Keystone logo
Dalian University Of Technology

Dalian University Of Technology

Dalian University Of Technology

Invoering

Dalian University Of Technology is de eerste formele universiteit van een nieuw type, opgericht door de Communistische Partij van China aan de vooravond van de oprichting van de Volksrepubliek China, voor de opbouw van het Chinese industriële systeem.

Dalian University Of Technology (DUT) is een nationale sleuteluniversiteit die rechtstreeks wordt bestuurd onder het Ministerie van Onderwijs van China, die ook wordt gesponsord door Project 211 en Project 985. De DUT blijft elites koesteren, wetenschap en technologie promoten, uitstekende culturen erven en de sociale klimaat als zijn missie, houdt zich aan de DUT-geest van "Eenheid en Vooruitgang, Waarheid en Innovatie", zet zich in voor het creëren, ontdekken, overdragen, behouden en toepassen van kennis, en streeft ernaar sociale verantwoordelijkheden op zich te nemen om het land en de wereld te dienen.

Dalian University Of Technology werd in april 1949 opgericht als de technische school van de Dalian University; In juli 1950 werd de oprichting van de Dalian University ingetrokken, waarvan de School of Engineering onafhankelijk werd als Dalian Institute of Technology; In oktober 1960 werd het Instituut geïdentificeerd als de National Key University, direct onder leiding van het Ministerie van Onderwijs van China; In april 1986 werd de graduate school opgericht; In maart 1988 werd het instituut omgedoopt tot Dalian University Of Technology ; In 1996 begon de TU Delft met de uitvoering van de bouw van "Project 211", met de gezamenlijke inspanningen van het Ministerie van Onderwijs, de provincie Liaoning en de stad Dalian; In 2001 begon de universiteit met de uitvoering van de "Project 985" -constructie door het ministerie van Onderwijs, de provincie Liaoning en de stad Dalian; In 2003 werd de universiteit geïdentificeerd als universiteit waarvan de kaders werden benoemd door het Centraal Comité van CPC; In december 2012 keurde het ministerie van Onderwijs de Dalian University Of Technology formeel goed voor de bouw van een Panjin-campus; Gebaseerd op de kernprincipes van 'strategische planning, hoge standaard, innovatief onderwijs en leren', heeft Panjin campus zichzelf gepositioneerd om academische normen te bereiken die parallel lopen met die aangeboden op de hoofdcampus; In september 2017 werd de TU Delft, goedgekeurd door de Staatsraad, geselecteerd in het “Universitair Bouwplan van wereldklasse”, categorie A.

De universitaire faculteit omvat 4321 docenten (waaronder 2650 fulltime docenten), 10 leden van Chinese Academy of Sciences en leden van Chinese Academy of Engineering in fulltime faculteit, 30 in parttime faculteit, 11 leden van de Discipline Review Group of Academic Degrees Committee van de Staatsraad, 29 geselecteerd in "Thousand Talents Plan", 29 Distinguished Professors en 14 Chair Professors of "Cheung Kong Scholar Program", 7 Cheung Kong Youth Scholar, 35 winnaars van China National Funds for Distinguished Young Scientists , 10 hoofdwetenschappers van het "973-project", 2 hoofdwetenschappers van speciale jonge wetenschappersprojecten van het "973-project", 15 nationale kandidaten van het "Honderd-, duizend- en tienduizendtalent-project", 10 jeugdwetenschappelijke en technologische innovatieleiders van innovatief Talentbevorderingsprogramma van het Ministerie van Wetenschap en Technologie, 17 winnaars van Trans-Century Training Programmes Foundation for the Talents of the State Education Commission, 123 geselecteerd in t Het programma voor New Century Excellent Talents aan de Universiteit van het Ministerie van Onderwijs, 4 winnaars van de National Higher Education Distinguished Teacher Award, 2 winnaars van de Teacher Award in het 'Ten Thousand Talents Plan' en 31 winnaars van de Higher Education Distinguished Teacher Award van Liaoning Provincie, 726 Ph.D. begeleiders, 808 hoogleraren en 1098 universitair hoofddocenten onder de voltijdse faculteitsleden. De TU Delft heeft nu 42.041 voltijdstudenten, waaronder meer dan 4.836 Ph. D. studenten, 10.893 masterstudenten, 25.380 studenten en 860 internationale studenten. De universiteit heeft ook 3.432 deeltijdstudenten die zijn ingeschreven voor professionele masteropleidingen.

