Keystone logo
Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Invoering

Het Chemical NanoEngineering- programma is een gezamenlijk masterprogramma in Chemical Nanoengineering, aangeboden door drie Europese universiteiten:

  • Aix-Marseille University (Frankrijk)
  • Tor Vergata Universiteit van Rome (Italië)
  • Wroclaw Universiteit voor Wetenschap en Technologie (Polen)

Chemie voor nano-engineering is een innovatief gebied van wetenschap en technologie dat zich zeer snel ontwikkelt. De Nobelprijs voor Scheikunde 2016 toont het belang van het onderzoek op dit gebied aan. Het heeft aangetoond dat engineering van Nanomachines niet langer sciencefiction is; het is slechts het begin van een nieuwe technische specialiteit waar de nanosystemen numeriek kunnen worden ontworpen en chemisch kunnen worden gesynthetiseerd. Deze nieuwe technologieën zullen een grote vraag creëren naar specialisten op dit gebied.

Deze masteropleiding biedt een origineel programma in het zeer innovatieve domein . Vaardigheden zullen worden verworven op het sterk interdisciplinaire niveau dat nodig is om opkomende nanotechnologieën onder de knie te krijgen en om originele concepten en toepassingen te ontwikkelen die gericht zijn op nieuwe technische doorbraken in vele domeinen; biomedische nanotechnologieën, nanomaterialen of toepassingen voor het milieu.

De originaliteit van ons programma is dat het de principes van chemie en engineering verdiept met een speciale oriëntatie op het gebied van nanotechnologie en een sterk adres voor de industriële realiteit. Een andere originaliteit van ons programma is gebaseerd op de uitgebreid ontwikkelde cursussen die te maken hebben met het numerieke ontwerp en technische toepassingen van nanosystemen.

Ons programma is gericht op methodologieën die worden toegepast op nano - engineering , toepassingsgericht en specifiek gericht op chemische synthese en karakterisering. Het is gericht op de methodologie van het bottom-up ontwerpen van nanosystemen met behulp van modellering en chemische synthese op nanoschaal.

Locaties

  • Marseille

    Centre St Jerome, 13397, Marseille

    Vragen