Keystone logo
© BIMM University
Edinburgh Napier University

Edinburgh Napier University

Edinburgh Napier University

Invoering

We zijn er trots op dat we de thuisbasis zijn van verschilmakers - een ondernemende en innovatieve gemeenschap die internationaal bekend staat, met een ongeëvenaarde leerervaring voor studenten.

Met meer dan 300 bachelor- en masteropleidingen en bijna 20.000 studenten uit meer dan 140 landen die op de campus in Edinburgh, online en aan partneruniversiteiten over de hele wereld studeren, bieden we zinvol, onderscheidend onderwijs en onderzoek voor een snel veranderende wereld.

Als vooruitdenkend instituut bieden we uitzonderlijke carrières aan zowel collega's in professionele dienstverlenende functies als academici die onderzoek en onderwijs van wereldklasse uitvoeren.

We ondersteunen ambitie, erkennen prestaties en moedigen innovatie aan bij al onze mensen. Wat je functie ook is, werken bij Edinburgh Napier is meer dan een baan, het is een toekomst vol vooruitgang en beloning.

Een geweldige locatie

We hebben drie campussen in Edinburgh met geavanceerde faciliteiten voor leren, lesgeven en onderzoek. Edinburgh Napier is gevestigd in een iconische, welvarende stad en een prachtig, ambitieus, vooruitstrevend land. Het is een geweldige plek om te wonen, werken en studeren.Academische en onderzoeksexcellentie Edinburgh Napier bestaat uit vijf scholen met een internationale focus, die zich elk inzetten om onze academische reputatie uit te bouwen, een uitstekende persoonlijke studentenervaring te bieden en innovatie, ondernemerschap en burgerschap op te bouwen.

Waarden en strategie

"Onze visie is overtuigend - een ondernemende en innovatieve gemeenschap zijn, die internationaal bekend staat, met een ongeëvenaarde leerervaring voor studenten."
Professor Andrea Nolan, directeur en vicekanselier

Duurzaamheid van het milieu

Edinburgh Napier University werd door de People and Planet University League 2021 & 2022 uitgeroepen tot de beste universiteit in Schotland op het gebied van milieuduurzaamheid en ethiek. Ontdek wat we doen om in 2030 koolstofneutraal te zijn in onze activiteiten.

Onze geschiedenis

Nu wonen er meer dan 19.500 studenten uit meer dan 140 landen. In 1964 verwelkomden we voor het eerst 800 studenten op Napier Technical College. Ons verhaal gaat echter terug tot de tijd van John Napier, de briljante 16e-eeuwse wiskundige en filosoof waaraan we onze naam ontlenen.

Campusfuncties

We hebben drie campussen verspreid over Edinburgh die ultramoderne faciliteiten bieden voor leren en onderzoek. Ze zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden onderdak aan diverse, internationale, samenwerkende gemeenschappen.

Craiglockhart-campus

De Craiglockhart-campus, de thuisbasis van de Business School, combineert oud en nieuw. Gelegen op een aantrekkelijk terrein met uitzicht op Edinburgh, omvatten de faciliteiten collegezalen met 200 en 400 zitplaatsen en taal- en multimedialaboratoria.

Merchiston-campus

Studenten techniek en gebouwde omgeving, informatica en creatieve industrie zijn gevestigd in Merchiston. Hier vind je het Jack Kilby Computing Centre, de Edinburgh Napier Students' Association, een laboratorium voor computerspellen, een redactiekamer, tv-, radio- en fotografiestudio's en geluiddichte muziekstudio's die voldoen aan de industrienormen.

Sighthill-campus

Onze Sighthill-campus bedient ruim 5.000 studenten en medewerkers van de School of Applied Sciences en de School of Health & Social Care. Tot de faciliteiten behoren levensechte ziekenhuisafdelingen, een suite met klinische vaardigheden, sportwetenschappelijke laboratoria en ons [EN]GAGE sportcentrum.

[ERBIJ BETREKKEN

[NL]GAGE is onze ultramoderne sportfaciliteit, open voor iedereen. Met een sportschool, sporthal te huur en fitnesslessen op al onze campussen bieden we een fitnesservaring die fris, verkwikkend en leuk is.

Screen Academy Schotland

Screen Academy Scotland is een samenwerking tussen Edinburgh Napier University en Edinburgh College of Art. Het biedt volledige productie- en postproductiefaciliteiten, waaronder filmzalen, Avid Media Composer-suites, Pro Tool-suites, een nasynchronisatiesuite en up-to-date cameraapparatuur.

Zaal huren

Onze campussen zijn beschikbaar voor bruiloften, vergaderingen en zakelijke evenementen. We bieden ook zomeraccommodatie en toegang tot gespecialiseerde, industriestandaard apparatuur.

Bibliotheken en erfgoedcollecties

Onze drie bibliotheken bieden miljoenen online bronnen, maar ook boeken en comfortabele plekken om te studeren – met computers, laptops om te lenen en 24/7 toegang. Onze uitstekende erfgoedcollecties onderzoeken, verklaren en betrekken de culturele geschiedenis van Edinburgh en daarbuiten.

  Visum vereisten

  Als je van buiten de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland aan Edinburgh Napier University komt studeren, heb je meestal een visum nodig. Neem contact op voor advies via het visumproces of voor ondersteuning tijdens het programma terwijl je student bent.

