Keystone logo
© TESS
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Invoering

ESCP Business School , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zes stedelijke campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, stelt ESCP Business School 's echt Europese identiteit het in staat om een unieke multiculturele onderwijsstijl op het gebied van zaken en een globale kijk op internationale managementkwesties aan te bieden. Elk jaar verwelkomt ESCP Business School meer dan 6.500 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (bachelor, master, executive MBA, PhD en executive onderwijs). ESCP Business School is multi-geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, EFMD MBA EFMD EMBA – Volg ons op Twitter @ESCPeurope

Hoewel het merk ESCP Business School in bijna 200 jaar geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Beginnend in 1819 onder de naam Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot Ecole Supérieure de Commerce, ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na de fusie met haar zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, heette de school ongeveer tien jaar lang ESCP-EAP. In 2009 veranderde de naam van de school in ESCP Europe, een expliciete verwijzing naar haar Europese erfgoed en positionering. In 2019 werd de school ESCP Business School .

De internationale reikwijdte van ESCP Business School is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. De klas van 1824 telde al 30% internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen. Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat naast Franse grammatica ook cursussen Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen op ESCP Business School en studenten moesten er minstens drie leren.

Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Business School opnieuw een pionier door de oprichting van een businessschool met meerdere campussen. Om tegemoet te komen aan de Europese roeping van de school werden in 1973 campussen geopend in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld is de ambitie van ESCP Business School vandaag de dag om echt Europese managers op te leiden door de koppeling tussen humanistische waarden en managementopleiding te bevorderen. ESCP Business School wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Missie en waarden

ESCP Business School verbindt en vormt de zakenwereld door interculturele managementkennis en -praktijken te bevorderen.

Onderwijsmanagement vanuit een interdisciplinair perspectief op het hoogste niveau van academische excellentie, we ontwikkelen cultureel intelligente, meertalige leiders, die ruimdenkend, aanpasbaar en verantwoordelijk zijn.

Als managers en ondernemers zijn de afgestudeerden van ESCP Business School toegerust om te leiden en te inspireren in een geglobaliseerde wereld.

Statistieken

Belangrijkste feiten

 • 'S Werelds eerste business school (est. 1819)
 • 6 campussen: Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau
 • 140 academische allianties in Europa en de wereld in 47 landen
 • Multi-geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, EFMD MBA, EFMD EMBA
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools
 • Europees bestuur dat de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt
 • 7.100+ Studenten in opleidingen met 120 verschillende nationaliteiten
 • 5.000 deelnemers (uitvoerend onderwijs)
 • 160 Onderzoeksactieve professoren die meer dan 33 nationaliteiten vertegenwoordigen op onze campussen
 • 800+ beoefenaars en experts
 • 100+ nationaliteiten op 6 campussen
 • 65.000 actieve alumni in meer dan 150 landen in de wereld

  Campusfuncties

  campussen

  ESCP Business School van een grensoverschrijdende businessschool met meerdere campussen belichaamt het hart van onze Europese identiteit. Met zijn zes stedelijke campussen in grote Europese steden, ESCP Business School actief bij aan de ontwikkeling van de Europese managementcultuur en stelt de school in staat een uniek type intercultureel bedrijfsonderwijs aan te bieden:

  • BERLIN
  • LONDEN
  • MADRID
  • PARIJS
  • TORINO
  • WARSCHAU

   Visum vereisten

   Berlijn, Duitsland

   Visa en verblijfsvergunningen

   Als u langer dan 90 dagen in Duitsland verblijft en nog geen visum of verblijfsvergunning van een andere EU-Schengen-lidstaat heeft, moet u twee maanden voor uw vertrek een visum aanvragen bij de dichtstbijzijnde Duitse ambassade.

   Als u al een geldig visum of een geldige verblijfsvergunning heeft van een andere EU-Schengenlidstaat of als u Duitsland binnenkomt zonder visum (Andorra, Australië, Brazilië, Canada, El Salvador, Honduras, Israël, Japan, Monaco, Nieuw-Zeeland, San Marino, Zuid-Korea of de VS), moet u binnen 90 dagen na aankomst een Duitse verblijfsvergunning aanvragen.

   Londen, Verenigd Koninkrijk

   Belangrijke informatie voor EU- en Zwitserse staatsburgers.

   Het VK heeft de Europese Unie op 31 januari 2020 verlaten en vanaf 1 januari 2021 zal het VK een op punten gebaseerd immigratiesysteem (PBS) invoeren.

   Dit betekent dat als je vanaf 1 januari 2021 meer dan zes maanden op universitair niveau wilt studeren (bijv. Bachelor- en Master in Management-programma's) en niet al in het VK woont of rechten hebt op grond van het terugtrekkingsakkoord, je moet voldoen aan specifieke vereisten en dien hiervoor een aanvraag in via het PBS (Student Visa Point-Based System). U moet ook slagen voor relevante controles, waaronder Britse strafbladcontroles.

   U kunt het VK maximaal zes maanden blijven bezoeken zonder een visum aan te vragen en u kunt deelnemen aan een breed scala aan activiteiten, waaronder toerisme, familie en vrienden bezoeken en kortetermijnstudies (bijv. MBA in International Management en MSc-programma's). U kunt het VK binnenkomen met een ID-kaart tot 30 september 2021 (voor bezoeken korter dan zes maanden).

