Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in kritische genderstudies
Central European University (CEU)

Master of Arts in kritische genderstudies

Vienna, Oostenrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Het programma richt zich op het ontwikkelen van onafhankelijke en kritische denkers met een brede basiskennis van genderstudies. Een alomvattende en interdisciplinaire benadering van gender wordt benadrukt als een sleutelelement van de sociale en symbolische orde op zowel lokaal als mondiaal niveau. In overeenstemming met deze doelstellingen laat het programma studenten kennismaken met belangrijke theoretische en methodologische benaderingen van genderstudies uit verschillende disciplines. Er zijn beurzen en collegegeldvrijstellingen beschikbaar.

De MA-graad in Critical Gender Studies is bedoeld om toekomstige generaties genderspecialisten op te leiden en op te leiden in een verscheidenheid aan velden en beroepen die de vele gendergerelateerde politieke, culturele en sociale uitdagingen van de hedendaagse samenleving aanpakken. Deze gebieden omvatten onderwijs, academisch onderzoek, sociale dienstverlening, niet-gouvernementele organisaties, beleid, pleitbezorging voor sociale verandering, overheidsadvies en toegepast onderzoek, journalistiek, maar ook banen die verschillende soorten artistieke productie met zich meebrengen. Genderstudies in het tweejarige programma worden gedefinieerd als ‘kritieke’ genderstudies, die aangeven hoe studenten worden opgeleid om gevestigde ideeën, systemen en ongelijkheden kritisch te analyseren die de mogelijkheden voor vrouwen en mannen verkleinen om hun menselijke potentieel volledig te bereiken. Het programma biedt een rigoureuze training in kritische genderanalyse, schrijven, onderzoeksvaardigheden, mondelinge presentaties en stage-ervaring.

Afgestudeerden zullen expertise hebben in concrete kwesties waar veel vraag naar is, gecombineerd met praktische vaardigheden op het gebied van schrijven, analyse, vloeiend Engels, onderzoeksvaardigheden, mondelinge presentatievaardigheden, tijdmanagementvaardigheden en het vermogen om in groepen en in een multiculturele omgeving te werken.

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen