Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in Geschiedenis in de publieke sfeer
Central European University (CEU)

Master of Arts in Geschiedenis in de publieke sfeer

Vienna, Oostenrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

History in the Public Sphere is een Engelstalig programma van 120 ECTS, waaraan een Multiple Degree wordt toegekend. Het is georganiseerd rond vier thematische aandachtspunten, die de meest prangende vragen behandelen waarmee historici en praktijkmensen worden geconfronteerd in een steeds meer verbonden, gemondialiseerde wereld: de institutionalisering van het geheugen en de politisering van de geschiedenis; visuele representaties en medialisering van de geschiedenis; geschiedenis van insluiting en uitsluiting; en verwikkelingen tussen nationale, regionale en mondiale historische kaders.

Het programma heeft tot doel historische wetenschap en maatschappelijke betrokkenheid samen te brengen om studenten voor te bereiden op een loopbaan in het produceren, vertalen en verspreiden van historische kennis via musea, journalistiek, archieven, omroep en digitale communicatie. Het legt ook speciale nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden en sociale competenties door middel van studiereizen, workshops voor praktijkmensen en stages, waardoor afgestudeerden kunnen samenwerken met niet-experts en maatschappelijke actoren in het proces van het verspreiden van historische kennis. Studenten krijgen onderzoekstraining en ontwikkelen individueel een scriptie of een Capstone-project.

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen