Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Invoering

CY Cergy Universiteit van Parijs

Sinds 1 januari 2020 zijn Cergy-Pontoise University en EISTI gefuseerd onder een nieuwe naam: CY, Cergy Paris Université. Het is samengesteld uit 24.000 studenten. ESSEC is geassocieerd met CY als partnerinstelling.

Het academische cursusaanbod bestaat uit een niet-gegradueerde universiteit (CY SUP) en vijf niet-gegradueerde en afgestudeerde scholen, vier binnen de universiteit, en de vijfde is ESSEC.

Naast ESSEC zijn de andere graduate schools onder leiding van CY University:

 • CY Tech gespecialiseerd in informatica, toegepaste wiskunde, civiele techniek, biotechnologie en scheikunde, economie en management;
 • CY Arts and Humanities, vertegenwoordigd door de National Higher School of Arts Paris-Cergy (ENSAPC), de National Higher School of Architecture van Versailles (ENSAV), de National Higher School of Landscape Design (ENSP) en het National Heritage Institute (INP );
 • CY Education, vertegenwoordigd door INSPE-, EPSS- en ILEPS-instellingen;
 • CY Recht en Politieke Wetenschappen, vertegenwoordigd door de campus Sciences Po St-Germain-en-Laye.

CY-technologie

CY Tech, gevestigd in Groot-Parijs en in Pau, is in de eerste plaats een Engineering Graduate School. Het heeft de status "Grande Ecole" verdiend, de hoogste erkenning die wordt toegekend door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek. CY Tech is ook lid van de "Conférence des Grandes Ecoles" (CGE), een Franse vereniging die elite-instellingen voor hoger onderwijs bijeenbrengt die voldoen aan strikte criteria met betrekking tot het rekruteringsproces, de onderwijsaanpak en het internationale en bedrijfsnetwerk. Toegankelijk na het behalen van een diploma secundair onderwijs of via een speciale postsecundaire voorbereidende klas, levert het een masterdiploma op deze vier gebieden: toegepaste wiskunde, informatica, civiele techniek, biotechnologie en scheikunde. Twee universitaire afdelingen zijn opgenomen in CY Tech: het Institute of Sciences & Techniques (IST) en het Institute of Economics & Management (IEG), wat ons algehele cursusaanbod op deze specifieke gebieden verbreedt.

Het cursusaanbod van CY Tech is als volgt gestructureerd:

 • Een vijfjarig Grande Ecole Engineering-programma;
 • Postsecundaire voorbereidende lessen die leiden tot inschrijving voor het Grande Ecole-programma;
 • Undergraduate & Graduate-programma's;
 • Programma's van permanente educatie: Gespecialiseerde Postgraduate Master;
 • Internationale master met campussen buiten Frankrijk;
 • Ph.D. programma's.

Onze missie, onze waarden

De missie van CY Tech is om te voldoen aan de stijgende verwachtingen van zowel studenten als de industrie. Door middel van innovatieve programma's en uitwisselingen tussen faculteiten proberen we onze studenten een steeds aantrekkelijker wordende onderwijservaring te bieden. Studenten kunnen niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's kiezen in zowel technische als managementdisciplines. Studenten verwerven ook waardevolle kennis en wereldwijde managementvaardigheden door middel van stages en studie in het buitenland ervaringen met universiteiten over de hele wereld. Sinds de oprichting van CY Tech heeft de instelling zich geleidelijk aangepast aan de evoluerende economie die een uitgebreid en gediversifieerd curriculum biedt dat voldoet aan een eigentijdse visie op de wereld van vandaag. De doelstellingen zijn:

 • uitdaging gedreven om studenten en personeel voor te bereiden als wereldburgers en levenslang lerenden die zorgen voor en handelen voor de toekomst van de planeet en de mensheid;
 • toegewijd aan de principes van openheid en inclusie door open bronnen en samenwerkingsplatforms te bouwen, open wetenschapsagenda's te onderschrijven en de toegangs-, mobiliteits- en inclusiviteitsmechanismen te sponsoren die ons intellectuele en sociale potentieel vrijmaken.

