Keystone logo
EPITA School of Engineering and Computer Science

EPITA School of Engineering and Computer Science

EPITA School of Engineering and Computer Science

Invoering

Over EPITA

EPITA School of Engineering & Computer Science (Ecole pour l'Informatique et Les Techniques Avancées), opgericht in 1984, is een technische school die experts opleidt die de toekomst van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren. De pedagogie van de school is erop gericht studenten zowel de basisprincipes van engineering als expertise in informatica en ICT te bieden.

Als tweetalig instituut biedt EPITA zowel Frans- als Engelstalige bachelor- en masteropleidingen aan. De school heeft strategische partnerschappen ontwikkeld met meer dan 100 prestigieuze instellingen in 40 landen en een aantal dual-degree overeenkomsten.

EPITA heeft een uitgebreide lijst van samenwerkingsverbanden met bedrijven (Google, Microsoft, Orange, Facebook, IBM, HP, etc.) en organiseert regelmatig carrière-evenementen. Afgestudeerden van EPITA zijn zeer gewild bij Franse en multinationale bedrijven. Meer dan 99% van de studenten wordt voor hun afstuderen aangenomen voor een vaste baan. Momenteel werken meer dan 9.000 alumni bij bijna 2.000 bedrijven in meer dan 40 landen.

EPITA is geaccrediteerd door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek en de CTI (Commission des Titres d'Ingénieur). Het is lid van de CGE (Conférence des grandes écoles).

Statistieken

 • Als eerste gerangschikt onder technische scholen die zich bezighouden met informatica
 • 4.000 studenten, waarvan 15% internationale studenten met 68 nationaliteiten
 • 50% internationale faculteit
 • 9.000 afgestudeerden, werkzaam in 2.000 bedrijven in 40 landen
 • 100 partneruniversiteiten
 • 40 studentenverenigingen

  Locaties

  • Paris

   14-16 rue Voltaire Kremlin Bicêtre Cedex, 94276, Paris

  Vragen