Keystone logo
© CUHK
The Chinese University of Hong Kong Business School

The Chinese University of Hong Kong Business School

The Chinese University of Hong Kong Business School

Invoering

CUHK Business School heeft sinds 1963 een weg gebaand voor bedrijfsopleidingen in Hong Kong en Azië, waarbij goed presterende afgestudeerden worden opgeleid die het wereldwijde zakelijke landschap sturen en vormgeven. Deze leiderschaps- en innovatiegeest vormt de kern van onze nalatenschap, aangezien CUHK de eerste business school in Azië heeft die een volledige suite van Bachelor of Business Administration (BBA), Master of Business Administration (MBA) en Executive MBA (EMBA) programma's aanbiedt. . Tegenwoordig blijven onze faculteit van wereldklasse en baanbrekend onderzoek behendige leiders, ondernemers en sociale rentmeesters koesteren, met ons trotse netwerk van meer dan 40.000 alumni die een betekenisvolle impact hebben in de Pearl River Delta, Azië-Pacific en daarbuiten.

Visie missie

Onze visie

Wereldwijde bedrijfsleiders ontwikkelen voor de Aziatische eeuw.

Onze missie

Onze missie is om te blijven pionieren in de ontwikkeling van wereldleiders die zijn toegerust om de uitdagingen en kansen van de Aziatische eeuw aan te gaan door een rijke leeromgeving te bieden die mogelijkheden biedt voor zelfontdekking, karaktervorming, het creëren, delen en toepassen van kennis.

Onze voordelen

Innovatie

We stimuleren innovatie en creatief denken in alle vormen en moedigen onze studenten en medewerkers aan om nieuwe ideeën en mogelijkheden te verkennen. We ontwikkelen ondernemersattitudes in een ondersteunende omgeving en bieden de nodige vaardigheden om te concurreren in een technologiegedreven zakenwereld.

Globaal perspectief

We omarmen een mondiaal perspectief in alles wat we doen en bieden kansen voor blootstelling en ervaringen uit de eerste hand. We ontwikkelen onze studenten en medewerkers om adaptief en succesvol te zijn in verschillende culturen en omgevingen in deze snel veranderende wereld.

Greater Bay Area-connector

Wij zijn een van de meest gevestigde universiteiten van de GBA en leveren een actieve bijdrage aan de sociaal-economische ontwikkeling van deze regio. Deze bijdragen worden mogelijk gemaakt door ons unieke vermogen om synergie te orkestreren tussen onderwijsactiviteiten, onderzoeksaanvragen, betrokkenheid van alumni en toegang tot een netwerk van regionale ondernemers en bedrijven.

Maatschappelijk doel

Met ons geloof in de ontwikkeling van de hele persoon en transformerend onderwijs, zijn we toegewijd aan het cultiveren van een sociaal verantwoordelijke mentaliteit bij onze mensen, het bijdragen aan een duurzame zakelijke omgeving en het maken van een positieve impact voor de verbetering van de samenleving.

Campusfuncties

De campus van de Chinese Universiteit van Hong Kong (CUHK) is gebouwd op een heuvel en is de grootste en mooiste van Hong Kong. Het grootste deel van dit gebied is bedekt met groen dat mooi uit rotsen is uitgehouwen op drie plateaus. Genesteld tussen het groen staan smaakvolle gebouwen met een mix van Chinese en westerse bouwstijlen. De CUHK-campus is een beroemd toevluchtsoord voor vele soorten flora en fauna, die met grote zorg zijn beschermd en verbeterd. Het biedt ook een panoramisch uitzicht op de haven van Tolo en de nabijgelegen bergketens.

Van een alles-in-één IT-portaal voor studenten, bibliotheken, leerverbeteringsprogramma's en gezondheidszorg tot carrièreplanning en vele andere diensten: CUHK biedt volledige academische en persoonlijke ondersteuning aan zijn postdoctorale studenten op de campus.

De CUHK-bibliotheek

De CUHK-bibliotheek is een toonaangevende onderzoeksbibliotheek in Oost-Azië en beschikt over een aanzienlijke tweetalige collectie elektronische en gedrukte bronnen. Haar missie is om samen te werken bij het creëren, toegankelijk maken, verspreiden en behouden van kennis om CUHK te inspireren en te ondersteunen bij haar onderzoek, leren en lesgeven. De CUHK-bibliotheek werkt nauw samen met docenten en studenten en heeft sterke samenwerkingsverbanden met andere universiteitsbibliotheken in Hong Kong, Groot-China en internationaal.