153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

CY Tech internationale betrokkenheid

De internationale betrokkenheid van CY Tech staat buiten kijf en omvat werkervaring in het buitenland, academische uitwisselingen en opties voor duale studies. Onze instelling heeft onlangs een Erasmus-handvest voor hoger onderwijs vernieuwd. Deze erkenning toont onze expertise in de mobiliteit van studenten en personeel in sterke samenwerking voor innovatie en goede praktijken in het kader van het Erasmus+-beleid. CY University is lid van Campus France, het officiële bureau voor de promotie van Frans hoger onderwijs wereldwijd. CY Tech heeft zich ook aangesloten bij verschillende Europese en internationale organisaties en verenigingen (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA, etc.), die tot doel hebben de vooruitgang van internationaal onderwijs te bevorderen.

CY is eigenaar van een Talencentrum en is tevens een ETS TOEIC Authorized Test Centre. Onze universiteit heeft onlangs het label "Bienvenue en France" gekregen, een onderscheiding voor Franse instellingen voor hoger onderwijs die opvangfaciliteiten hebben ontwikkeld voor internationale studenten. CY bouwt solide banden op met Chinese universiteiten, wat zal bijdragen aan de oprichting van een Frans-Chinees instituut om zijn onderwijsmogelijkheden verder te internationaliseren. Een van de meest opmerkelijke prestaties op Europees niveau is de recente ontwikkeling van een alliantie van zes gelijkgestemde universiteiten, gevestigd in België, Slovenië, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, genaamd EUTOPIA. De missie van EUTOPIA is om op de lange termijn een unieke en gedurfde alliantie van transformatieve en geëngageerde instellingen op te bouwen. De alliantie heeft sterke banden opgebouwd binnen de regionale gemeenschappen, de institutionele structuren en de lokale bedrijven. EUTOPIA-studenten, onderzoekers en personeel werken samen om een nieuw academisch model op te bouwen, dat een open en verenigd Europa weerspiegelt, met respect voor de burgers en het milieu.

CY Tech-diploma's vereisen een officiële taalcertificering in het Engels als vreemde taal als onderdeel van de nationale erkenningscriteria voor diploma's. CY Tech zal de komende twee jaar wereldwijd 250 universitaire partnerschappen hebben ondertekend, waaronder meer dan 20 internationale dual degree-opties. Een aanzienlijk aantal samenwerkingsprogramma's stelt de instelling in staat de inkomende mobiliteit te verbeteren door middel van Engelstalige cursussen voor niet-gegradueerden, afgestudeerden en postdoctoraalstudenten. In overeenstemming met de globale visie van CY Tech is onze instelling van plan om in de nabije toekomst een campus in Singapore te openen.

Wat maakt CY Tech anders?

Onze ambitieuze visie: CY, gedefinieerd als een universiteit met een diverse, samenlevingsgerichte en internationale uitstraling, probeert nieuwe generaties op te leiden in de complexe uitdagingen van een geglobaliseerde samenleving in overeenstemming met de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, academische excellentie en kwaliteitsvolle studentenervaring.

Een spraakmakende rankingstatus: nationale en internationale rankings, erkend door veel gespecialiseerde media en websites, tonen eens te meer aan dat het CY-cursusaanbod wordt beschouwd als een van de beste op het gebied van Engineering, Management, Mathematics & Financiën, internationalisering en professionele integratie.

Baanbrekend onderzoek & Activiteiten op het gebied van technologieoverdracht: Onderzoek en technologieoverdracht vormen de kern van de dynamiek van CY Tech, wiens missies bijdragen aan de toe-eigening van wetenschappelijke kennis. CY Tech bevestigt zijn visie en voert een actief beleid op het gebied van technologieoverdracht, innovatie van zijn onderzoeksactiviteiten, uitgevoerd door erkende fulltime onderzoekers binnen zijn veertien laboratoria en vijf Open Labs in modellering en experimentele wetenschappen.

