Keystone logo
© UNIGIS Salzburg, cc by-nd
eLearning Academy for Communication GmbH

eLearning Academy for Communication GmbH

eLearning Academy for Communication GmbH

Invoering

Onze visie

Moderne, toegankelijke, persoonlijk begeleide eLearning-opleidingen voor iedereen, dat is waar we met de eLearning Academy for Communication sinds de oprichting in 2016 naar streven.

We zetten niet alleen inhoudelijk nieuwe maatstaven op het gebied van marketingcommunicatie, media en business, maar ook op het gebied van implementatie in de digitale onderwijsmarkt.

Wij bieden u praktijkgerichte academische opleidingen op hoog niveau met een geaccrediteerde masteropleiding. De focus ligt op begrijpelijke en op multimedia gebaseerde inhoud die onafhankelijk van tijd en locatie kan worden bestudeerd: voor een individueel leertempo met persoonlijke feedback, voortdurend evoluerende onderwerpen en studie-inhoud, en academische reflectie.

Onze missie

Uw succes is voor ons een persoonlijke zorg. De eLearning Academy for Communication maakt daarom individuele studie op het juiste moment mogelijk - wanneer en waar je wilt - met een competent academisch bedrijf en zijn partners. Zo dragen we bij aan de opleiding, training, professionele empowerment en zelfrealisatie van jou.

Hoe het allemaal begon

In 2016 viel de eLearning Academy “in de schoot van de oprichters”. Prof. (FH) Dr. Silvia Ettl-Huber en Prof. (FH) Dr. Michael Roither zijn eigenlijk twee drukbezette hoogleraren aan de Hogeschool Burgenland. Beiden hadden eerder gewerkt aan de Donau-universiteit in Krems, Oostenrijk, en beiden waren toen nog sceptisch als het om afstandsonderwijs ging.

De twee kwamen bij een blended learning-onderzoek waarbij gekeken werd naar programma's die gebaseerd zijn op het mailen van studiemateriaal naar studenten en de twee maakten een interessante observatie. Studenten die met een groter aandeel afstandsonderwijs werkten, haalden gemiddeld iets betere cijfers dan de studenten in face-to-face programma's op hun eindexamen. Dit zette hen aan het denken. Het leek ineens logisch dat een constant groeiende, geactualiseerde en op multimedia gebaseerde studie-inhoud zou zorgen voor een consistente onderwijskwaliteit. Bovenal bieden afstandsstudies een uitgebreide reeks onderwerpen.

Waar een gedachte is, wordt snel een weg gevonden. Het Oostenrijkse Instituut voor Management aan de FH Burgenland liet de oprichters hun idee tot het einde nastreven en zo bouwden ze een opleiding die volledig op afstandsonderwijs was gebaseerd. Verrijkt met de geheime ingrediënten, brengen de oprichters tientallen jaren ervaring mee in deeltijds onderwijs en opleiding.

De eLearning Academy-methode

178471_image.png

Eindelijk stressvrij studeren gecombineerd met individuele begeleiding!

De angst voor klassieke examensituaties, een afkeer van groepswerk, waarbij het coördineren van taken meer energie kost dan het doen van de taken zelf, het geheugen van onmogelijke schema's door verplichte face-to-face studies en een gebrek aan praktische relevantie - dit zijn slechts enkele van de dingen die studenten niet onder ogen willen zien.

Studeren bij de eLearning Academy betekent: een prettige manier van leveren met persoonlijke feedback, tijd- en plaatsonafhankelijk, een hulpbronnenbesparend studieprogramma zonder reistijden en reiskosten, cursussen met modulemanagers die een nauwe band hebben met de werkende wereld, solide basis kennis met het voordeel van constante kwaliteit, gecombineerd met actuele casussen en het omzetten van kennis in competentie.

We noemen het soms de eLearning Academy-methode en we verbeteren deze voortdurend om onze favoriete disciplines te bedienen: communicatie, marketing, verkoop en management.

Masterprogramma's

De eLearning Academy for Communication biedt de master Marketingcommunicatie in drie specialisaties en twee talen op het gebied van communicatie, marketing, verkoop en management aan als een deeltijds programma voor afstandsonderwijs.

De cursussen zijn bedoeld voor diegenen die willen

 • hun kansen op loopbaanontwikkeling in marketing vergroten door een masterdiploma te behalen,
 • bij beoefenaars die hun expertise wetenschappelijk willen onderbouwen,
 • en bij career changers in marketingcommunicatie.

Het programma voor afstandsonderwijs is 100% online. Je organiseert je studie tot aan de master volledig onafhankelijk van tijd en plaats met ondersteuning van ons competente studieadviesteam onder leiding van Anria Brandstätter. Geen aanwezigheidsfasen, aanwezigheidseisen of vaste examendata - je studeert waar en wanneer je wilt. Multimediaal leermateriaal, continue zelfcontrole in de vorm van kennisreviews en persoonlijke feedback op praktijkrelevant modulewerk helpen je om de internationaal erkende titel "Master of Arts" te behalen.

Examenmodaliteiten

Je rondt 14 van de in totaal 15 modules in deze deeltijd masteropleiding af met module papers. Dit zijn papers van ongeveer 15 pagina's met speciale opdrachten die theorie met praktijk combineren. Je rondt de module 'Recht' af met een online toets. Binnen elke module toets je continu je kennis door middel van geïntegreerde zelftests. Deze zelftests moet je positief afleggen voordat je de module scriptie kunt inleveren.

Je rondt je studie af door het schrijven, presenteren en verdedigen van je masterproef. Dit kan ter plaatse of online.

Accreditatie van eLearning Academy

Qualitätszertifikate der eLearning Academy for Communciation

Campusfuncties

Zijn er face-to-face ontmoetingen?

Nee, de opleiding Marketing Communicatie MA is 100% tijd- en plaatsonafhankelijk. In de ontwerp- en masterproefmodule hoeven slechts 6 online seminars te worden ingevuld. Maar ook hier bepaal je de tijd en plaats. Het enige dat u nodig heeft, is internettoegang om deel te nemen aan het online seminar. De verdediging van je masterproef vindt plaats op locatie aan de Hogeschool Burgenland in Eisenstadt of, indien gewenst, online via een beveiligd videoconferentiesysteem.

Tip: Voor de diploma-uitreiking (in het Oostenrijks heet dit 'Sponsion') moet je een paar dagen vakantie plannen en een reis naar je universiteit plannen. De sfeer van de diploma-uitreiking op kasteel Esterházy in Eisenstadt is onvergetelijk!

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Eisenstadt

   Thomas-Alva-Edison-Straße,2, 7000, Eisenstadt

   Vragen