Keystone logo
Erasmus Mundus European Master in Archeological Materials Science (ARCHMAT) Europese Master in Archeologische Materiaalkunde (ARCHMAT)
Erasmus Mundus European Master in Archeological Materials Science (ARCHMAT)

Europese Master in Archeologische Materiaalkunde (ARCHMAT)

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4.000 / per semester *

Op de campus

* partnerlandstudent - programma landstudent 2250 €

Invoering

Wat?

ARCHMAT is een 2-jarige EMJMD-cursus (120 ECTS) binnen een consortium van 3 hogeronderwijsinstellingen die een diploma uitreiken aan het programma (Evora-UEVORA, Thessaloniki-AUTH en Sapienza Rome -UNIROMA1), 5 programmalanden (Avignon-UAPV, Palermo-UNIPA, Turijn Polytechnic - POLITO, Burgos - UBU, Gent, UGENT) en 2 partnerlanden (Ben Gurion Negev - BGU, Al Farabi Kazakh Nat. University - KAZNU) HEI's, 5 programmalanden (Museum voor menselijke evolutie, Burgos -MEH, Museo delle Civilta , Rome - MUCIV, Centrum voor Archeologie, Lissabon - CAL, Museum voor Archeologie en Volkenkunde, Universiteit van Sao Paulo, Br - MAE-USP, Instituut voor Materiële Wetenschap van Aragon, Zaragoza - ICMA, Ormylia Art Diagnosis Center, Ormylia Gr - ORM) en 2 partnerlandmusea en onderzoekscentra (Israel Museum Jerusalem - IMJ, GuoWenYan Cult. Heritage Conserv. Center, China - CHCC), 1 NGO (Fondazione Flaminia, Ravenna - FF), 1 Civil Society Organization (WATCH, Rome) , 1 Vereniging van KMO's in de sector Archeometrie (Archeomed®, Arles - ARC) en 1 accreditatie agentschap (CIMEA-NARIC) als geassocieerde partners.

Waarom?

Het doel is om studenten te voorzien van gespecialiseerde vaardigheden in archeologie en analytische karakterisering van materialen van de prehistorie (megalithicum) tot de klassieke tijd (Grieks en Romeins). De studie en conservering van cultureel erfgoedmateriaal is een onderzoeksgebied met een sterke multidisciplinaire connotatie en vereist vaardigheden die zich uitstrekken over de onderzoeksgebieden Geesteswetenschappen en Wetenschappen. ARCHMAT biedt een gemeenschappelijk, geïntegreerd platform voor excellente studenten met een wetenschappelijke of geesteswetenschappelijke achtergrond om de geavanceerde wetenschappelijke methoden te begrijpen die worden gebruikt om archeologisch materiaal te onderzoeken. tot de studie van archeologische en culturele erfgoedmaterialen.

Hoe?

De lessen worden gegeven bij UEVORA (coördinator), AUTH en UNIROMA1. Geassocieerde leden van instellingen voor hoger onderwijs zullen seminars/praktische en veldlessen geven over gespecialiseerde aspecten/technieken van archeometrie en casestudies en bieden stages, gezamenlijke supervisie en onderwerpen voor scriptieprojecten. Niet-HEI Museum Associated-partners zullen archeomaterialen leveren voor scriptieprojecten, stages en museumtentoonstellingen organiseren over de belangrijkste resultaten van scriptieprojecten (MEH, MUCIV, MAE-USP, CAL, IMJ). NGO's (FF, Archaeomed®, WATCH) zullen transversale vaardigheidstrainingen geven in projectbeheer en ondernemerschap in de sector cultureel erfgoed. CIMEA vervult een adviserende rol op het gebied van joint degree en quality assurance. Seminars door topwetenschappers op het gebied van archeometrie en conservatiewetenschappen zullen het curriculum aanvullen.

Geavanceerde training voor professionals

ARCHMAT is niet alleen bedoeld voor studenten die hun academische opleiding volgen, maar ook voor professionals en/of openbare functionarissen die al werkzaam zijn in instellingen voor cultureel erfgoed en archeologisch gerelateerde zaken, zoals musea, het ministerie van Cultuur en andere overheidsinstanties voor cultureel erfgoed. In deze gevallen zal de ARCHMAT EMJMD-cursus dienen als een vernieuwende trainingservaring. De behoefte aan hoogwaardige kwalificatie/herkwalificatie van personeel in het zeer gespecialiseerde ARCHMAT-onderzoeksgebied wordt momenteel inderdaad sterk gevoeld in de sector Archeometrie/Cultureel Erfgoed/Conservatie. Dit is succesvol gebleken bij een aantal voormalige afgestudeerden van ARCHMAT-alumni die naar hun land zijn teruggekeerd om hun professionele carrière te hervatten.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen