Keystone logo
© Domus Academy
Domus Academy

Domus Academy

Domus Academy

Invoering

Domus Academy is een postdoctorale ontwerpschool in Milaan met Italiaanse en internationale accreditatie. Met zijn masters en geavanceerde cursussen is het doel om de volgende generatie gamechangers en leiders van morgen te creëren door verschillende kennisgebieden samen te brengen voor interdisciplinaire workshops en stages in samenwerking met merken en bedrijven op het gebied van mode, productontwerp, interactieontwerp, luxe goederen, en meer. Met experts en opinieleiders aanwezig in lezingen, labs en bootcamps zullen studenten veel verbindingen creëren die hun carrière zullen versnellen.

Erkend als een van de beste postdoctorale ontwerpscholen ter wereld

Onze visie is om ontwerpers van de volgende generatie te ondersteunen om de toekomst te veranderen. Wij zijn een visionaire school voor ontwerponderzoek en -ervaring, een open en interdisciplinaire omgeving om samen met avant-garde bedrijven aan visionaire projecten te werken. Via de ‘learning by designing’-methode ondersteunen wij talenten bij het ontwikkelen van de mindset om creatieve oplossingen te vinden in toekomstscenario’s.

Waarom Domus Academy ?

Het visualiseren van de toekomst en het inspireren van leven en mensen over de hele wereld, door middel van design.

Ben je geobsedeerd door design, in al zijn vormen, en door de toekomst? Kom naar Domus Academy !

1. Een plek voor Envisioner

De visionaire school voor ontwerponderzoek en -ervaring ondersteunt de aanpasbare plannen van de volgende generatie. Postdoctoraal erkende carrière-bootcamps om systeem-gamechangers en leiders van morgen te zijn, waarbij jonge talenten worden aangemoedigd om verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken om de wereld vorm te geven en verandering te creëren.

2. Cross-kennisprofielen

De school heeft haar pedagogische aanpak altijd gericht op zowel verticale kennis als op horizontale vaardigheden, waardoor verschillende kennisgebieden zijn besmet en studenten langdurige, op de toekomst gebaseerde boot hebben gekregen. future-based bootfuture-based booboo future-basedansRatePostgraduateerkendlangdurig future-based future-based kampencurriculum.

3. Echte internationale omgeving

Een open internationale en collaboratieve omgeving waar talenten met docenten en bedrijven kunnen werken aan toekomstgerichte concepten door middel van disruptieve en interdisciplinaire ontwerpbenaderingen.

4. Unieke ervaring en carrièremogelijkheden

Leermethodologie gebaseerd op meerdere activiteiten: lezingen, workshops, labs, bootcamps en een aanpasbaar studieplan. Verbindingen met bedrijven en professionals, masterclasses met ontwerpers en alumni. Hoogste gecertificeerde plaatsingspercentage.

5. Iconische Postgraguate Design School in de Design Capital

Volledig aanbod van postdoctorale cursussen met Italiaanse en internationale accreditatie. Gevestigd in Milaan, 's werelds hoofdstad van mode en design. Internationaal erkend als een van de meest iconische scholen.

toelatingen

verkiesbaarheid

Om in aanmerking te komen voor inschrijving voor een Domus Academy Academic Master/Double Award Masterprogramma, moet je beschikken over:

 • Een academisch diploma van het eerste niveau (bachelordiploma of academisch diploma) op een gebied dat verband houdt met de door u geselecteerde masteropleiding.
 • Certificaat van Engelse taalvaardigheid bij binnenkomst: IELTS 5.0 voor de Academische Masteropleidingen, IELTS 5.5 voor de Double Award Masteropleidingen.

Om in aanmerking te komen voor inschrijving voor de 2-jarige Master of Arts, moet je beschikken over:

 • 15 jaar vooropleiding.
 • Een academisch diploma van het eerste niveau (bachelordiploma of academisch diploma) op een gebied dat verband houdt met de door u geselecteerde masteropleiding.
 • Certificaat van Engelse taalvaardigheid bij binnenkomst: IELTS 5.0 of gelijkwaardig.

De programma's staan ook open voor studenten met een ander diploma of diploma, op voorwaarde dat de aanvrager gemotiveerd is door een sterke interesse in de onderwerpen van het programma en blijk geeft van de nodige technische vaardigheden. De programmaleider en leden van de toelatingscommissie beoordelen elke aanmelding en stellen vast of de vooropleiding en technische vaardigheden van de kandidaat voldoen aan de ingangseisen.

Documenten vereist

Academische Master /2-jarige Master of Arts

 • Aanvraagformulier
 • Curriculum vitae / CV
 • Kopie van paspoort
 • Kopie van bachelordiploma of academisch diploma vertaald in het Engels of officieel certificaat van verwachte afstuderen uitgegeven door uw instelling, indien nog niet afgestudeerd
 • Kopie van het officiële transcript/cijferblad van het bachelordiploma of academisch diploma, vertaald in het Engels (met vermelding van onderwerpen en examens, met het overeenkomstige aantal uren/credits) of het meest bijgewerkte officiële transcript/cijferblad, indien nog niet afgestudeerd
 • Portfolio van projecten (niet verplicht voor MFM, MLBM, MBD, MSD)
 • Essayopdracht voor MSD
 • Motivatiebrief
 • IELTS 5.0 Academisch
 • Alleen indien van toepassing: reguliere certificering of eigen verklaring waarin wordt verklaard dat het inschrijvingsproces aan de gang is of de officiële inschrijving voor een ander postdoctoraal universitair programma in Italië of in het buitenland en een eigen verklaring dat aan de noodzakelijke voorwaarden wordt voldaan.
 • Aanvraagkosten van € 100

Beurzen en financiering

Grijp de kans om een studiebeurs te krijgen en volg je studie op het gebied van Design, Mode, Business en Experience aan Domus Academy !

We lanceren een portfoliogebaseerde competitie voor academische masterprogramma's en Double Award masterprogramma's vanaf september 2024 en voor 2-jarige Master of Arts-programma's vanaf oktober 2024 . Kandidaten voor de Academic & Double Award masterprogramma's maken kans op beurzen tot € 7.000, terwijl kandidaten voor de 2-jarige Master of Arts beurzen tot € 4.000 kunnen krijgen voor het eerste jaar.

De competities zijn bedoeld voor afgestudeerden in mode, design, architectuur, beeldende kunst, communicatie en bedrijfskunde en junior professionals die werkzaam zijn of bereid zijn te werken in de creatieve industrie.

Onze faculteit, bestaande uit getalenteerde internationale professionals, heeft verschillende opdrachten samengesteld, uitgaande van de huidige uitdagingen en thema's waarmee studenten tijdens de Masters te maken kunnen krijgen.

Grijp uw kans en solliciteer vóór 22 maart 2024!

Ranglijsten

Domus Academy ontving de Compasso d'Oro Award van ADI, Associazione Disegno Industriale (Industrial Design Association).

In 2019 ontving Domus Academy speciale Badges of Excellence in Learning Experience van het prestigieuze The Business of Fashion Assessment.

Het is erkend als een van de 8 beste scholen voor interieurontwerp en interactieontwerp van het tijdschrift Azure (2016 en 2017) en door Domus Magazine vermeld als een van de 100 beste scholen voor architectuur en design van Europa (2014-2017).

BusinessWeek noemde het een van de beste ontwerpscholen ter wereld (2009).

Domus Academy is opgenomen in de QS World University Rankings by Subject, in UI GreenMetric en THE Impact Rankings.

Locaties

 • Milan

  Via Carlo Darwin, 20, 20143, Milan

Vragen