Keystone logo
Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Invoering

Omnium Cultural y Educacional , SC werd opgericht op 15 mei 1993 om deel te nemen aan de culturele en educatieve activiteiten van onze stad, eerst en later in onze staat en ons land.

De stichtende partners zijn Dr. Rafael Santiago Rojano Uscanga, Mtro. Armando Rojano Rechy en Dr. Rafael Armando Rojano Uscanga.

Vanaf het begin heeft het gewerkt in het historische centrum van de stad Veracruz, Ver., In een oud huis gelegen in Callejón de Reforma nr. 38, tussen Esteban Morales en Mariano Arista, exclusief voor onze culturele en educatieve doeleinden.

In de loop van de tijd hebben we dat huis aangepast aan de behoeften van een culturele en educatieve instelling. Het eerste dat we hebben verbouwd, was de gevel, waardoor het een uitstraling kreeg die we passend achten. Binnen leidt een lange en functionele gang naar de trappen, de lounges, de bibliotheek, de cafetaria, het auditorium, de ontvangstruimte en de kantoren. We hebben een kleine patio, een terras en een paar balkons, binnen en buiten.

Een fundamenteel onderdeel van onze geschiedenis is wat ons ertoe bracht een Bachelor of Arts op te richten in de stad Veracruz. Het idee ontstond in maart 2003, toen Carlos Fuentes zijn boek "La Silla del Águila" presenteerde in de Universiteitsbibliotheek van Veracruzana. Bij die gelegenheid wijdden we een artikel aan hem in El Dictamen, en toen hij het hem overhandigde, scandeerde iedereen: laat hem lezen, laat hem lezen! , waar de bekroonde schrijver met een glimlach mee instemde, zoals te zien is op de foto. Diezelfde dag besloten de leden van Omnium Cultural y Educacional , ter ere van hem, om onze inspanningen te wijden zodat Veracruz een Letterenfaculteit had, als de meest gecultiveerde stad ter wereld.

Locaties

  • Heroica Veracruz

    Heroica Veracruz, Mexico

    Vragen