Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE) Master in geavanceerde Europese en internationale studies - Mediterrane studies - Nice-Tunis-Istanbul
Centre international de formation européenne (CIFE)

Master in geavanceerde Europese en internationale studies - Mediterrane studies - Nice-Tunis-Istanbul

1 Years

Engels, Frans

Full time

31 Jul 2024

Oct 2024

EUR 8.900 / per year *

Op de campus

* inclusief verblijf in Tunis, reiskosten en de studiereis naar Rome

Invoering

"Leren en leven in de Middellandse Zee"

De tak "Mediterrane studies" van de Master in Advanced European and International Studies (MAEIS) is bedoeld voor studenten die hun bacheloropleiding hebben afgerond. Het doel is om studenten een overkoepelende visie te geven op de politieke, sociale, economische en culturele uitdagingen van de wereld van vandaag en het mediterrane landschap.

De MAEIS is een eenjarig programma , onderverdeeld in drie termijnen plus een optionele stage (max. 3 maanden).

Het masterprogramma volgt een originele benadering die het onderscheidt van andere masteropleidingen in Euromediterrane studies en internationale betrekkingen. De MAEIS is een internationaal, interdisciplinair en rondreizend programma dat tot doel heeft de volgende generatie Euro-mediterrane besluitvormers op te leiden. Onder de slogan "Leren en leven in de Middellandse Zee", roteren de deelnemers elk trimester, waarbij ze hun studieplaats verplaatsen van Nice naar Tunis en vervolgens naar Istanbul.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Over de school

Vragen