   De status van Ierse staatsburgers blijft beschermd als onderdeel van de regelingen voor het gemeenschappelijk reisgebied en daarom is er geen toestemming nodig om naar het VK te komen, behalve in een zeer beperkt aantal omstandigheden, en Ierse staatsburgers hoeven geen aanvraag in te dienen onder de nieuwe punten- gebaseerd immigratiesysteem.

   Madrid, Spanje

   De documentatie die nodig is om naar Spanje te reizen verschilt per land van herkomst.

   • Als u een burger bent van een EU-land, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.
   • Als u uit een ander land komt, heeft u een geldig geldig visum nodig om Spanje binnen te komen. Raadpleeg de bijgewerkte informatie op het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken:

   Neem ten minste drie maanden voor uw vertrek contact op met de Spaanse ambassade of het consulaat in uw woonland voor alle informatie over het visumproces (deadlines, te overleggen bewijsstukken enz.).

   Verblijfsvergunningen

   Als je van plan bent langer dan zes maanden in Spanje te blijven, moet je binnen 30 dagen na je aankomst op de Madrid Campus een Tarjeta de estudiante extranjero (Buitenlandse Studentenkaart) aanvragen.

   Parijs, Frankrijk

   Visa en verblijfsvergunningen

   Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar in Frankrijk. De procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning is afhankelijk van het soort visum dat u krijgt.

   Neem ten minste drie maanden voor uw vertrek contact op met het Franse consulaat of Campus Frankrijk in uw woonland om alle informatie over het visumproces te krijgen (deadlines, te overleggen bewijsstukken enz.).

   Studenten uit de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte hebben geen visum nodig.

   Niet-Europese studenten moeten een aanvraag indienen bij:

   Langetermijnstudievisum (Visa de long séjour pour études – VLS-TS)

   Dit visum is het visum dat je nodig hebt als je een semester of een academisch jaar in Frankrijk bent, op de Parijse campus van ESCP.

   In bepaalde gevallen kan een tijdelijk studievisum voor de lange termijn worden afgegeven. Het duurt maximaal zes maanden en is niet verlengbaar.

   Zodra u uw relevante visum hebt verkregen, moet u uw Franse verblijfsvergunning (Carte de Séjour) aanvragen binnen twee maanden na uw aankomst op de campus van Parijs. Het Student Affairs Office op de campus van Parijs zal je helpen met dat OFII-proces als je eenmaal in Parijs bent.

   Specifiek visum voor Pre-master niet-EU studenten

   Visum "Toelatingsexamen" (of "étudiant-concours")

   U heeft dit visum aangevraagd als u ons toelatingsexamen in Frankrijk heeft gedaan.

   Met dit specifieke visum kunt u een verlengbare verblijfsvergunning van één jaar aanvragen zonder terug te hoeven keren naar uw eigen land.

   Turijn, Italië

   Visum

   Alle studenten die uit niet-EU-landen komen, moeten een studentenvisum aanvragen. Om dit visum te verkrijgen, moet u contact opnemen met het Italiaanse consulaat in uw woonland.

   Verblijfsvergunningen

   Als je een niet-EU-burger bent, moet je een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen (“Permesso di soggiorno per motivi di studio”). De verblijfsvergunning wordt afgegeven door de plaatselijke politie (“Questura - Ufficio Stranieri”) van de woonplaats van de student in Italië. De dienst Studentenzaken ondersteunt je tijdens de hele procedure

   Beurzen en financiering

   • ESCP-beurzen worden toegekend op basis van verdienste of financiële behoefte en je studie bij ESCP.
   • ESCP-beurzen dekken alleen het collegegeld; beursbedragen worden in mindering gebracht op de collegegeldrekening.
   • ESCP-beurzen mogen op geen enkele manier kosten van levensonderhoud vormen.

   Raadpleeg de webpagina van uw programma voor meer informatie over het beursproces en de deadlines.

   Ranglijsten

   FT-ranglijstresultaten 2023

   • #1 Master in Financiën
   • #3 Executive MBA
   • #4 Meester in management
   • #4 Europese businessscholen
   • #13 Executive onderwijs
   • #14 Wereldwijde aangepaste programma's
   • #17 Wereldwijde open programma's

   De resultaten van de Economist-ranglijst

   • #4 Master in management
   • #1 Inzetbaarheid bij diverse recruiters
   • #1 Verscheidenheid aan talen aangeboden
   • #1 Toegang tot buitenlandse uitwisselingsprogramma's

   De QS Ranking-resultaten 2023

   • #12 MBA in internationaal management in Europa
   • #7 MSc in Big Data en Business Analytics wereldwijd
   • #4 MSc in Marketing en Creativiteit wereldwijd
   • #6 Master in management wereldwijd

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   English Language Requirements

   Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

   Programma Toelatingseisen

   Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

   Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

   Locaties

   • Paris

    ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République, 75543, Paris

    • Madrid

     ESCP Europe Campus Madrid c/Arroyofresno 1, 28035 Madrid Spain , 28035 , Madrid

     • London

      ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road , NW3 7BG, London

      • Berlin

       ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10, 14059, Berlin

       • Turin

        ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis , 10134, Turin

        • Warsaw

         ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St. , 03-301, Warsaw

         Vragen