Keystone logo
Chalmers University of Technology

Chalmers University of Technology

Chalmers University of Technology

Invoering

Studeer op de Zweedse manier op Chalmers University of Technology

Chalmers University of Technology is een van de meest gerespecteerde universiteiten van Scandinavië en behoort consequent tot de beste ter wereld. Chalmers is een begrip in Zweden en wordt beschouwd als de meest gerenommeerde en bekende universiteit van het land.

Als je bij Chalmers University of Technologystudeert, maak je deel uit van een rijke en diverse cultuur die teruggaat tot 1829. Naast de faciliteiten en faculteiten van wereldklasse is het studentenleven vol plezier en avontuur, met honderden clubs en verenigingen die alles bieden, van ballonvaren, robotica en jazz tot theater- en sportclubs. Deze kant van het studentenleven is diep verankerd in de geest Chalmers , en meer dan de helft van onze studenten is op deze manier betrokken bij het culturele leven van de universiteit.

En als het gaat om onderwijs en onderzoek bij Chalmers, zult u merken dat u zich op het snijvlak van uw vakgebied bevindt. Met meer dan twee eeuwen aan uitmuntendheid, volledig up-to-date gebracht met moderne infrastructuur en lesmethoden, zult u hier een heel bijzondere manier van doen tegenkomen. Als je studeert aan Chalmers, leer je onafhankelijk te denken, door technische methoden op innovatieve manieren te gebruiken om de grootste uitdagingen van de samenleving aan te pakken, van klimaatverandering tot de digitale revolutie. We moedigen je creativiteit aan en geloven in het belang van vrij denken. Om openheid en samenwerking tussen studenten en docenten mogelijk te maken, streven we naar een klassiek Scandinavische sfeer, een die echt informeel en niet-hiërarchisch is - op de Zweedse manier.

En als je studeert aan Chalmers, krijg je niet alleen een opleiding van wereldklasse, maar ook de kans om in een van de mooiste en meest bijzondere steden van heel Europa te wonen. Onze campus ligt in het hart van Göteborg, aan de prachtige westkust van Zweden – een van de groenste steden ter wereld, gebouwd rond bossen, meren, eilanden en rivieren. Maar Göteborg wordt ook geroemd om zijn unieke sociale sfeer - een perfecte mix van de charme van een kleine stad en de energie van een grote stad. Göteborg wordt consequent gerangschikt als de vriendelijkste en meest gezellige stad van Zweden en heeft een spontane en ontspannen sfeer die het onderscheidt van veel andere universiteitssteden in Scandinavië en Europa.

Duurzaamheid, ondernemerschap en gelijkheid zijn essentiële aspecten van alles wat we doen bij Chalmers. Door middel van projectgebaseerde opdrachten bieden we praktische, collaboratieve ervaring, gericht op het toepassen van theoretische kennis om huidige en toekomstige problemen op te lossen. We hebben uitstekende connecties met veel relevante industriële en sociale partners, waaronder lokale reuzen zoals Volvo, SKF en AstraZeneca, waardoor we ervoor zorgen dat ons onderzoek en onderwijs altijd nauw aansluiten bij de uitdagingen en toepassingen in de echte wereld. Onze wereldwijde focus trekt studenten en personeel aan uit ongeveer 70 landen, en we bieden ongeveer 40 masterprogramma's die volledig in het Engels worden gegeven - en bereiden je voor op een echt internationale carrière.

Chalmers University of Technology is een spannende en dynamische universiteit, in een prachtige en unieke stad. Ons motto blijft vandaag hetzelfde als in 1829: Avancez - vooruit.

Locaties

Locaties
 • Gothenburg

  Chalmers University of Technology

  • Lindholmen

   Hörselgången,4, 417 56, Lindholmen

   • Kungsbacka V

    Observatorievägen,90, 439 92, Kungsbacka V

    Vragen