Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in Historische Studies (1 jaar)
Central European University (CEU)

Master of Arts in Historische Studies (1 jaar)

Vienna, Oostenrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Dit onderzoeksgerichte programma is afgestemd op studenten die al een onderzoeksgebied hebben geïdentificeerd waar ze gepassioneerd over zijn. Omdat het programma kort en intensief is, is het het meest geschikt voor studenten die een duidelijk idee hebben voor een scriptieonderwerp.

Als internationale faculteits- en studentenorganisatie streven we ernaar om niet alleen over het verleden na te denken binnen historische perioden, wereldregio’s, nationale grenzen en academische disciplines, maar ook over historische perioden, wereldregio’s, nationale grenzen en academische disciplines heen, om academische insulariteit te vermijden en om zowel het onderscheidende karakter als de onderlinge verbondenheid van historische trajecten.

Het programma bevat twee verschillende tracks. Studenten kunnen zich aanmelden voor:

  1. Geschiedenistraject: Het geschiedenistraject kenmerkt zich door breedte en variatie. Studenten kunnen cursussen kiezen uit het gehele curriculum van de afdeling, waarbij ze het verleden van de oudheid tot het heden verkennen, terwijl ze hun studie concentreren op het gebied van hun interesses en een project van origineel onderzoek voltooien.
  2. Track Laatantieke en Middeleeuwse Studies: deze intensieve track van een jaar is ideaal voor kandidaten met een achtergrond in Laatantieke en Middeleeuwse Studies. Het curriculum gaat diep in op interdisciplinaire verkenningen van dit tijdperk en omvat bijvoorbeeld politiek, economie, maatschappij, cultuur, archeologie, filosofie en kunstgeschiedenis.

Voor veel studenten fungeert het programma als een opstapje naar een doctoraatsstudie. Beide tracks bieden niet alleen de mogelijkheid om zich te specialiseren via een MA-scriptie, maar bieden ook onderzoeksbronnen en rusten studenten uit met essentiële vaardigheden, waaronder brontalen, digitale geesteswetenschappen, publiceren, enz.

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma onderworpen aan accreditatie door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen