Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Invoering

Geschiedenis en huidige focus

De geschiedenis van de universiteit en de faculteit begon met de oprichting van de landbouwafdeling van de Tsjechische Technische Universiteit in Praag in 1906, bij decreet van keizer Franz Joseph. Professor Stoklasa, destijds een leidende figuur in de landbouwwetenschappen, werd aangesteld als eerste decaan.

De universiteit werd op 8 juli 1952 bij regeringsdecreet opgericht als een onafhankelijke instelling. De Faculteit Agronomie, zoals de faculteit toen heette, was een van de drie oprichtende faculteiten van deze nieuwe universiteit. Sindsdien is de faculteit het belangrijkste centrum voor de opleiding en training van deskundigen, voornamelijk voor landbouwbedrijven, onderzoek en staatsadministraties.

Meer recent heeft de faculteit haar focus verbreed en in 2005 haar naam veranderd in de Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources (FAFNR). Deze naamsverandering kenmerkt de verschuiving van primair agrarisch onderwijs en onderzoek naar een bredere focus op nieuwe onderwerpen in het beheer van natuurlijke hulpbronnen en voedselkwaliteit.

Afgestudeerden van de faculteit zijn werkzaam in de landbouw, tuinbouw, veeteelt, gewasbescherming, kwaliteit van landbouwproducten, agribusiness, beheer van natuurlijke hulpbronnen, afvalbeheer, landschapsarchitectuur, plattelandsontwikkeling en andere gebieden die van belang zijn voor de nationale economie. Onze afgestudeerden vinden niet alleen een baan als manager, maar kunnen ook werken in overheidsinstellingen, onderzoeksinstellingen en instellingen voor hoger onderwijs of als particuliere ondernemer.

Wie we zijn

Met bijna 4.000 studenten en 300 medewerkers is de FAFNR de op één na grootste faculteit van de Tsjechische Universiteit voor Levenswetenschappen (CULS) en de grootste faculteit met een vergelijkbare focus in Tsjechië, erkend en gerespecteerd in binnen- en buitenland.

Wat we aanbieden

We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs in een breed scala aan bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's. Er worden een aantal opleidingen aangeboden die zich richten op land- en tuinbouwproductie, tuin- en landschapsarchitectuur, het fokken van gezelschapsdieren, duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voeding en menselijke voeding, en vele andere. We doen uitgebreid onderzoek, wat een voorwaarde is voor accreditatie van onze opleidingen en een hoog niveau van praktijkonderwijs mogelijk maakt met actieve deelname van studenten. We onderhouden nauwe samenwerking met de toonaangevende producenten en dienstverleners in de industrie, waar we de resultaten van toegepast onderzoek implementeren en onze afgestudeerden mogelijk een baan vinden.

Onze langetermijnstrategie

Ons doel is om excellentie en brede erkenning te bereiken op het gebied van onze specialisaties. Daarom investeren we fors in technische infrastructuur. We pleiten voor het voortdurend nastreven van verbeterde wetenschappelijke en pedagogische kwalificaties van onze medewerkers en ondersteunen kwalitatief hoogstaand werk dat vergelijkbaar is met internationale normen. Een toenemend aantal en kwaliteit van wetenschappelijke publicaties, goed inzetbare afgestudeerden, het stimuleren van de vraag naar onze deelname aan internationale consortia en netwerken en het onderhouden van permanente samenwerking met marktleiders, behoren tot onze belangrijkste doelstellingen en dienen als belangrijke indicatoren voor onze toekomstige richting.

Statistieken

Vandaag is de Faculteit Agrobiologie, Voedsel en Natuurlijke Hulpbronnen een moderne en gerespecteerde onderwijs- en wetenschappelijke instelling, die plaats biedt aan meer dan 4000 studenten en 300 medewerkers, met een sterke positie in binnen- en buitenland.

  Campusfuncties

  Onze gebouwen zijn goed uitgerust met moderne faciliteiten en dankzij een hoog niveau van voortdurende technische en persoonlijke ontwikkeling heeft de faculteit gebloeid tijdens haar 110-jarige traditie van onderwijs en onderzoek op het gebied van landbouw, voedsel en natuurlijke hulpbronnen.

   Locaties

   • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

   Vragen