Keystone logo
Chalmers University of Technology MSc in nanotechnologie: chemie en biochemie
Chalmers University of Technology

MSc in nanotechnologie: chemie en biochemie

Gothenburg, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

SEK 160.000 / per year *

Op de campus

* collegegeld voor niet-EU/EER-studenten

Invoering

Als je de werelden van chemie en biochemie op nanoschaal wilt verkennen en opwindende kwesties wilt onderzoeken op gebieden zoals vastestofmaterialen, oppervlaktechemie, biomaterialen en meer, dan zou dit profiel de perfecte keuze voor jou kunnen zijn. Op nanoschaal ontstaan fascinerende en mysterieuze nieuwe fysische, chemische en biologische eigenschappen, en je krijgt de kans om samen te werken met gerenommeerde onderzoekers in faciliteiten van wereldklasse, die in de wereldwijde voorhoede van de race opereren om deze verschijnselen te begrijpen.

Bij het kiezen van de track Chemie en biochemie bestudeer je het volgende:

  • De synthese, eigenschappen en structuur van vastestofmaterialen
  • Oppervlaktechemie
  • Polymeerchemie en fysica
  • Biomaterialen
  • Biofysische chemie
  • Bioanalytische chemie
  • Geavanceerde organische chemie
  • Oppervlaktetechniek

De masteropleiding in nanotechnologie als geheel is afgestemd op studenten die geïnteresseerd zijn in internationale loopbanen op het gebied van nanowetenschap en nanotechnologie, zowel op fundamenteel niveau als in het ontwerpen en maken van componenten op nanoschaal.

Naast het uitrusten van je met een solide theoretische achtergrond in natuurkunde, scheikunde en de technologie van nanoschaalsystemen, biedt het programma je ook kennis van de innovatieve mogelijkheden van nanotechnologie en ruime praktische ervaring in experimentele technieken.

Toekomstige toepassingen binnen elektronica, telecommunicatie en informatiesystemen, waaronder kwantumcomputers, medicijnen en natuurlijke of kunstmatige biosystemen, zullen sterk afhankelijk zijn van vooruitgang in technologieën op nanoschaal. Vaardigheid in theoretische en praktische aspecten van deze gebieden zal zowel binnen de industrie als de academische wereld belangrijk zijn.

Een uniek kenmerk van het programma is dat je ook deel gaat uitmaken van de onderzoeksomgeving bij Chalmers , met toegang tot onze cleanroom en andere faciliteiten van wereldklasse voor laboratoria en groepsprojecten. Dit betekent dat je de kans krijgt om nauw samen te werken met onderzoekers die de Zweedse kwantumcomputer bouwen in het Wallenberg Center for Quantum Technology.

Onze cleanroom is een van de weinige wereldwijd waar masterstudenten hun projecten kunnen uitvoeren. Ook in je eerste jaar maak je kennis met andere moderne laboratoria voor zowel fabricage als analyse.

De conclusie van het programma bestaat uit een scriptie op basis van een half- of een jaar lang onderzoekswerk dat is uitgevoerd met enkele van de onderzoekers in het gebied, hetzij binnen onze afdelingen of met industriële partners. Je hebt de mogelijkheid om in de laboratoria te blijven werken als onderdeel van je masterproef.

Wanneer je afstudeert van dit programma, kun je een sleutelrol vervullen in de grens van nano-innovatie van morgen in de industrie of de academische wereld. De vaardigheden en kennis die u opdoet bij het begrijpen en ontwerpen van nieuwe materialen en apparaten met toepassingen in energieproductie, medicijnen en elektronica, zorgen ervoor dat er veel vraag naar u is in de samenleving.

Algemene toelatingseisen

Een bachelordiploma in wetenschap, techniek, technologie of architectuur

Om te voldoen aan de algemene toelatingseis voor een masteropleiding bij Chalmers (op gevorderd niveau/de tweede cyclus), moet de kandidaat-student in het bezit zijn van een diploma dat gelijkwaardig is aan een Zweeds bachelordiploma (minimaal 3 jaar, 180 Zweedse studiepunten voor hoger onderwijs) in wetenschap, techniek, technologie of architectuur.

  • Alle aanvragers moeten hun formele academische kwalificaties documenteren om te bewijzen dat ze in aanmerking komen. Alleen documentatie van internationaal erkende universiteiten wordt goedgekeurd door de Zweedse Raad voor Hoger Onderwijs, die de website universityadmissions.se beheert.
  • Indien een aanvrager tevens houder is van een tweede graad zoals een masterdiploma, dat kan zijn om aan bepaalde (vak)eisen te voldoen, kan deze niet alleen worden gebruikt om aan de algemene ingangseis te voldoen.

In je laatste jaar Bachelor Studies

Studenten in hun laatste studiejaar die nog geen documentatie van hun binnenkort te behalen diploma hebben, kunnen worden geaccepteerd.

Beperkingen

Graden die op elkaar zijn geconstrueerd, kunnen niet uit hetzelfde vak bestaan

Kandidaten die voldoen aan de algemene ingangseisen van de tweede cyclus (masterniveau) en eventueel aan specifieke toelatingseisen kunnen worden toegelaten tot een masteropleiding. Aanvragers kunnen niet als ongekwalificeerd worden beoordeeld in de kwalificerende academische verdiensten, waaronder cursussen uit het programma van het programma in die programma's waarvoor ze zich hebben aangemeld, als dat gebeurt.

Vakken die zijn opgenomen in een behaalde graad van de eerste cyclus (bachelorniveau) of beroepskwalificatie van ten minste 180 cr. (180 pk) of de gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie die een voorwaarde is voor de masterkwalificaties, mogen niet worden opgenomen in de hogere kwalificaties. Dit geldt ook voor vooropleidingsonderdelen voor masteropleidingen, ongeacht of deze zijn opgenomen in de onderliggende kwalificatie. *

*) Lokaal kwalificatieraamwerk voor Chalmers University of Technology - kwalificaties voor de eerste en tweede cyclus.

Beperkingen voor burgers uit de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea)

Chalmers kan geen kandidaten met het staatsburgerschap van de Democratische Volksrepubliek Korea alleen toelaten tot een programma of cursus, als gevolg van Verordening (EU) 2017/1509 van de Raad van 30 augustus 2017 betreffende beperkende maatregelen tegen de Democratische Volksrepubliek Korea en tot intrekking van Verordening (EG) 329/2007.

Voor aanvragers met een dubbele nationaliteit, waarvan één van de Democratische Volksrepubliek Korea en de andere van een ander land, heeft het burgerschap van het andere land in dit opzicht voorrang.​

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen