Keystone logo
© Egas Moniz - Cooperativa de Ensino Superior
Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

Invoering

Egas Moniz staat bekend om zijn uitmuntendheid en innovatie in het hoger onderwijs. Omdat we gecertificeerd zijn in overeenstemming met de ISO 9001:2008, richten we ons op het opleiden van professionals in de gezondheidszorg en zijn we een centrum voor sociale verantwoordelijkheid, dat sterk verankerd is in de lokale gemeenschap, door het aanbieden van gezondheidszorg.

De wetenschappelijke prestaties van Egas Moniz in de afgelopen jaren, in termen van volume, impact en kwaliteit van de wetenschappelijke productie, het aantal patentaanvragen en citaten ontvangen door de onderzoeksproductie, het aantal pagina's op internet en het aantal backlinks en vermeldingen op sociale netwerken, hebben ons ertoe gebracht de 1e plaats behalen in de SCIMAGO-ranglijst, onder particuliere instellingen in Portugal.

De internationale studenten van Egas Moniz nemen toe, en het zijn niet alleen Europese, maar ook Latijns-Amerikaanse, Midden-Oosterse, Aziatische en Afrikaanse studenten. Naast het ontvangen van internationale studenten heeft Egas Moniz geïnvesteerd in de internationalisering van zijn onderwijsorganisatie, door internationale professoren aan te nemen voor zowel bachelor- als postdoctorale studies. Onze activiteiten worden ondersteund door meer dan 400 hooggekwalificeerde professoren.

Onze visie op internationalisering is gebaseerd op de wil om een relevante kracht te zijn in het internationale hoger onderwijs. Onze hoogwaardige universiteitsresidentie, gelegen op de campus, met uitstekende voorzieningen, zorgt ervoor dat onze instelling alle voorwaarden kan bieden die nodig zijn om een internationale student te laten gedijen.

Wat de gezondheidszorg betreft, benadrukken we onze tandheelkundige kliniek en veterinaire kliniek, beide op de campus, evenals onze Almada Universiteitskliniek, Setúbal Universiteitskliniek en Sesimbra Verpleeghuis. Al deze faciliteiten worden gebruikt om het leren van de student aanzienlijk te verbeteren en een aanvulling te vormen op de verschillende intramurale onderwijs-, onderzoeks-, simulatie- en klinische vaardighedenlaboratoria, evenals alle extramurale faciliteiten waar onze studenten naar toe gaan, zodat ze hun praktische ervaring op een echte werkplek kunnen opdoen. omgeving.

Onze studieplannen omvatten moderne pedagogische methoden, waarin studenten een actieve rol spelen in hun eigen leren. Ons pedagogisch voorstel wordt ondersteund door alle moderne e-learningtools die beschikbaar zijn, zowel voor leren als voor evaluatie.

Ons pedagogisch voorstel, hoewel veeleisend, omvat een goed uitgebalanceerd werk en privéleven, met respect voor vrije tijd en waardering voor curriculaire verrijking op verschillende gebieden, waardoor toekomstige professionals betere vaardigheden en gevoeligheden krijgen, verkregen in een ontspannen en gezonde omgeving.

Wij danken u bij voorbaat voor uw vertrouwen en heten u van harte welkom.

Campusfuncties

Gelegen op een campus van ongeveer 5 hectare in Monte de Caparica (Almada-raad), bieden de twee instellingen een breed en gediversifieerd aanbod van niet-gegradueerde graden, masteropleidingen, geïntegreerde masteropleidingen, postdoctorale opleidingen en een specialisatie op het gebied van gezondheid en Forensische Wetenschappen. We hebben ongeveer 2.500 studenten en 200 docenten. De investering in de kwaliteit en kwalificatie van ons onderwijzend personeel, evenals in de faciliteiten en voorzieningen, is te zien aan het vaardigheidsniveau van degenen die afstuderen aan EGAS MONIZ.

EGAS MONIZ is continu bezig met het ter beschikking stellen van alle benodigde middelen voor een goede prestatie van docenten en studenten en nemen dit als onze directe verantwoordelijkheid. Zo kunnen we het schoolsucces en de inzetbaarheid van afgestudeerden vergroten. Op dit niveau kunnen we bijvoorbeeld de bibliotheek noemen en de vele diensten die ze gebruikers biedt, evenals het Office for Insertion in Active Life - GIVA.

Het comfort en het welzijn van de studenten wordt verzekerd door de uitmuntende ondersteunende diensten op de campus, zoals cafetaria's die maaltijden serveren, een speelveld, een fitnessruimte, ruimtes voor gezelligheid en ontspanning, kopieercentrum, boekhandel, faciliteiten voor studentenverenigingen, evenals als medische en psychologische ondersteuning. EGAS MONIZ heeft ook een universiteitsresidentie met 211 kamers op de campus voor studenten die niet in de buurt wonen.

Door zijn missie en visie is EGAS MONIZ verder gebaseerd op twee belangrijke pijlers, naast het onderwijsleerelement van haar studenten:

 • Het bevorderen van kennis door middel van onderzoek, ontwikkeling en innovatie, in het Egas Moniz Interdisciplinair Onderzoekscentrum (CiiEM).
 • Verbonden zijn met de gemeenschap door haar kennis en universitair onderzoek toe te passen, via het verstrekken van gezondheidsdiensten en anderen, in nauwe samenhang met haar graden.

  toelatingen

  Wie kan aanvragen?

  Kandidaten voor de institutionele wedstrijd:

  • Houders van een middelbare schoolopleiding of een juridisch gelijkwaardige kwalificatie en die toelatingsexamens voor het hoger onderwijs hebben afgelegd.
  • Houders van een buitenlandse middelbare schoolopleiding en die zich willen aanmelden op grond van artikel 20-A van wetsdecreet nr. 296-A / 98, van 25 september. Deze kandidaten zullen gelijkwaardigheid moeten aanvragen om hun studie voort te zetten, samen met een middelbare school, en na de toegewezen gelijkwaardigheid moeten ze naar de gebouwen van de DGES gaan om de vervanging van toelatingstoetsen aan te vragen, via artikel 20-A.

  Kandidaten voor de speciale wedstrijd:

  • Ruim 23 jaar oud.
  • Studenten met een universitaire opleiding (cursuswijziging, overstap of herinschrijving).
  • Houders van hoger onderwijs, medium en diploma's van technologische specialisatie.

  Kandidaten voor het speciale regime:

  • Portugese diplomatieke missie in het buitenland.
  • Portugese buitenlandse beurshouders of overheidsfunctionarissen in het buitenland.
  • Officieren van de Portugese strijdkrachten.
  • PALOP-fellows.
  • Buitenlandse diplomatieke missie geaccrediteerd in Portugal.
  • Atleten met hoge prestaties.
  • Van Oost-Timor.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Monte de Caparica

   Campus Universitário, 2829-511, Monte de Caparica

   Vragen