Bureau Studentenzaken (OSA)

Om studenten te helpen verschillende aspecten van het universitaire leven te verkennen en te ervaren en er het beste uit te halen, biedt Bureau Studentenzaken een verscheidenheid aan activiteiten en diensten.

Informatietechnologiedienstencentrum (ITSC)

ITSC ondersteunt het allesomvattende universiteitsportaal MyCUHK, dat gepersonaliseerde toegang biedt tot cloud-e-maildiensten, bibliotheekdiensten en het Chinese University Student Information System (CUSIS) voor het beheren van persoonlijke studiegegevens. ITSC biedt ook IT-faciliteiten, netwerken op en buiten de campus, eLearning-systemen, online trainingen en workshops.

Centrum voor leerverbetering en onderzoek (CLEAR)

CLEAR organiseert het Improving Postgraduate Learning (IPL)-programma om de benaderingen, methodologieën en het raamwerk te introduceren om het werk van onderzoekers op een formele en gestructureerde manier uit te rusten; het bevorderen van de excellentie en wetenschap van de universiteit op het gebied van lesgeven en leren; en om postdoctorale studenten uit te rusten met essentiële vaardigheden en kennis voor hun onderzoek.

Universitaire Gezondheidsdienst

De University Health Service biedt medische, tandheelkundige en gezondheidsbevorderende diensten op de campus aan voltijdstudenten. Ons medisch team bestaat uit fulltime artsen die uitgebreide huisartsgeneeskundige zorg bieden aan de universiteitsleden. De gezondheidskliniek is uitgerust met een kleine operatiekamer, een apotheek, een medisch laboratorium en een fysiotherapie-eenheid om primaire medische en tandheelkundige zorg te verlenen. Medische diensten zijn over het algemeen gratis, terwijl de tandheelkundige afdeling een kleine vergoeding in rekening brengt.

Sportfaciliteiten

Plezier en fitness zorgen voor de broodnodige balans tussen werk en studie. CUHK en zijn hogescholen bieden een breed scala aan sportfaciliteiten, waaronder stadions, sportzalen, een olympisch zwembad, tennis- en squashbanen, fitnessruimtes en een watersportcentrum. De Colleges bieden ook barbecueplekken aan die kunnen worden gehuurd door personeel en studenten.

Andere faciliteiten beschikbaar op de campus: shuttlebusdiensten, restaurants, boekwinkel, banken, souvenirbalie, supermarkt en kapsalon.

  toelatingen

  Dien een online aanvraag in

  Maak een account aan en dien uw aanvraag in op het portaal.

  Dien ondersteunende documenten in

  Upload uw documenten naar het aanvraagportaal en mail de gespecificeerde documenten naar het betreffende programmabureau.

  Interview (op uitnodiging)

  Kandidaten op de shortlist kunnen op de hoogte worden gesteld voor persoonlijke of online sollicitatiegesprekken.

  Applicatieresultaat

  Aanvragers worden via e-mail op de hoogte gebracht van de resultaten.

  Aanbetaling

  Succesvolle aanvragers zijn verplicht een aanbetaling te voldoen als bevestiging van de aanvaarding van het aanbod.

  Visum (indien van toepassing)

  Onze Program Officers zullen u helpen bij uw visumaanvraag zodra u bent toegelaten tot ons programma.

  Visum vereisten

  Flexibel visumbeleid:

  Immigratieregelingen voor niet-lokale afgestudeerden (IANG)

  Niet-lokale afgestudeerden die in het bezit zijn van een studentenvisum/inreisvergunning kunnen een aanvraag indienen voor de regeling “Immigration Arrangements for Non-local Graduates” (IANG). Succesvolle aanvragers komen in aanmerking voor een verblijf van twaalf maanden na hun afstuderen in Hong Kong om werk te zoeken.

  Statistieken van alumni

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

  Ranglijsten

  • De Chinese Universiteit van Hong Kong (CUHK) is een van de beste openbare universiteiten in Hong Kong SAR, Hong Kong SAR. Het staat op nummer 47 in de QS World University Rankings 2024.
  • #12 Aziatische universiteitsranglijsten
  • #53 in de beste mondiale universiteiten
  • #26e wereldwijd (5e in Azië) door QS
  • #31e wereldwijd (4e in Azië) door Times Higher Education

  Locaties

  • Sha Tin

   Sha Tin, Hongkong

  Vragen