Keystone logo
Domus Academy Master in Fashion Design
Domus Academy

Master in Fashion Design

Milan, Italië

11 Months

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 22.900 *

Op de campus

* prijs voor Academische Master-, EU- en Zwitserlandstudenten | Niet-EU-studenten: 25700 EUR / prijs voor Double Award Master-, EU- en Zwitserland-studenten: 23900 EUR | Niet-EU-studenten: 29700 EUR

Invoering

Fashion Design omvat het vermogen om wat 'hedendaags' is te ontcijferen en dit te vertalen naar betekenisvolle en visionaire uitingen. Een ontwerpperspectief in de mode betekent het onderzoeken van verschillende sociale, culturele en ecologische fenomenen die samen met gedegen experimenten en slimme manipulatie een unieke creatieve identiteit bevorderen, waarbij de essentiële componenten van mode: 'poëtische charme' en 'schoonheid' altijd behouden blijven.

De Master in Fashion Design combineert modestudies en designdenken met uitgebreide studie en praktijk. Studenten leren hun creatieve visie in vraag te stellen, te verfijnen en te versterken, en om de uitdaging van het ontwerpen voor bestaande modemerken aan te gaan. Studenten zullen betrokken worden bij het verkennen van andere disciplines
resultaten produceren die conceptualisering, textielmanipulatie, kledingprototyping, duurzaamheid, branding, visuele verhalen en business intelligence combineren. Ze zullen de complexiteit van het modesysteem leren begrijpen, een volwassen bewustzijn krijgen van de verschillende beroepen in de hele waardeketen, en begrijpen dat de waarde van mode niet op het oppervlak van een kledingstuk wordt gedrukt, maar in de functie, draagbaarheid en inclusiviteit ervan. en het vermogen om zich aan te passen aan onze hedendaagse behoeften.

Dubbele onderscheiding meester

Met het Double Award Master-traject kunnen studenten een Academische Master behalen die is gevalideerd door de Italiaanse MUR en een Master of Arts, met internationale validatie in Groot-Brittannië van Regent's University in Londen.

Studenten integreren aanvullende hoorcolleges en een meer diepgaand individueel project Master'sPath in hun 5-moduleprogrammaMaster'sPath, dat de curriculaire stage en het afstudeerproject omvat.

De Britse validatie geeft studenten meer internationale erkenning voor hun studierichting en de mogelijkheid om een Master of Arts Degree (90 ECTS) te behalen, uitgereikt door Regent's University London, die hen toegang geeft tot de meeste internationale doctoraatsprogramma's.

Binnen hun academisch jaar hebben studenten die zijn ingeschreven voor het Double Award Masterprogramma de mogelijkheid om een week door te brengen aan Regent's University London voor een studiereis naar Londen, met speciale onderwijsactiviteiten en bezoeken aan de belangrijkste plekken voor creatieve trends. Tijdens hun verblijf krijgen studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan rondleidingen om de meest iconische plekken, musea en galerijen van Londen te ontdekken. De studiereis van een week naar Londen maakt geen deel uit van het Academisch curriculum en is daarom niet verplicht. Er zijn extra kosten verbonden aan zowel het culturele aanbod als de reis.

Looptijd

Academisch masterprogramma: 11 maanden
Double Award Master: 14 maanden

Ideale studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen