Keystone logo
© John Paul Swaminathan
Don Bosco International Media Academy

Don Bosco International Media Academy

Don Bosco International Media Academy

Invoering

DBIMA is een filmschool opgericht door Media Professionals en bekroonde filmexperts. De cursussen zijn uniek op maat gemaakt om studenten voor te bereiden op de nieuwe creatieve economie in de bioscoop. We bieden een European Bachelor of Arts in Cinema and Audiovisual en een European Master of Arts in Cinema and Audiovisual aan. Onderwezen in kleine klaslokalen, krijgt elke student een-op-een instructie. We bieden ook industriële technologie op topniveau, door praktische ervaring en een voorsprong te bieden bij het vinden van een toekomstige baan. Studenten op onze campus groeien mee met de kennis en mogelijkheden met het denken over leiderschap, training en tools.

Leren Samenwerken Ontdekken Certificering

Leer essentiële vaardigheden en ontwikkel je talenten in teamverband. Werk aan boeiende projecten.

Ontmoet en creëer met anderen uit verschillende culturen. Maak levenslange vrienden, medewerkers en toekomstige collega's. Krijg de kans om Parijs te bezoeken en een cursus 'Studiereizen' te volgen om verschillende delen van Frankrijk en Europa te zien. Onze diploma's zijn gecertificeerd door EABHES voor Europa en worden erkend in meer dan 138 landen wereldwijd.

Waarom DBIMA?

De DBIMA-cursussen zijn opgericht door werkende mediaprofessionals en ervaren professoren en zijn uniek geformuleerd om studenten voor te bereiden op de nieuwe creatieve economie in de bioscoop. Elke student krijgt les in kleine klaslokalen, krijgt een-op-een instructietijd en krijgt een eigen computerwerkstation dat is uitgerust met dezelfde software die wordt gebruikt door professionals uit de industrie over de hele wereld.

We bieden ook industriële technologie op topniveau die op de meeste scholen niet beschikbaar is, waardoor onze studenten essentiële praktijkervaring opdoen en een voorsprong hebben bij het vinden van een toekomstige baan.

Breid uw kennis en kansen uit met thought leadership, training en tools.

Doelstellingen & Ethos

De media-industrie groeit wereldwijd snel en zal naar verwachting in 2030 ongeveer 6.709,4 miljard dollar bedragen. Maar onderwijs in kunst en media is duur, waardoor gepassioneerde en getalenteerde jongeren de kans wordt ontnomen om te studeren en werk te vinden in dit snelgroeiende veld.

De missie van de Don Bosco International Media Academy is om elke student, ongeacht economische middelen, het beste onderwijs te bieden in een technisch geavanceerde en artistiek ondersteunende omgeving.

Deze missie staat centraal in de bredere missie van de Salesian Society of Don Bosco, erkend door regeringen over de hele wereld als een internationale organisatie die zich onderscheidt door haar onderwijs aan kansarmen en risicojongeren.

Doelstellingen Pedagogisch

 • Lever een professionele, artistieke en technisch verantwoorde opleiding gericht op het voorbereiden van studenten op nieuwe kansen in de nieuwe creatieve economie in de bioscoop.
 • Identificeer de talenten, sterke punten en passies van de individuele student en help hen een pad naar succes te plannen.
 • Geef studenten hands-on instructies over de daadwerkelijke apparatuur en software die in hun professionele omgeving moeten worden gebruikt, niet over de goedkopere semi-professionele alternatieven die door veel instellingen worden gebruikt.
 • Help alumni-studenten in contact te komen met vacatures via een online vacaturemarktplaats die wordt gezien door professionals over de hele wereld.
 • Zorg voor een verhouding tussen leraar en leerling die veel lager is dan bij de meeste instellingen.

Doelstellingen Sociologisch

 • Houd het collegegeld betaalbaar en inclusief voor degenen die anders niet over de middelen zouden beschikken om op dit gebied te studeren.
 • Bied collegegeldvrij onderwijs aan geselecteerde getalenteerde kandidaten van over de hele wereld. Als je hulp nodig hebt bij het lesgeven, neem dan contact met ons op.
 • Bevorder de ontwikkeling van een nieuwe generatie wereldwijde mediaprofessionals. Kunstenaars en ambachtslieden zijn niet alleen uitgerust met technische vaardigheden, maar ook met een diepe toewijding en passie voor wat ze doen. Toekomstige burgers met een geweten, geïnspireerd om terug te geven en te helpen vrede en harmonie te brengen in de mensheid gedurende hun hele loopbaan.

EABHES-accreditatie

Onze bachelor- en masterprogramma's zijn geaccrediteerd door EABHES, wat garant staat voor:

 • Verbeterde internationale werving en reputatie dankzij hun deelname aan het Bolognaproces en naleving van Europese normen.
 • Concurrerende werkgelegenheidscijfers voor afgestudeerden dankzij de internationale erkenning van uw programma's.
 • Kwaliteitsborging van academische programma's en schoolmanagement dankzij EABHES-audit- en supervisiediensten voor accreditatie.
 • Stabiliteit en duurzame ontwikkeling zijn afgeleid van het solide operationele kader dat is gecreëerd op basis van de holistische en collaboratieve benadering van EABHES-accreditatie.
 • Studentenmobiliteit door internationale erkenning van ECTS-credits.
 • Bijdrage aan pedagogische innovatie en academische excellentie via de EABHES-gemeenschap, de plek om best practices te delen en internationale dialoog in het onderwijs te faciliteren.

Campusfuncties

Gelegen in een van de meest levendige en creatieve buurten van Parijs, beroemd om Franse legendes zoals Maurice Chevalier en Édith Piaf, genieten studenten van en worden ze geïnspireerd door de rijke culturele geschiedenis van de stad.

Studenten studeren samen en kunnen musea en galerijen van wereldklasse bezoeken, waardoor hun tijd in Parijs onvergetelijk en lonend wordt.

  Statistieken

  DBIMA-studenten komen van over de hele wereld. Gepassioneerd door filmmaken, streven ze ernaar gespecialiseerde professionals te worden en direct na hun studies in de professionele wereld te integreren. Er is geen leeftijdsgrens en studenten moeten minimaal hun High School Diploma behalen. De meeste van onze studenten zijn tussen de 18 en 29 jaar oud.

   Beurzen en financiering

   Volgens de Don Bosco-filosofie biedt DBIMA collegegeldverlagingen (tot 30%) aan een beperkt aantal studenten die blijk geven van financiële nood en persoonlijke problemen. Een speciale commissie onderzoekt elke vraag van vroege aanvragers.

   Locaties

   • Paris

    Rue Alexandre Dumas,75, 75020, Paris

   Vragen