Keystone logo
CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

Invoering

CIES BIEDT OP ONDERZOEK GEBASEERDE OPLOSSINGEN EN TOP-LEVEL ACADEMIC & EXECUTIVE EDUCATION PROGRAMMA'S VOOR DE SPORTWERELD

CIES - International Centre for Sports Studies , is een onafhankelijk studiecentrum in Neuchâtel, Zwitserland. Het werd opgericht in 1995 als een stichting tussen de Fédération Internationale de Football Association (FIFA), de universiteit van Neuchâtel, de stad en de staat Neuchâtel.

Met behulp van een multidisciplinaire aanpak biedt CIES onderzoek, onderwijs op topniveau en adviesdiensten aan de sportwereld met als doel de complexiteit van sport in de huidige samenleving te overwinnen en de manier waarop sport wordt bestuurd en beheerd in alle sporten te verbeteren.

Als internationaal centrum heeft CIES een gekwalificeerd en divers personeelsbestand en breidt het voortdurend zijn partnerschappen uit met individuen, universiteiten en sportorganisaties over de hele wereld.

Onze missie

CIES stimuleert voortdurende vooruitgang en duurzame ontwikkeling in het beheer van sport over de hele wereld door volledig gebruik te maken van zijn internationale netwerk van partners. We stimuleren actief de voortdurende uitwisseling van kennis en ervaringen van al onze onderzoeks- en onderwijspartners. CIES is waar academisch onderzoek en praktisch beheer samenkomen, resulterend in op onderzoek gebaseerde oplossingen die kunnen worden aangepast aan lokale behoeften en vereisten.

Locaties

 • Neuchâtel

  International Centre for Sports Studies c/o Hôtel DuPeyrou Avenue DuPeyrou 1, 2000, Neuchâtel

 • Leicester

  Leicester, Verenigd Koninkrijk

  • Milan

   Milan, Italië

   Vragen