Keystone logo
Designskolen Kolding

Designskolen Kolding

Designskolen Kolding

Invoering

Designskolen Kolding

We respecteren de grondstof die elke student en personeelslid met zich meebrengt en waarderen dialoog, gelijkheid en diversiteit.

DK instroom van studenten bij DK is gebaseerd op talent. Dit onderscheidt DK van traditionele universiteiten. We cultiveren en waarderen talent en dagen het uit door onze studenten te leren reflecteren op hun eigen proces en door ze te leren samenwerken door taken uit te voeren die verband houden met specifieke gebruikscontexten, bij voorkeur in interactie met de industrie.

DK bouwt voort op de traditie van Deens design en richt zich op design dat zinvol is. Wij geloven dat het verband houden met geschiedenis en traditie de creatie van iets nieuws mogelijk maakt. De schoolbenadering van lesgeven is dat we het antwoord niet geven, we ontdekken het samen.

Bij DK werken we met tools, technieken, concepten en methoden. We bouwen voort op kennis en onderzoek en leggen de nadruk op zintuiglijke waarneming en experimenten; het verenigen van de handen en de geest.

DK heeft de status van universiteit. We bieden een academische setting die bestaat uit een aantal erkende onderzoekers die zich richten op het opkomende onderzoeksveld van design en een groeiende output van PhD-projecten. Tegelijkertijd waarderen we de professionele praktijk en geven we prioriteit aan het bieden van uitstekende werkplaatsomstandigheden waardoor onze studenten met de materialen kunnen werken op een schaal van 1: 1. We eisen van onze schoolfaculteit dat zij beoefenaars zijn in hun vakgebied, en onze gewaardeerde gastfaculteit zorgt voor inspiratie uit de beroepspraktijk.

We bieden drie verschillende masterprogramma's aan:

Ontwerp voor mensen

Ontwerp voor de planeet

Ontwerp om te spelen

De masteropleiding Design aan Design School Kolding ondersteunt en breidt de kennis, competenties en vaardigheden uit die je uit je BA-opleiding haalt en stelt je in staat je te specialiseren in Design for People, Design for Planet of Design for Play.

Het MA-programma biedt u een diepgaand en breed begrip van de methoden, theorieën en technieken die verband houden met het ontwerpberoep.

Naast de kennis en competenties die aansluiten bij het specialisme dat u kiest, bieden wij ook professionele dialoog en begeleiding binnen:

Industrieel ontwerp

Communicatie ontwerp

Fashion Design

Textiel ontwerp

Accessoireontwerp

'Het programma richt zich op samenwerking met het bedrijfsleven en de samenleving en op individuele cursussen op basis van specifieke cases. Samenwerkingen en cursussen hebben sterke elementen van maken, boeien en co-creëren met gebruikers. Het kan gaan om kleding, games, producten, gebruikersinterfaces, diensten, fysieke omgeving, speelgoed - alles wat de speelse mens ondersteunt, duurzaam leven of een sociaal inclusieve samenleving. '

De masteropleiding wordt afgesloten met een afstudeerproject en je krijgt de titel Master of Arts in Design. Een Master's Degree in design kwalificeert je om deel te nemen en samen te werken in artistieke en wetenschappelijke ontwerpontwikkelingsprojecten.

Getuigenissen van studenten

Locaties

  • Kolding

    Ågade 10

    Vragen