Keystone logo
Cyprus University of Technology

Cyprus University of Technology

Cyprus University of Technology

Invoering

Over de Cyprus University of Technology

De Cyprus University of Technology (CUT) werd in 2004 opgericht als een openbare universiteit in de kustplaats Limassol. De eerste studenten werden in 2007 toegelaten en boden sindsdien met succes alle 3 niveaus van graden aan, namelijk BSc, MSc, PhD. In haar relatief korte geschiedenis heeft de CUT internationale erkenning gekregen als een van de best gerangschikte universiteiten in Cyprus en Griekenland, en is ze door Times Higher Education consequent gerangschikt als een van de 60 beste jonge universiteiten en als een van de toonaangevende 301-350 universiteiten ter wereld World University Rankings (THE) in de afgelopen jaren.

De CUT zet zich in voor excellentie in onderzoek en onderscheidt zich internationaal als een regionale leider, met meer dan 250 succesvolle gesponsorde onderzoeksprojecten van meer dan 44 miljoen euro. Door de nauwe samenwerkingen en partnerschappen, de universiteit met de industrie, worden nieuwe onderzoeksideeën en groeimogelijkheden aangemoedigd. Een sterke indicator van deze succesvolle samenwerking is het >80% succesvolle plaatsingspercentage van afgestudeerden die werkzaam zijn in hun respectievelijke studierichtingen in een periode van minder dan een jaar na hun afstuderen.

Ongeveer 3.000 studenten volgen momenteel niet-gegradueerde en postdoctorale studies in de 6 faculteiten, 1 talencentrum en 13 afdelingen van de universiteit.

In dienst van de samenleving

De maatschappelijke bijdrage van de universiteit is een van de meest gekoesterde waarden die haar identiteit, strategie en dagelijkse bedrijfsvoering vormgeven. Het aannemen van deze waarde heeft twee elkaar aanvullende en elkaar versterkende doelstellingen. De CUT heeft tot doel verantwoordelijke, wetenschappelijk competente onderzoekers, professionals en burgers op te leiden en te ontwikkelen die zullen handelen en leiden, geleid door de principes van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd wil de universiteit opereren als een onderzoeks- en onderwijsinstelling die waarde toevoegt aan de economie, het milieu en de samenleving in het algemeen. Als zodanig integreert de universiteit duurzaamheid in haar 5 pijlers (dwz onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering, cultuur en outreach naar de samenleving) en heeft ze de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties aangenomen, terwijl ze zich richt op de voorbereiding van de leiders van de toekomstige generaties die zal zorgen voor een betere toekomst voor alle mensen.


Postdoctorale programma's en faciliteiten

De universiteit biedt 18 postdoctorale programma's, waarvan 4 in het Engels en 14 in het Grieks. Daarnaast worden er 2 programma's via lange afstand aangeboden, volgens onderstaande tabel.

Doctoraatsplaatsen zijn ook beschikbaar en worden eenmaal per academiesemester gepubliceerd door de Dienst voor Academische Zaken en Studentenwelzijn, voor inschrijving en aanwezigheid vanaf het volgende semester.

Locaties

  • Limassol

    30 Archbishop Street, 3036, Limassol

    Vragen