Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE) Executive Master in EU-studies
Centre international de formation européenne (CIFE)

Executive Master in EU-studies

Berlin, Duitsland

2 Years

Engels

Deeltijd

05 Sep 2024

Oct 2024

EUR 4.900 / per year *

Blended, Op de campus

* 4.900 € per jaar, 9800 € voor de twee studiejaren

Invoering

De Executive Master in EU Studies wordt georganiseerd door het Centre international de vorming européenne ( CIFE – www. CIFE .eu). CIFE is een particuliere instelling voor hoger onderwijs en onderzoek, opgericht in 1954 met het hoofdkantoor in Nice en vestigingen in Berlijn, Brussel en Istanbul. Het ontvangt speciale financiering in het kader van het Jean Monnet-programma van de Europese Unie. De meeste afgestudeerden van het CIFE werken voor Europese instellingen, internationale organisaties en NGO's.

Onze Executive Master – multidisciplinair en flexibel

CIFE's Executive Master in EU Studies is een multidisciplinair tweejarig (60 ECTS) curriculum, dat flexibele studiepaden en methoden biedt voor professionals, postdoctorale studenten en ambtenaren die tegelijkertijd hun loopbaan nastreven.

Onze deelnemers krijgen gestructureerde kennis van de EU-grondbeginselen en een focus op geselecteerde prioritaire kwesties voor een diepgaand begrip en een toekomstgerichte benadering van EU-integratie. Met meer dan 10 jaar ervaring in blended learning, bieden we onderwijs, onderzoek en professionele vaardigheidstrainingen met een combinatie van e-learning, persoonlijke workshops en individuele supervisie voor de beste leerresultaten.

77712_ExecutiveMasterinEUStudiesbanner.jpg

Ons curriculum – gestructureerd en gefocust

Het eerste jaar biedt een scala aan verplichte en optionele vakken in EU-geschiedenis, politieke wetenschappen, economie, EU-recht, lobbyen, duurzame ontwikkeling en meer.

Het tweede jaar combineert onderwijs op hoog niveau in de gekozen specialisatie met ofwel een onderzoekstraject dat leidt tot een masterscriptie of een professionele track die vaardigheden en competenties voor de arbeidsmarkt intensiveert.

Gedurende het hele programma onderwijzen we onderzoek en methodologie op basis van de best practices van de academische gemeenschap. Daarnaast bieden we vaardigheids- en competentietrainingen, zoals onderhandeling door de Raad en simulatie van het HvJ, vergelijkende statistieken tussen landen, beleidsnota's, economische analyses en juridische memo's, opinies en dagvaardingen, evenals projectmanagement, spreken in het openbaar, presentatie en debat.

Succesvolle deelnemers ontvangen de titel van Chargé de mission en organisations européennes et internationales ( beleidsmedewerker in Europese en internationale organisaties ), officieel erkend door de Franse staat, evenals de Executive Master in EU Studies, uitgereikt door CIFE .

73188_BerlinBanniere_10.jpg

Onze Methoden – virtueel en persoonlijk

De Executive Master biedt state-of-the-art blended learning door middel van interactieve online cursussen met gemodereerde fora, reguliere onderwijs- en samenvattingswebinars, eigen instructievideo's en individuele online supervisie.

Onze 8 intensieve weekendworkshops in Berlijn, Boedapest, Brussel, Nice, Rome en Wenen brengen deelnemers en docenten samen in intensieve onderwijs- en vaardigheidsworkshops. CIFE organiseert briefings met experts die werkzaam zijn in overheids- en beleidsgerichte instellingen die zich bezighouden met relevante EU-gerelateerde kwesties in het betreffende land.

73190_ROME_54463_1920.jpg

Onze faculteit – gerenommeerd en internationaal

CIFE's faculteit brengt een aantal van Europa's meest gerenommeerde academici en praktijkmensen in hun vakgebied samen en draagt het nieuwste onderzoek en real-life inzichten uit de levende praktijk van de EU bij.

Aanvraag en kosten

Deadline voor aanmelding: 5 september 2021. De deelnameprijs is 4900 € per jaar en omvat academische begeleiding, een virtuele campus, technische ondersteuning en kost en inwoning tijdens de weekendworkshops.

Een beperkt aantal beurzen wordt toegekend aan bijzonder gekwalificeerde kandidaten om een deel van het collegegeld te dekken. Raadpleeg voor meer informatie CIFE : www.eu-online-academy.org of neem contact op met CIFE ( CIFE -berlin@ CIFE .eu).

leerplan

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen