Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

Invoering

Onze moderne levensstijl steunt op grondstoffen. Van het ijzer en staal van onze spoorweginfrastructuur tot het goud en zilver in de circuits van smartphones: grondstoffen zijn overal. Zelfs de transitie naar een klimaatneutrale toekomst vereist kobalt voor elektrische voertuigen, lithium voor oplaadbare batterijen, silicium voor fotovoltaïsche cellen en zonnepanelen, en zeldzame aardmetalen voor windturbines die hernieuwbare energie opwekken

Naarmate de wereld kleiner en hyperverbondener wordt, is de impact van de samenleving op de aarde nog nooit zo zichtbaar geweest. Het is nu duidelijk dat we moeten overschakelen naar een circulaire economie om verantwoord om te gaan met de eindige hulpbronnen van de aarde. Maar wat kan slechts één persoon doen om te helpen? Meer dan je denkt! Echte verandering vereist moed, innovatief denken en collectieve actie - dezelfde vaardigheden die EIT RawMaterials Academy - SUMA zoekt bij toekomstige studenten. Ben je klaar om je rauwe talent te ontginnen, een meer circulaire, groene economie vorm te geven en duurzame oplossingen voor morgen te creëren?

Wat bieden we studenten?

EIT RawMaterials Academy - SUMA biedt studenten een unieke kans om te leren in een dynamische omgeving, gericht op echte uitdagingen. Het EIT-label, toegekend door het EIT (Europees Instituut voor Innovatie en Technologie), een orgaan van de Europese Unie, is een kwaliteitscertificaat dat alleen wordt toegekend aan excellente onderwijsprogramma's op master- en doctoraatsniveau.

Als student van een EIT-gelabeld programma van EIT RawMaterials Academy - SUMA, maak je deel uit van het grootste Europese grondstoffennetwerk met meer dan 120 kern- en geassocieerde partners en 180 projectpartners, waaronder professionals in het hoger onderwijs, onderzoekers en industrie-experts van meer dan 20 Europese landen. Als EIT Label-student wordt u verwelkomd in dit netwerk en zult u opkomen voor en bijdragen aan de EIT RawMaterials-doelstellingen om nieuwe, innovatieve oplossingen te vinden om de duurzame levering van grondstoffen in de hele waardeketen veilig te stellen: van exploratie, mijnbouw en extractie, tot de verwerking van mineralen, recycling en de beweging naar een circulaire economie. EIT RawMaterials heeft tot doel een nieuwe generatie innovators in Europa uit te rusten met de noodzakelijke ondernemersmentaliteit voor het ontwerpen en leveren van materiaaloplossingen. Je krijgt ook de kans om internationaal samen te werken en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor dringende economische, ecologische en maatschappelijke uitdagingen. En lang nadat je bent afgestudeerd, kun je verbonden blijven via EIT RawMaterials Alumni.

Wat te verwachten?

 • Afstudeerstages bij toonaangevende Europese bedrijven
 • Lidmaatschap van de EIT RawMaterials Alumni-gemeenschap
 • 'Leren door te doen' met op uitdagingen gebaseerde cursussen die gericht zijn op echte problemen
 • Studiereizen en bezoeken aan innovatieve bedrijven en industrieterreinen
 • Spannende nieuwe manieren van leren: online cursussen, virtual en augmented reality en MOOC's
 • Cursussen die zijn ontworpen om start-up-ideeën te koesteren met accelerators en incubators
 • Cursusmodules gewijd aan ondernemerschap en innovatievaardigheden
 • EIT RawMaterials Innovatieondersteuning: businessplan-wedstrijden, innovatie-bootcamps, startkapitaal
 • Expertise in een grondstofdiscipline – een uitgebreid begrip van de gehele waardeketen van grondstoffen
 • EIT RawMaterials zomerscholen en interdisciplinaire cursussen
 • Europese mobiliteit – een studie in minstens twee Europese landen

Exclusieve activiteiten en ondersteuning voor studenten met het EIT-label

Studenten van EIT-gelabelde masterprogramma's binnen de EIT RawMaterials Academy - SUMA krijgen een scala aan extra kansen om hun innovatie- en ondernemersvaardigheden te stimuleren, hun netwerk in de grondstoffensector uit te breiden en de ervaring op te doen die ze nodig hebben om te gedijen.

Deze exclusieve evenementen brengen EIT-gelabelde studenten van de hele Master School samen en vormen de basis van uw gedeelde leerervaringen, waardoor u een volwaardig lid wordt van de EIT RawMaterials-gemeenschap.

Campusfuncties

Heeft u een bedrijfsidee voor grondstoffen?

EIT RawMaterials biedt een scala aan ondersteuning voor individuen en bedrijven met innovatieve zakelijke ideeën, waaronder:

 • Pre-Jumpstarter-workshop
  Dit exclusieve evenement voor studenten van de EIT RawMaterials Academy Labeled masterprogramma's biedt ondersteuning om je denken rond een start-up idee te ontwikkelen en, in het bijzonder, om je voor te bereiden om je aan te melden voor de EIT Jumpstarter.
 • EIT Jumpstarter
  Een van Europa's beste pre-acceleratorprogramma's, om u te helpen uw bedrijfsidee te ontwikkelen en te begrijpen wat er nodig is om een succesvolle startup te creëren.
 • Booster-oproep
  Financiële ondersteuning en netwerktoegang voor start-ups en kmo's in de grondstoffensector.
 • EIT RawMaterials-versneller
  Een drietraps acceleratorprogramma om start-ups met een ontwikkeld product te helpen hun oplossing naar de markt te brengen

  Locaties

  • Grenoble

   Grenoble, Frankrijk

   • Leuven

    Leuven, België

    • Leoben

     Leoben, Oostenrijk

     • Trento

      Trento, Italië

      • Milan

       Milan, Italië

       Vragen