Keystone logo
Curtin University Master of Professional Engineering
Curtin University

Master of Professional Engineering

Perth, Australië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

AUD 36.900 / per year *

Op de campus

* indicatief tarief eerste jaar

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

 • CRICOS-code: 098138E
 • Duur: 2 jaar
 • Cursuscode: MC-PROENG
 • Studiemodus: voltijds
 • Intake: februari, juli
 • Locatie: Perth
 • Indicatief tarief eerste jaar: AUD $ 36.900

124380_curtin--professional-engineering-1600x1067.jpg

Cursus beschrijving

De Master of Professional Engineering voorziet je van de technische kennis, vaardigheden en professionele competenties waarmee je na je afstuderen als een professionele ingenieur kunt werken. Afronding van deze cursus toont aan dat de Stage 1-competentienormen voor professionele ingenieurs zijn vereist door Engineers Australia. Directe toegang tot deze cursus is beschikbaar als je een technische kwalificatie van vier jaar hebt in een discipline die verband houdt met je beoogde major. Anders moet u mogelijk het Graduate Diploma in Professional Engineering (GDPROENG) voltooien voordat u zich inschrijft voor deze cursus. Tijdens de cursus moet u ten minste 12 weken blootstelling aan technische beroepspraktijk verwerven en een formeel logboek bijhouden om uw ervaring vast te leggen. In je laatste jaar voltooi je een groot onderzoeks- of ontwerpproject dat gebruik maakt van en kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus hebt verworven, integreert.

U kunt een van de volgende majors kiezen:

Chemische technologie

Deze major biedt u sterke theoretische, laboratorium-, ontwerp- en onderzoekservaringen. Je leert ook over technologische vooruitgang in automatisering en besturing en groot gegevensbeheer in chemische procesindustrieën.

Civiele techniek

Deze belangrijke omvat civieltechnische materialen, analyse- en ontwerpprincipes, numerieke methoden, geotechnische principes en fundering, waterbeheer en -beheer en structurele gezondheidsmonitoring. De belangrijkste omvat ook andere componenten in engineeringprojecten, zoals risicoanalyse en -beheer, bouwkosten en projectbeheer en milieutechnisch beheer.

Embedded Systems Engineering

Onze wereld wordt gekenmerkt door het steeds groter wordende aantal intelligente apparaten met ingebouwde computers. Ingebouwde systemen zijn computers met gespecialiseerde invoer- of uitvoerapparaten die al dan niet door de eindgebruiker worden geprogrammeerd. In deze major bestudeer je tussentijdse en geavanceerde onderwerpen in embedded systemen, zoals embedded systemen in field-programmable gate arrays (FPGA's) en embedded software engineering. Tijdens uw eenjarig project onderzoekt en past u opkomende technologieën toe in embedded systemen.

Emerging Power Systems Engineering

Elektriciteit is een belangrijke energiebron in de ontwikkeling en vooruitgang van de hedendaagse samenleving. Aangezien fossiele brandstoffen een eindige hulpbron zijn, is het van vitaal belang om alternatieve bronnen van elektrische energie te ontwikkelen, zoals zon en wind. Deze grote uitdaging is gericht op uitdagingen bij de opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit. Opkomende technologieën zoals smart grid en gedistribueerde generatie worden in detail behandeld. Tijdens uw eenjarig project onderzoekt en past u opkomende technologieën toe in energiesystemen.

Machinebouw

Mechanische engineering omvat de beweging van vaste delen en vloeistofstromen. Het is gebaseerd op de noodzaak om onderdelen, machines, apparaten en geïntegreerde technische systemen te begrijpen, ontwerpen en fabriceren, inclusief micromechanische actuatoren, auto's, gereedschapswerktuigen, vliegtuigen en energieopwekkende turbines. In deze major maak je kennis met intermediaire en geavanceerde onderwerpen die je carrière in de hedendaagse machinebouw en de toekomstige ontwikkeling ervan mogelijk maken. Tijdens uw laatste jaarproject krijgt u de gelegenheid om geavanceerde kennis en technologieën toe te passen op onderzoeks- en ontwerpuitdagingen in het veld.

