Keystone logo
Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Invoering

De Don Vasco Universiteit begon haar activiteiten in 1964, als het Don Vasco Cultureel Instituut, AC. De priester José Luis Sahagún de la Parra, de priester Gonzalo Gutiérrez Guzmán en de Lic. Rafael Anaya González, promootte het universitaire project.

In de eerste vijf jaar hebben ze de junior high en high school opgericht. In de jaren zeventig waren de eerste professionele scholen die hun educatieve diensten aanboden aan de inwoners van de regio, administratie, boekhouding en architectuur. In 1985 startten ze studies in sociaal werk en planning voor landbouwontwikkeling.

Volgens de strategie van stapsgewijze vooruitgang en altijd in overeenstemming met de behoeften van de regio, richtten ze in 1988 de scholen voor pedagogiek en grafisch ontwerp op. Datzelfde jaar werd het instituut opgericht als Universidad Don Vasco, AC

In het volgende decennium zullen graden in Civiele Techniek, Computerwetenschappen en Rechten worden aangeboden. De opening van de School of Psychology vond plaats in 2003.

UDV heeft op verschillende momenten in de geschiedenis masterdiploma's, diploma's en momenteel een doctoraat in administratieve wetenschappen behaald.

De oprichters van de universiteit namen de studies van alle graden en de voorbereidingen voor de Nationale Autonome Universiteit van Mexico op. Dit maakte het mogelijk voor studenten om toegang te krijgen tot programma's van de hoogste kwaliteit en alle steun te krijgen van de hoogste universiteit van het land, zonder dat ze hun gezin moesten verlaten. Evenzo hadden vrouwen dankzij de instelling volledige toegang tot professionele studies.

Locaties

  • Uruapan

    Carretera Uruapan-Pátzcuaro,1100, 60110, Uruapan

    Opleidingen

    Vragen