Keystone logo
CIS - Scuola per La Gestione D'Impresa Master Internationaal Management
CIS - Scuola per La Gestione D'Impresa

Master Internationaal Management

Reggio Emilia, Italië

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 3.500 / per year *

Blended

* het inschrijfgeld voor de Master bedraagt 7.500,00 + BTW. Dankzij de bijdrage van de instellingen en bedrijven die de Master ondersteunen, wordt het bedrag verlaagd voor kandidaten die op de eerste 20 plaatsen van de selectielijst worden geplaatst

Invoering

De Master International Management, nu in zijn 25e editie, is de training in General Management die de technieken en methodologieën biedt die typisch zijn voor economie en bedrijfsbeheer met een bijzondere focus op zakelijke internationalisering, gericht op jonge afgestudeerden die van plan zijn om te verwerven kennis en vaardigheden die nodig zijn om in internationale contexten te opereren .

Het wordt georganiseerd door CIS - School voor bedrijfsbeheer van Unindustria Reggio Emilia, die al meer dan 30 jaar actief is in de opleiding en ontwikkeling van menselijk kapitaal in de regio Emilia.

De master is ontworpen op basis van de professionele behoeften die worden uitgedrukt door bedrijven met een internationale roeping in de regio Emilia, die ook samenwerken met CIS in de selectie- en evaluatiefase van sollicitaties voor de stage en de daaropvolgende arbeidsbemiddeling.

Waarom kiezen voor de Master?

 • Hoge werkgelegenheidskansen aan het eind.
 • Confindustria-netwerk dat concrete contactmogelijkheden garandeert met bedrijven in een gebied dat rijk is aan bedrijven.
 • Partnerschap met internationale organisaties en bedrijven gericht op het promoten van virtuele mobiliteitsactiviteiten en stages in het buitenland .
 • Voordelige deelnamekosten dankzij de steun van sponsorbedrijven .

"De ambitie voor excellentie, continue verbetering, de wil om steeds hogere prestatienormen te stellen en de focus op de klant zijn de belangrijkste principes van de meest succesvolle organisaties.

De huidige professionele wereld, in een vloeibaar universum dat wordt gedomineerd door kunstmatige intelligentie, zal er over een paar jaar totaal anders uitzien; het zal een verschil maken wie, door te investeren in hun soft skills, het vermogen zal behouden om over de grenzen van hun kennis te kijken en lol te leren hebben, zelfs buiten hun comfortzone.

De CIS Master kijkt met concreetheid, innovatief vermogen en competentie in deze richting. "

Claudio Galli
Directeur Human Resources van de Kohler Group

139740_pexels-photo-3771089.jpeg

Het programma

De cursus is voltijds en omvat een totale duur van 1500 uur, verdeeld over 12 maanden.

Training in de klas

 • 750 uur hoorcolleges, case studies, teamwork. Er wordt een uitgebreid gebruik van businesscases en simulaties verwacht, evenals 100 uur getuigenissen van ondernemers en managers van bedrijven die met het buitenland werken.
 • Boekhouding en administratie
 • Management control
 • Financiën en krediet
 • Leiderschap en tools voor persoonlijke ontwikkeling
 • Bedrijfsorganisatie, personeelsbeheer en gedrag van organisaties
 • Marketing en verkoop
 • Productie en logistiek
 • Corporate internationaliseringsbeleid en tools

Op De Baan Opleiding

 • 750 uur ervaring in het bedrijf met het activeren van stages bij belangrijke productiebedrijven in de regio Emilia of bij buitenlandse vestigingen van lokale en niet-lokale bedrijven. In deze fase wordt voorzien in een analyse- en onderzoeksactiviteit in het veld door de voorbereiding van projectwerkzaamheden als antwoord op zakelijke uitdagingen.

De lessen starten in november 2020 inclusief de stageperiode, de cursus eindigt in december 2021.

Aanwezigheid bij lessen is verplicht.

Kans

Het doel is om jonge afgestudeerden op te leiden voor een inschakeling in bedrijven met een internationale roeping, waarbij ze verantwoordelijke posities bekleden in de verschillende bedrijfsfuncties . Het beoogt met name instrumenten en methodologieën aan te reiken die kenmerkend zijn voor de economie en het beheer van activiteiten gericht op de internationalisering van het bedrijfsleven, marketing en verkoop, logistiek en productie, organisatie en human resources, managementcontrole.

Door het partnerschap met de UC Leuven University - Limburg (Brussel), de tweede hogeschool van België, met meer dan 30 opleidingen, 14.000 studenten per jaar uit verschillende continenten en gespecialiseerd in opleidingen in Management en Technologie, nemen we deel aan een virtueel mobiliteitsproject "Working Across Borders" gericht op het ontwikkelen van internationale vaardigheden en in het bijzonder interculturele, taalkundige en persoonlijke ontwikkeling.

Het plaatsingspercentage is 90% (resultaat dienstverband zes maanden na het einde van de master)

paper, business, finance
mohamed_hassan / pixabay

Faculteit

De realisatie van de master omvat de tussenkomst van docenten met vaardigheden die betrekking hebben op een breed scala aan onderzoeks-, onderwijs- en operationele ervaringen: universiteitsprofessoren en exponenten van de academische wereld, consultants en bedrijfsleiders , evenals gekwalificeerde ondernemers die continu bezig zijn met onderzoek, management en opleiding.

"De docenten staan garant voor een voorbereiding op hoog niveau, verrijkt met frequente getuigenissen van exponenten uit de arbeidswereld. Ik geloof dat deze master een belangrijk voordeel is geweest voor mijn huidige baan bij een multinational als Tetra Pak. Een aspect dat ik wil benadrukken en dat ik essentieel om jezelf te bevrijden in de huidige markt is de mogelijkheid om netwerken te creëren: maak er gebruik van! "Elia Baldelli
Afgestudeerd in economie aan Bocconi en nu werkzaam bij Tetra Pak.
Hij volgde de Master International Management.

Hoe te registreren

Doe mee aan de selecties

Voor toelating is het noodzakelijk om een selectietest af te leggen, die bestaat uit het slagen voor proeve van bekwaamheid, tests voor de beoordeling van de kennis van de Engelse taal, een interview met de coördinator van de master en manager van de sponsorende bedrijven.

Kosten en voorzieningen

Het inschrijfgeld voor de master bedraagt € 7.500 + btw.

Kandidaten die tijdens de selectiefase tot de eerste 20 plaatsen behoren, kunnen profiteren van een studiebeurs die wordt aangeboden door de sponsorende bedrijven.


De referenties zijn:
[email protected]
Tel. 0522232993 - 3406434736
Link: http://www.cis-formazione.it/master/homepage

"We sponsoren al 5 jaar de Master International Management gepromoot en georganiseerd door CIS. De kloof tussen de onderwijswereld en de arbeidswereld wordt op verschillende fronten benadrukt , jonge mensen die zich inschrijven voor de Master kunnen er echt op rekenen een transversale opleiding bij 360 ° en vervolgens met de stage komen ze het bedrijf binnen, leven ze er dag in dag uit en ademen ze de verschillende werkdynamiek in.Het is altijd een opwindende ervaring wanneer we worden aangeboden om jonge mensen te ontvangen die met succes de Master bijwonen, wie zullen dat zijn? Van welke routes komen ze?Het is belangrijk om deze jongeren op deze manier een kans te geven op professionele en persoonlijke groei en we zijn blij dat we dit kunnen doen door de samenwerking met het CIS. "Giuditta Grisendi
Manager personeelszaken Interpuls Spa

Over de school

Vragen