Een breed scala aan faciliteiten aangeboden op de Campus:

 • Vier bibliotheken met meer dan 2 miljoen publicaties;
 • Vier universiteitswoningen en particuliere woonvoorzieningen;
 • Studentensportfaciliteiten met meer dan 30 individuele & teamactiviteiten;
 • Vier studentenrestaurants, vier cafetaria's;
 • 47 studentenverenigingen;
 • Een volledig pakket aan culturele activiteiten, waaronder een "Culturele Pass-voucher", een speciale pas die kortingen biedt op boekingen voor theaters en bioscopen en op andere culturele evenementen in Groot-Parijs.

Een "Bienvenue en France"-label: deze nationale erkenning, toegekend door onze universiteit, versterkt onze expertise voor internationale studenten, voornamelijk op de volgende gebieden:

 • Kwaliteit en toegankelijkheid informatie- & ontvangstvoorzieningen;
 • Tutorial ondersteunende diensten;
 • Huisvestingsfaciliteiten en levensontwikkeling op de campus;
 • Postdoctorale loopbaanontwikkeling en alumnidiensten.

Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk

Locatie: Groter Parijs

De Parijse regio heeft internationale studenten veel te bieden, zoals geschiedenis, kunst en cultuur, naast de academische & wetenschappelijke excellentie. Het is een unieke plek om te leren, te ontdekken, te studeren, te engageren en uit te wisselen, een plek waar dialoog, broederschap, vrijheid en creativiteit altijd zullen zegevieren. Parijs staat al jaren op de ranglijst van beste studentensteden van QS. Op slechts 25 minuten van het wereldberoemde Les Champs Elysées of La Défense (een van de belangrijkste futuristische zakenwijken vol wolkenkrabbers in Europa) ligt de stad Cergy-Pontoise. Het historische hart van het gebied van Cergy-Pontoise gedijt op een prestigieus verleden dat zich vaak op het kruispunt van de geschiedenis van Frankrijk zelf heeft bevonden, zoals toen het koninklijk hof er verbleef. Zijn roem werd uitgebreid door de lange residentie van Camille PISSARRO, die de gevarieerde landschappen van de stad en het nabijgelegen platteland schilderde in tal van werken, die nu te vinden zijn in de grootste musea ter wereld. Gezegend met een rijk erfgoed, werd Cergy-Pontoise op 30 maart 2006 lid van het nationale netwerk van steden en landen voor kunst en geschiedenis. Dit label, uitgereikt door het Ministerie van Cultuur en Communicatie, belichaamt een beleid gericht op het promoten van erfgoed en architectuur. Tegenwoordig staat Cergy bekend als een levendige studentenhub.

Campusfuncties

CY Tech is gevestigd op 7 locaties in Cergy-Pontoise, Pau en Saint-Germain-en-Laye. Ontdek onze 3 campussen in de video! CY Cergy Universiteit van Parijs heeft:

• Vier bibliotheken met ruim 2 miljoen publicaties;

• Vier universiteitswoningen en particuliere woonvoorzieningen;

• Studentensportfaciliteiten met ruim 30 individuele en teamactiviteiten;

• Vier studentenrestaurants, vier cafetaria's;

• 47 studentenverenigingen;

• Een volledig pakket aan culturele activiteiten inclusief een “culturele pasvoucher”, een speciale pas die kortingen biedt

voor theater- en bioscoopboekingen en voor andere culturele evenementen in Groot-Parijs.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Cergy

   Avenue du Parc, 95000, Cergy

   • Pau

    2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

    • Saint-Germain-en-Laye

     Saint-Germain-en-Laye, Frankrijk

     Vragen