  Beurzen en financiering

  We hebben verschillende beurzen, beurzen en beurzen beschikbaar om je studie aan Edinburgh Napier University te ondersteunen. Afhankelijk van de subsidiabiliteitscriteria van de specifieke prijs, kunnen ze de kosten van levensonderhoud, uitgaven voor kinderopvang, collegegeld of een specifiek project financieren dat gunstig is voor uw academische en persoonlijke ontwikkeling.

  Huidige student?

  Huidige studenten hebben toegang tot een scala aan ondersteuning, van de Scottish Funding Council, universitaire financiering en filantropische donoren.

  Ranglijsten

  Edinburgh Napier is de nummer 1 moderne universiteit van Schotland (THE World University Rankings 2024). We zijn ook vier jaar op rij uitgeroepen tot de #1 universiteit van Edinburgh wat betreft algemene studententevredenheid (NSS 2020, 2021, 2022 en 2023) en we zijn de beste moderne Schotse universiteit wat betreft onderzoekskracht en onderzoeksimpact (REF 2021). We zijn ook een top 5 van de Britse moderne universiteit wat betreft carrièreperspectieven (Guardian University Guide 2024).

  Why study at Edinburgh Napier University</p>

  Wij zijn een ambitieuze, innovatieve en inclusieve universiteit gevestigd in de levendige hoofdstad van Schotland. Al onze cursussen zijn ontworpen in overleg met het bedrijfsleven en de industrie om u de academische en praktische vaardigheden te geven om te slagen.

  • Wij zijn de nummer één universiteit in Edinburgh wat betreft studententevredenheid
  • We staan in de top tien van moderne universiteiten in Groot-Brittannië in de Times/Sunday Times Good University Guide
  • We zijn gerangschikt als de nummer één moderne universiteit in Groot-Brittannië voor computerwetenschappen, criminologie, Engels en verpleegkunde (ST GUG 2023)
  • We staan in de top vijf van Britse moderne universiteiten voor: communicatie- en mediastudies, drama, dans en cinematica. Ook voor Informatiesystemen en Management, Rechten en Werktuigbouwkunde
  • De Guardian University Guide geeft ons ook de top vijf in Groot-Brittannië op het gebied van filmproductie, fotografie en journalistiek (GUG 2023)
  • We worden internationaal erkend: in de internationale universiteitsranglijsten van QS Stars 2019 werden de kwaliteit van ons onderwijs, de internationalisering en de inzetbaarheid allemaal officieel erkend, waarbij de universiteit vijf sterren scoorde in elke categorie en vier sterren in het algemeen
  • In 2015 ontvingen we de Koninginnejubileumprijs voor ons internationaal geprezen werk op het gebied van houttechniek, duurzaam bouwen en houtwetenschap. Dit is de meest prestigieuze onderscheiding voor de Britse hogeronderwijssector voor de impact van onderzoek op het bedrijfsleven, de industrie, het milieu en de samenleving – nationaal en internationaal. Dit was de tweede overwinning voor onze School of Engineering & the Built Environment na een eerder succes.
  • 95,7% van onze studenten en 96,7% van onze postdoctorale studenten is 15 maanden na hun afstuderen aan het werk of studeert verder (HESA 2017/18)
  • Meer dan de helft van ons onderzoek werd beoordeeld als ‘wereldleidend’ of ‘internationaal uitstekend’ in het Research Excellence Framework (REF) van 2014
  • We hebben meer dan 500 startende studentenbedrijven ondersteund en een rapport van Biggar Economics noemde ons de meest succesvolle universiteit in Schotland voor afgestudeerde ondernemingen en start-ups
  • In 2014 vierden we 50 jaar onderwijs, nadat we in 1964 waren geopend als Napier Technical College
  • Onze Craiglockhart-campus is de thuisbasis van de War Poets Collection, ter herdenking van de werken van Siegfried Sassoon en Wilfred Owen die elkaar daar ontmoetten tijdens de Eerste Wereldoorlog
  • Enkele van onze bekende afgestudeerden zijn onder meer BBC-omroep Catriona Shearer, fotografen David Eustace en Colin Baxter, zilveren medaillewinnaar van de Commonwealth Games Lynsey Sharp en filmregisseur Lynne Ramsay

  </p>

  Edinburgh Napier genomineerd voor drie prijzen bij 'Oscars voor hoger onderwijs'

  THE Awards, ook wel de 'Oscars van het hoger onderwijs' genoemd, trekken honderden inzendingen uit het hele Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland en erkennen het volledige scala aan academische en professionele diensten.

  Geen enkele Schotse universiteit is voor meer categorieën genomineerd in de editie van dit jaar, die het academisch jaar bestrijkt, waarbij de Universiteit van Strathclyde ook drie keer de eer behaalde.

  Campusleven & Faciliteiten

  Discover the life that awaits you as an Edinburgh Napier student

  Live and study in the beating heart of the Scottish capital, and revel in its pulsating nightlife. Develop your skills in world-class facilities, across three innovative campuses. Settle into your comfortable, stylish, and safe accommodation. Learn about our comprehensive student support.

  Toegankelijk

  We are committed to making our campuses accessible for all. Find out about our campus accessibility for disabled people, carers, and wheelchair users.

  Edinburgh Napier University’s official online shop for clothing and accessories

  We have a range of exciting products and designs that reflect the Napier energy and style. All profits generated will go back into the University to directly support our students through the hardship and scholarship funds.

  Accommodation

  Edinburgh Napier currently houses 1,240 students over three sites in and around the city centre. Our accommodation is affordable, modern and supported by a dedicated team of University staff.

  Locaties

  • Edinburgh

   9 Sighthill Court, Edinburgh , EH11 4BN, Edinburgh

  Vragen