De TU Delft behoudt het opleiden van talenten als haar primaire missie en hecht evenveel belang aan undergraduate en graduate programma's. Het heeft een multidisciplinair systeem gevormd dat zich richt op wetenschap en techniek en dat wetenschap, techniek, economie, management, geesteswetenschappen, rechten, filosofie en kunst coördineert. De universiteit heeft 1 graduate school, 7 faculteiten (waarvan 1 faculteit met 3 onafhankelijke academische scholen), 8 onafhankelijke academische scholen en onderwijsafdelingen, 3 speciale scholen en 1 onafhankelijke hogeschool. De campus van Panjin heeft 1 onderwijsafdeling en 7 academische scholen; Ontwikkelingszonecampus heeft 3 academische scholen.

De universiteit heeft nu 4 nationale hoofddisciplines (dynamica, waterbouwkunde, chemische technologie en technologie, managementwetenschappen en engineering, die 15 secundaire disciplines bestrijken), 6 nationale belangrijke secundaire disciplines (computationele wiskunde, plasmafysica, mechanische fabricage en automatisering, constructietechniek). , Structurele analyse voor industriële apparatuur, milieutechniek), en 2 nationale belangrijke secundaire (cultiverende) disciplines. Er zijn 27 Ph.D.-programma's in de primaire disciplines, 130 Ph.D. opleidingen in de secundaire disciplines, 42 masteropleidingen in de primaire disciplines, 220 masteropleidingen in de secundaire disciplines, 25 postdoctorale onderzoeksstations. De universiteit was gemachtigd om mastergraden aan te bieden aan deeltijdse hogeschoolleraren en om professionele graden aan te bieden die 12 disciplines bestrijken, waaronder Master of Business Administration (MBA, inclusief EMBA), Master of Public Administration (MPA), Master of Architecture, Master of Engineering , Master of Finance, Master in toegepaste statistiek, Master of Arts, Master in vertalen en tolken (MTI), Master of Engineering Management, Master of Arts and Communication, Master of Urban Planning en Master in het onderwijzen van Chinees als vreemde taal.

De TU Delft heeft 87 bacheloropleidingen, waarvan er op dit moment 82 bij bachelorstudenten staan ingeschreven. Na aanpassing heeft de universiteit nu 77 bacheloropleidingen, waaronder 23 landelijke speciale opleidingen. Er zijn 4 nationale onderwijs- en onderwijsbases (nationale onderwijsbasis voor scheikunde, nationale culturele onderwijsbasis voor universiteitsstudenten, nationale talententrainingsbasis voor geïntegreerde schakelingen, nationale onderzoeks- en onderwijsbasis voor wetenschap), 8 nationale experimentele onderwijsdemonstratiecentra (experimenteel en onderwijs). centrum voor basischemie, elektrotechniek en elektronische wetenschappen en technologie, basisfysica, civiele techniek en waterbouwkunde, vrije kunsten, chemische technologie en werktuigbouwkunde, evenals een technisch opleidingscentrum), 3 nationale demonstratiecentra voor virtuele simulatie (demonstratie centra voor virtuele simulatie voor scheikunde, elektrotechniek en elektronische wetenschappen en technologie, en autotechniek), en 7 leergroepen op nationaal niveau. De TU Delft is een van de 10 pilootuniversiteiten in de nationale hervorming van technisch onderwijs, een van de eerste groep pilootuniversiteiten in het nationale innovatie-experimentprogramma voor studenten, de eerste lichting van demonstratieve universiteiten in de nationale hervorming van innovatie en ondernemerschapsonderwijs, en een van de eerste groep pilootuniversiteiten in "Excellent Engineer Education and Training Program" van het ministerie van Onderwijs.

