Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE) Master in geavanceerde Europese en internationale studies - Europese integratie en wereldwijde studies - Berlijn-Nice-Rome / Istanbul
Centre international de formation européenne (CIFE)

Master in geavanceerde Europese en internationale studies - Europese integratie en wereldwijde studies - Berlijn-Nice-Rome / Istanbul

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Oct 2024

EUR 8.900 / per year *

Op de campus

* inclusief accommodatie in Nice, programma gerelateerde reiskosten en studiereizen

Invoering

"Leren en leven in Europa"

De tak European Integration and Global Studies van de Master in Advanced European and International Studies (MAEIS) is gericht op studenten die hun bacheloropleiding hebben afgerond. Het doel is om studenten een overkoepelende visie te geven op de politieke, sociale, economische en culturele uitdagingen van de wereld van vandaag.

De MAEIS is een eenjarig programma , onderverdeeld in drie studietermijnen plus een optionele stage (3 maanden).
De lesmodules zijn (voor een uitgebreide beschrijving zie hieronder):

  • Conflict en samenwerking in het internationale systeem
  • Europese integratie en extern optreden
  • Federalisme en meerlagig bestuur
  • Economische globalisering en duurzame ontwikkeling
  • Professionele vaardigheden workshops

De MAEIS is een internationaal, interdisciplinair en rondreizend programma. Onder het motto "Leren en leven in Europa" wisselen de deelnemers elk trimester en verplaatsen ze hun studieplaats van Berlijn naar Nice en vervolgens naar Rome of Istanbul, afhankelijk van wat ze kiezen.

Het programma stelt studenten uit de hele wereld in staat om een grondig inzicht te verwerven in de rol van de Europese Unie in een steeds complexere en turbulente wereld. Van internationale conflictregeling tot onderhandelingen over handelsovereenkomsten, bevordering van democratie of strategieën voor duurzame ontwikkeling, studenten ontdekken hoe EU-instellingen, beleid en actoren deze rol vormgeven door case-studies te verkennen en met velddeskundigen te bespreken.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Over de school

Vragen