Keystone logo
Emerson College MFA in Film and Media Art
Emerson College

MFA in Film and Media Art

Boston, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

05 Sep 2024

USD 1.402 / per credit *

Op de campus

* additional fees may apply. Scholarships are available

Invoering

Of je nu fictiefilm, documentaire, experimentele media, installatiekunst of interactieve media wilt ontdekken, onze Film en Mediakunst (MFA) geeft je de expertise die je nodig hebt.

Werk met beeld en geluid om te entertainen, informeren, overtuigen en uitdagen, met behulp van zowel traditionele als opkomende mediavormen. Ontwikkel een goed begrip van de disciplines van 16 mm en digitale film en audio, en interactieve mediaproductie, waarbij dit begrip wordt toegepast op traditionele en convergente mediawerken.

Ons programma biedt drie verschillende instapmomenten, afhankelijk van je eerdere ervaring en varieert in lengte van 2-3 jaar, waardoor studenten met een verscheidenheid aan levenservaringen en diverse academische achtergronden elkaars artistieke ontwikkeling kunnen inspireren. Zodra u bent toegelaten tot het programma, werken wij met u samen om een aangepast curriculum te creëren op basis van uw professionele en educatieve doelen.

Creëer, daag uit, inspireer en informeer via mediakunst in ons MFA in Film and Media Art-programma.

Je ontwikkelt inzicht in film-, video-, audio- en interactieve mediaproductie - en je kunt dit inzicht kanaliseren in de creatie van multimediawerken. Werken met beeld en geluid, en traditionele en opkomende mediavormen. Om ervoor te zorgen dat creatieve, getalenteerde studenten op alle ervaringsniveaus een plaats vinden in ons programma, bieden we je de mogelijkheid om je aan te melden voor het driefasencurriculum op het niveau dat het beste bij jouw ervaring past.

Program highlights include:

  • Ontdek een verscheidenheid aan mediaproductiegenres en ontwikkel expertise in het gebruik van mediatechnologieën, kritiek en theorie, en mediazaken
  • Leer van faculteitsleden die zelf werkende kunstenaars zijn (en onder wie ook Guggenheim- en Fulbright-fellows) en bouw een netwerk van creatieve partnerschappen op die je zullen inspireren en ondersteunen in je artistieke carrière
  • Maak gebruik van onze ultramoderne faciliteiten en verdiep u in uw specifieke interessegebied, waarbij u een doorlopend oeuvre produceert binnen een collaboratieve, creatieve omgeving
  • Er zijn geen GRE-vereisten van toepassing
  • Programma van 2-3 jaar met geavanceerde staande mogelijkheden beschikbaar voor mensen met eerdere ervaring
  • Lessen worden dag en nacht aangeboden volgens uw schema

Faculty

Als onderdeel van ons Film- en Mediakunst MFA-programma wordt u omringd door getalenteerde mensen die uw creatieve groei voortdurend uitdagen, inspireren en ondersteunen. Je leert bijzondere dingen van docenten die zelf werkende kunstenaars zijn.

Je Graduate Program Director, Michael Selig, zal dienen als je primaire faculteitsadviseur en je begeleiden bij de cursuskeuze om ervoor te zorgen dat je je leerdoelen behaalt en aan de programmavereisten voldoet. Je ontvangt ook programma- en afdelingsnieuws van je programmadirecteur, samen met alle mogelijkheden op en buiten de campus die voor jou interessant kunnen zijn.

Alumni

Onze bekroonde alumni hebben carrière gemaakt als kunstenaars, docenten en artist-in-residence die verschillende vormen van film en media creëren. Enkele van onze recente alumni zijn:

  • Elaine McMillion Sheldon, regisseur, producent en cameraman, en Jeff Soyk, art director en webontwerper, van Hollow, hun bekroonde, interactieve afstudeerproject. Hollow is bekroond met een Guggenheim Memorial Fellowship, Peabody Award, het Tribecca New Media Fund en werd genomineerd voor een Academy Award en een Emmy.
  • Keely Kernan, regisseur van haar interactieve scriptiedocumentaire The Mississippi: The Story of America's River. Haar project werd bekroond met de Princess Grace-beurs.
  • Georden West, directeur van hun afstudeerproject Patroonheilige. Hun project werd bekroond met de Student Academy Award in de categorie alternatief/experimenteel.
  • Shaka Dendy, zomer 2019 Artist in Residence voor het Boston Center of the Arts.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Programma collegegeld

Over de school

Vragen