • Breng uw kennis van jaar 1, door deel te nemen aan wetenschappelijke en team-building-projecten.
 • Help opnieuw uit te vinden samenleving door middel van uw betrokkenheid in onze laboratoria 'onderzoeksprojecten.
 • Kom en doe een gemeenschap van team-spirited Nieuwsgierige liefhebbers "die graag" leren door te doen "en wie deel je droom van toonaangevende innovatie waar dat het meest toe doet.

IT-beveiliging, virtual reality, embedded systemen, gezondheidszorg, informatie-systemen, virtualisatie en cloud computing, bankgegevens systemen, big data, verbonden voorwerpen, mobiele toepassingen, en vele anderen.

Belangrijkste expertisegebieden: IT toegepast om de veiligheid, gezondheid en virtual reality

deskundigheid ESIEA's op het gebied van IT-beveiliging heeft dankzij erkenning gekregen voor haar "Operational Cryptologie en Virologie" (CVO) onderzoekslaboratorium en de gespecialiseerde cursussen: Specialized Master's (Mastère) "Information and Systems Security" (in het Engels en het Frans).

De "Digital Interactions - Gezondheid en Handicap" lab voert baanbrekend onderzoek op het gebied van arbeidsongeschiktheid revalidatie en autonomie bijstand bij invordering door middel van de interacties van een scala aan technologische competentiegebieden: virtuele en augmented reality, robotica, communiceren objecten, embedded systemen, enz.

Hoe doet onderzoek voordeel studenten?

Het stimuleert innovatieve en up-to-date onderwijzen en leren.

Studenten kunnen werken met onderzoekers op de wetenschappelijke en technologische projecten of onder de "Bevordering van onderzoek en innovatie" programma vanaf jaar 1 op de school.

Wanneer toegepast op praktische problemen op te lossen, kan deelname onderzoek een echte toegevoegde waarde voor toekomstige werkgevers in een cv te vertegenwoordigen.

ESIEA is aangesloten bij twee doctorale scholen en zijn universiteit samenwerkingsverbanden kunnen ESIEA afgestudeerden om te studeren voor promovendi in Frankrijk of in het buitenland.

Een school in het hart van de digitale ecosysteem

ESIEA is een actieve speler in de economische ontwikkeling van netwerken en partners met toonaangevende bedrijven in de IT-gebied (CGI, Atos, Sopra Steria, Capgemini ...) - Lid van het Franse Tech en de Cap Digital en afbeeldingen & Réseaux concurrentievermogen kringen.

 • Een partner in diverse initiatieven ondernemerschap ontwikkeling: Laval Mayenne Technopole, Ivry Urban Campus en Numa, het centrale punt voor Paris start-ups.
 • Stichtend lid van Laval Virtual en Zilveren Vallei, een innovatieve business development netwerk in de regio Parijs.

Studeren aan ESIEA begint twee jaar na de middelbare school

JAAR 3: Het zetten van "Practice" First - Digital Science and Technology cursussen om de fundamenten onder de knie. Nadruk op praktische en lab werk, met weinig hoorcolleges.

 • Uitvoering van de 4 projecten uit te voeren (wetenschappelijke, technische en persoonlijke ontwikkeling) en de ontwikkeling van een carrière plan. Internationaal project.
 • Vanaf 1 jaar, studenten kunnen kiezen voor een op onderzoek gebaseerde of ondernemerschap gebaseerde aanpak dankzij onze speciale onderzoek en innovatie of Entrepreneurship Start-up initiatieven.

Jaar 4: Gespecialiseerd In A Field - Eerste grote specialisatie keuze: Information Systems of Embedded Systems.

 • Implementatie van een team-based, innovatieve wetenschap en technologie-project, onder leiding van een bedrijf of een onderzoekslaboratorium - 4-5 maanden industrie stage JAAR 5: Carrière Vooruitzichten - Toekomst ingenieurs kiezen voor één grote en twee minderjarigen (één technische en één leidinggevende) aan verhogen hun expertise op het gebied waarin zij voornemens zijn om te beginnen.
 • Ondernemerschap project.
 • Techniek stage, dubbele graden in Frankrijk en in de buitenlandse partnerinstellingen.
 • Alumni "maatje" systeem voor alle nieuwe afgestudeerden.

specialisaties: 4 volledige postacademische specialisatie trajecten (1ste en 2de jaar master-niveau): IT en gezondheid, IT Security, ondernemerschap, onderzoek en innovatie.

Alumni & professionals werken hand in hand met de school in elke fase van de student ervaring De alumni een actieve rol in het leven van de school door het coachen van individuele studenten, sponsoring stages, kandidaten te selecteren, begeleiden van projecten, of onderwijs ... Steeds meer professionals zijn toetreding tot het onderwijzend personeel en hebben vele verschillende mogelijkheden om studenten te ontmoeten: Industrie forum, job dating, 1e en 2e jaar engineering projecten door bedrijven die klant voorgesteld ...

Locaties

Locaties
 • Paris

  Paris/Ivry Campus 74 bis, avenue Maurice Thorez Ivry-sur-Seine, , Paris

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • linkedin
 • Laval

  38 rue des Docteurs Calmette et Guérin 53000 Laval, 53000, Laval

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • linkedin

Vragen