Keystone logo
China University of Petroleum

China University of Petroleum

China University of Petroleum

Invoering

geschiedenis

China University of Petroleum (CUPB) Werd opgericht in 1953, aangesteld als een van de belangrijkste nationale universiteiten in 1960, en is een '211' nationale universiteiten onder leiding van het ministerie van Onderwijs. Als eerstejaarse nationale universiteit van China is de opdracht van CUPB om gekwalificeerde ingenieurs voor te bereiden en een geweldige technische dienst voor de wereldwijde olieindustrie te bieden door middel van de opleiding van de hoogste kwaliteit en uitstekend onderzoek.

Universiteitsoverzicht

Met jaren van inspanningen heeft CUPB gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de programmatuur, die voortdurend evolueert om op de hoogte te blijven van onderzoek en industriële vooruitgang, en zijn disciplines en onderzoeksgebieden te verbreden. De huidige focus van CUPB omvat zijn traditionele energie gerelateerde velden naast de nieuwe uitreiking van duurzame en hernieuwbare energietechnologie, schone energietechnologie, diepwater technologie, energiestrategie en beleidsstudie, veilige engineering technologie, milieutechniek en energiebeheer. Er zijn in totaal 16 hogescholen op CUPB, die 27 bachelorprogramma's, 99 masterprogramma's en 48 promovendi biedt. Het heeft 2 nationale sleutellaboratoria, 1 nationaal technisch onderwijscentrum en 20 ministeriële sleutellaboratoria of onderzoeksinstituten.

De academici, die de positie van CUPB als nationale leider in energiegerelateerde vakken vertegenwoordigen, vormen een essentieel onderdeel van zijn rijke academische omgeving. Er zijn in totaal 1.369 leraren, waaronder 229 professoren en 274 universitair hoofddocenten. Onder hen zijn er twee winnaars van de Chinese Academy of Science Awards, twee winnaars van de Chinese Academy of Engineering Awards. CUPB heeft momenteel 7.663 studenten, 5.426 masterstudenten, 1076 promovendi en 832 buitenlandse studenten uit 52 landen.

Een van de principes van CUPB is nauw samen te werken met wereldwijde energiebedrijven zoals China National Petroleum Corporation, China Petroleum en Chemical Corporation, China National Offshore Oil Corporation, TOTAL, Shell, Petronas, Saudi Aramco, Kogas, BP, StatOil , enz. Meer dan 65% van haar onderzoeksprojecten worden ondersteund door deze organisaties. Internationalisering is een van de drie belangrijkste strategische prioriteiten van CUPB, die zich richt op het aantrekken van geleerden over de hele wereld en betrekken onze faculteit en studenten om de wereld te verkennen en hun capaciteit te delen met de wereld door middel van koppelingen met de wereldwijde partnerinstellingen van CUPB. CUPB heeft momenteel samenwerkingsrelatie met 120 hoger onderwijsinstellingen en academische organisaties uit 36 ​​landen.

Campus

China University of Petroleum, Beijing, ligt in een schilderachtig gebied van toeristische belangen in Changping County, Beijing, ongeveer 5 mijl naar de Ming Tombs en 15 mijl naar de Grote Muur. Changping is dynamisch, maar ontspannen, cultureel rijk maar op aarde. Men kan gemakkelijk Changping te voet of op de fiets met zijn perfecte grootte verkennen. CUPB heeft een mooie campus verdeeld in twee relatief onafhankelijke wijken, met uitstekende onderwijs- en leerfaciliteiten en goed uitgeruste woonruimten.

Locaties

  • Beijing

    China University of Petroleum-Beijing, 18 Fuxue Road, Changping, , 102249, Beijing

Vragen