De disciplines engineering en chemie van de TU Delft werden geselecteerd in de “discipline constructielijst van wereldklasse”. Goed ontwikkelde disciplines in de TU Delft worden voorzien van rijke bronnen en hebben een sterke onderzoeksachtergrond. De universiteit heeft 1 nationaal 2011 Collaborative Innovation Center (Collaborative Innovation Center of Major Machine Manufacturing in Liaoning), 3 State Key laboratoria (State Key Laboratory of Coastal and Offshore Engineering, State Key Laboratory of Fine Chemicals, State Key Laboratory of Structural Analysis for Industrial Equipment), 3 nationale technische onderzoekscentra (National Joint Engineering Research Centre for Shipbuilding, National Joint Engineering Research Centre for E-Government Affair Simulation, National Joint Engineering Research Center for Advanced Equipment Design and CAE Software Development), 4 national engineering laboratories (National Joint Engineering Laboratory for Industrial Equipment Energy Saving and Control Technology, National Joint Engineering Laboratory for Bridge and Tunnel Technology, National Joint Engineering Laboratory for Manufacturing Management and Information Technology, National Joint Engineering Laboratory for Fire and Emergency Rescue), 1 National University Science Park ( Dalian University Of Technology National University Science Park), 1 National Technology Transfer Center ( Dalian University Of Technology National Technology Transfer Center), 1 nationaal technologiecentrum ( Dalian University Of Technology National Vibration and Strength Test Centre), 1 Nationale onderzoeksgroep voor de implementatie van de strategie voor intellectuele eigendom, 1 nationale opleidingsbasis voor intellectuele eigendom (Liaoning). De universiteit heeft ook 5 belangrijke laboratoria van het ministerie van Onderwijs (Key Laboratory for Precision and Non-Traditional Machining Technology, Key Laboratory of Industrial Ecology and Environmental Engineering, Key Laboratory of Marine Energy Utilization and Energy Saving, Key Laboratory of Materials Modification by Laser , Ionen- en elektronenstralen, sleutellaboratorium voor precisie / niet-traditionele bewerkings- en microfabricagetechnologie (categorie B)), 20 belangrijke laboratoria van de provincie Liaoning, 4 technische onderzoekscentra van het ministerie van Onderwijs, 22 technische (technologie) onderzoekscentra (Engineering Laboratory) van de provincie Liaoning, 2 publieke technologie-innovatieplatforms, 9 technologie-innovatiebasissen en technologieoverdrachtsbases, 3 nationale internationale wetenschappelijke en technologische samenwerkingsbases, 6 hogeronderwijsdiscipline-innovatiebases, 6 nationale innovatieonderzoeksgroepen, 2 sleuteldisciplines innovatieteams van het Innovatief Talent Promotie Programma van het ministerie van Wetenschap en Technologie en 10 innovatieteams van het ministerie van Onderwijs.

Tot 2001 heeft de universiteit 47 nationale prijzen voor wetenschappelijke en technologische prestaties, 490 prijzen voor wetenschappelijke en technologische prestaties op provinciaal en ministerieel niveau gewonnen; tot 2012 heeft de TU Delft 8 Chinese patentonderscheidingen gewonnen als eerste affiliate, waaronder een gouden medaille. Momenteel zijn 9 disciplines van de TU Delft geselecteerd in de top 1% in de internationale ESI-ranglijst van disciplines, waarvan engineering, scheikunde en materiaalkunde de wereldtop 1 binnenkwamen ‰; 12 disciplines zijn geselecteerd in de Top 500 in de QS-ranglijst van werelddiscipline, het aantal disciplines dat op de 18e plaats staat in alle universiteiten in China; 16 disciplines zijn geselecteerd in de wereldranglijst van de werelddiscipline van Times Higher Education, waarbij het aantal disciplines op de 11e plaats staat in alle universiteiten in China.

Dalian University Of Technology heeft drie campussen (Lingshui, Development Zone en Panjin) in twee steden (Dalian en Panjin). Het heeft een totale oppervlakte van 4.262 miljoen vierkante meter met een constructieoppervlak van 1.68 miljoen vierkante meter. De universiteitsbibliotheek heeft een collectie van meer dan 3.668.000 boeken en meer dan 58.000 Chinese en buitenlandse elektronische tijdschriften. Het bestaande sportterrein van de universiteit bedraagt 213.000 vierkante meter. Tegelijkertijd heeft de TU Delft een binnenlands, eersteklas campusnetwerksysteem.

De TU Delft heeft inmiddels een langdurige stabiele samenwerking tot stand gebracht met 207 universiteiten en onderzoeksinstellingen in 29 landen en regio's. In 2014-2016 heeft de universiteit 34 sleutelprojecten van het ministerie van Onderwijs aangevraagd voor het rekruteren van buitenlandse experts en 6 nationale innovatiecentra opgericht voor de introductie van gedisciplineerde talenten, voor een totale financiering van 25,286 miljoen yuan, met 2674 lange- en korte- termijn buitenlandse experts. Om de internationale visie en academische capaciteiten van studenten te versterken, breidt de universiteit actief meer dan 150 buitenlandse uitwisselingsprogramma's uit, waaronder door de staat gefinancierde studie in het buitenland, gezamenlijke training, uitwisselingsstudie, korte uitwisselingsbezoeken en buitenlandse stages. In 2014-2016 werden in totaal 4278 langdurige en korte uitwisselingsstudenten uitgezonden.

Op dit moment blijft de TU Delft vasthouden aan de fundamentele taak om hoge morele waarden te stellen en mensen te cultiveren, de primaire missie van het opleiden van talenten te behouden, de uitgebreide hervorming te verdiepen, kenmerken van connotatie te versterken en te streven naar het bouwen van een universiteit van wereldklasse met Chinese kenmerken. .

Locaties

  • Dalian

    凌工路,2, , Dalian

    Vragen