Petroleum Engineering

Deze major biedt u technische kennis en helpt u inzicht te krijgen in de exploratie, boren, productie en werking van conventionele en onconventionele olie- en gasbronnen. Na je afstuderen kun je werken als petroleumingenieur in de hulpbronnenindustrie, dienstverlenende bedrijven en relevante overheidsorganisaties, waaronder wettelijke en regelgevende instanties.

Software Engineering

Software is alomtegenwoordig en stuurt bijna alle technologie om ons heen aan. Software engineering is het proces van het analyseren van gebruikersvereisten en het ontwerpen, bouwen en testen van complexe softwareprojecten door de toepassing van technische principes op softwareontwikkeling. Deze major bereidt je voor op het werken als onderdeel van een team dat grootschalige softwareprojecten uitvoert, om samenwerking, strengheid, creativiteit en geavanceerde technische vaardigheden in te zetten voor complexe en diverse software-uitdagingen.

Bouwtechniek

Deze major vergroot je kennis in materiaalontwikkeling en duurzaamheid, structurele analyse en ontwerp, constructiemethoden, numerieke methoden, structurele dynamica en structurele trillingen. Het omvat ook engineeringcontracten, risicoanalyse en bouwmanagement. Na het voltooien van deze major leer je theorieën en technologische principes op dit gebied toe te passen, waardoor je als civiel of bouwkundig ingenieur kunt oefenen.

Subsea Engineering

Deze major biedt u de technische kennis van onderzeese productiesystemen. Je zult een breed onderzoek uitvoeren naar ontwerp, ontwikkeling en werking van onderzeese infrastructuur en onderzeese productiesystemen voor de ontwikkeling en productie van olie- en gasbronnen in de onderzeese omgeving.

Telecommunicatie en netwerktechniek

De elektronica- en communicatievelden vertegenwoordigen twee van de snelstgroeiende technologiegebieden ter wereld. Met de snelle vooruitgang van informatietechnologie wordt de rol van communicatie nog belangrijker voor het vergroten van de efficiëntie en concurrentie van de industrie. Deze major onderzoekt relevante onderwerpen in telecommunicatie en netwerken, zoals mobiele radiocommunicatie, sensornetwerken en datanetwerkbeveiliging. Tijdens uw eenjarig project krijgt u de gelegenheid om opkomende technologieën verder te onderzoeken en toe te passen in telecommunicatie- en netwerksystemen.

Toelatingseisen

 • Aanvragers vereisen een vierjarige bacheloropleiding in een discipline die verband houdt met hun gekozen major. Aanvragers die niet aan deze eis voldoen, moeten de
 • Voldoe aan de Engelse taalvaardigheidseisen van Curtin.

Deze cursus is bedoeld voor afgestudeerden van een vierjarige bachelordiploma in een verwante discipline. Kandidaten die toegang wensen en die niet in het bezit zijn van een dergelijke kwalificatie, moeten het eerste jaar voltooien

Professionele accreditatie

Accreditatie voor dit programma zal worden gezocht bij Engineers Australia. Accreditatie zal beschikbaar zijn voor afgestudeerden die zowel het Graduate Diploma in Professional Engineering als de Master of Professional Engineering behalen.

De toekomst van petroleum engineering

Professionele ingenieurs zullen de mogelijkheden hebben om toekomstige uitdagingen aan te gaan in een steeds complexere wereldwijde omgeving.

Industries

 • Geavanceerde productie
 • Computer- en mobiele technologieën
 • Bouw
 • Consumentenstroomsystemen
 • Energie productie
 • Ontwerp en ontwikkeling van infrastructuur
 • Instrumentatie en controle
 • Verwerken van mineralen
 • Olie en gas
 • Onderzeese olie en gas

Ga voor meer informatie naar curtin.edu/mprofeng

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Masteropleiding in duurzame chemische en procestechnologie
  • Turku, Finland
 • Master in Chemical Engineering
  • Kaunas, Litouwen
 • Master in de chemische technologie (onderzoek)
  • Johannesburg, Zuid-Afrika