Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in historische studies (2 jaar)
Central European University (CEU)

Master of Arts in historische studies (2 jaar)

Vienna, Oostenrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Het programma biedt een systematische introductie in theorieën, methoden en onderzoeksvaardigheden (inclusief brontaaltraining) in verschillende historische disciplines. De locatie van het programma in Wenen en de internationale faculteit bieden studenten een inspirerende omgeving om de historische verandering in actie te bestuderen en hun eigen onderzoek uit te voeren over een onderwerp naar keuze. Succesvolle afgestudeerden zullen een proefschrift van origineel onderzoek schrijven en verdedigen, gebaseerd op methodologisch rigoureus gebruik van primaire bronnen.

Deze MA is afgestemd op studenten die hun kennis willen verbreden voordat ze zich op een specifiek scriptieonderwerp concentreren. Het programma biedt twee tracks. Studenten kunnen zich aanmelden voor:

  1. Geschiedenistraject: Het geschiedenistraject kenmerkt zich door breedte en variatie. Studenten kunnen cursussen kiezen uit het gehele curriculum van de afdeling, waarbij ze het verleden van de oudheid tot het heden verkennen, terwijl ze hun interessegebied ontwikkelen in de richting van de voltooiing van een project van origineel onderzoek. Deze graad omvat de nadruk op het leren van talen, methodologische training en praktische vaardigheden.
  2. Laatantieke en middeleeuwse studies: deze track is gericht op kandidaten met een niet-gespecialiseerde academische achtergrond en biedt een uitgebreide basis in laatantieke en middeleeuwse studies. Studenten verwerven expertise in verschillende disciplines en kunnen kiezen uit een reeks cursussen die politiek, economie, maatschappij, cultuur, archeologie, filosofie en kunstgeschiedenis omvatten.

Net als de eenjarige MA is dit programma een uitstekende voorbereiding op toekomstige doctoraatsstudies en biedt het cruciale vaardigheden in brontalen, digitale geesteswetenschappen, publiceren, enz.

toelatingen

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen