
Master in Urban Governance of Inclusive Sustainable Cities
Rotterdam, Nederlanden
DUUR
1 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
17 Jun 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Is this the programme you're looking for?
Do you wonder what role cities play in discovering answers to major social economic and environmental issues such as sustainability, poverty, inequality, housing and growth in a just way? Then this urban studies master track is the right choice for you.
The study programme in a nutshell
Today, cities are dynamic and fast-growing. They pose challenging governance questions as they are at the heart of cultural, social and political transitions and innovations towards more sustainable and inclusive societies. Professionals who possess the right knowledge and skills to tackle complex urban governance and development issues are therefore urgently needed to develop sustainable and inclusive governance policies. This unique master's in Urban Governance of Inclusive Sustainable Cities is a collaboration between the Department of Public Administration and the Institute of Housing and Urban Development Studies Open External (IHS), combining Public Administration expertise on urban policy, politics and governance with Urban Planning and Management expertise.
What does this study entail?
This social sciences master track is part of the Master of Science in Public Administration of the Erasmus University Rotterdam. A unique asset of this urban studies track is the collaboration between the Department of Public Administration of Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) and the Institute of Housing and Urban Development Studies Opens External (IHS).
leerplan
Het curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Blok 1
- Stedelijk bestuur (door IHS)
- Steden: motoren van economische groei en innovatie (door IHS)
- Beleidsinnovatie in complexe systemen (door ESSB)
- Werkgroepen urban governance lab (samenwerking IHS-ESSB)
Blok 2
- Internationaal Publiek Management (door ESSB)
- Interactief bestuur beheren (door ESSB)
- Placemaking in steden (door IHS)
- Werkgroepen urban governance lab (samenwerking IHS-ESSB)
Blok 3
- Onderzoeksopzet (door IHS en ESSB)
- keuzevak
- Masterproef (start)
- Werkgroepen urban governance lab (samenwerking IHS-ESSB)
Blok 4
- Masterproef (door IHS en ESSB)
Galerij
Ideale studenten
Is dit het juiste programma voor jou?
- Haal je MSc bij een top 100 externe universiteit. Profiteer van de kennis van twee gerenommeerde partners; Het Departement Openbaar Bestuur stond op nummer 4 in de Shanghai Academic RankingOpens external van World Universities on Public Administration 2022.
- Leer van zowel vooraanstaande wetenschappers in het veld als actieve stedelijke beleidsadviseurs.
- Doe mee aan onze interactieve laboratoria voor stedelijk bestuur, waar u wordt getraind om uw theoretische kennis te gebruiken om praktijkvoorbeelden van problemen met stedelijk bestuur op te lossen.
- Bereid je voor op je carrière en netwerk tijdens je projectwerk en veldbezoeken aan lokale belanghebbenden zoals het Havenbedrijf Rotterdam, Woningcorporaties of de Gemeente Rotterdam.
- Kennis opdoen over actuele trends, onderwerpen, innovaties en tools uit verschillende disciplines op het gebied van stedelijk bestuur (zoals de circulaire economie, place-making, coproductie en zelforganisatie, etc.)
- Pas uw kennis wereldwijd toe en ontwikkel deze door te leren van internationale casestudies, medewerkers en klasgenoten.
- Uitwisselingsmogelijkheden bij onze partnerinstellingen – toonaangevende universiteiten in heel Europa
Carrièremogelijkheden
Na het voltooien van deze specialisatie zul je in staat zijn stedelijke governance-problemen en -processen te analyseren. Je zult in staat zijn om interactieve bestuurstrategieën te ontwerpen om stedelijke problemen aan te pakken en om te fungeren als makelaar en adviseur in stedelijke ontwikkelingsprojecten. Je bent opgeleid om de nodige processen te organiseren en te beheren om deze problemen aan te pakken en oplossingen te ontwikkelen.
Mogelijke posities
Afgestudeerden zullen geschikte kandidaten zijn voor posities als:
- Lid van een projectteam dat werkt aan grote stedelijke ontwikkelingsprojecten (zoals de herstructurering van het stadscentrum, de uitbreiding van het havengebied van een stad of de vernieuwing van achterstandswijken).
- Overheidsfunctionaris die zich bezighoudt met beleid op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit en planning op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau.
- Overheids- of private partijfunctionaris die in publiek-private partnerschappen werkt aan infrastructuurprojecten of klimaatadaptatiestrategieën.
- Werken voor een non-profit organisatie, zoals een woningcorporatie, een zorgorganisatie of een grote sociale onderneming die werkt aan buurtontwikkeling.
- Beleidsadviseur of adviseur werkzaam bij een adviesbureau dat zich bezighoudt met stedelijke ontwikkelingsvraagstukken of het ontwerpen van coproductieprocessen tussen gebruikers en aanbieders van stedelijke diensten.
- Onderzoeker of adviseur werkzaam bij een kennisinstelling die zich bezighoudt met thema’s als slimme mobiliteit
Vooruitzichten voor de arbeidsmarkt
Uit onderzoek onder 167 alumni blijkt dat vrijwel alle afgestudeerden die de graad van een van de Nederlandse masterspecialisaties Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben behaald, direct na hun afstuderen een baan hebben gevonden. Ongeveer 11 procent van hen kreeg direct na indiensttreding een vaste baan, terwijl 34 procent van hen een baan vond met uitzicht op een vaste baan. Vier op de tien studenten startten met een tijdelijke aanstelling en 17 procent als stagiair. Ongeveer 50 procent van de alumni die aan dit onderzoek hebben deelgenomen, werkt voor de Rijksoverheid of voor gemeenten. Nog eens 13 procent werkt in het onderwijs en de gezondheidszorg, dat wil zeggen sectoren in het publieke domein. Twee op de tien alumni werken in de private sector. De verwachting is dat de cijfers van de masteropleiding Urban Governance min of meer vergelijkbaar zullen zijn met deze cijfers.
Programma collegegeld
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.